Kostka Radia CD30

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
elvirgo

Kostka Radia CD30

#1 Post autor: elvirgo »

Witam. Posiadam Zafirę z 2007 roku. Ostatnio podczas montażu zestawu głośnomówiącego odkryłem iż kostka podłączona do radia ma piny AUX. Szukałem kabelka AUX przy dźwigni zmiany biegów, oraz przy recznym. Nie ma go tam. Dokąd w takim razie idzie instalacja od kostki w głąb samochodu - skoro piny sa i jest instalacja do nich powinien być drugi koniec.
PozdrawiaM
B

krisi3

#2 Post autor: krisi3 »

A sprawdziłeś czy czasem nie jest zaizolowana w okolicy gniazda diagnostycznego.

elvirgo

#3 Post autor: elvirgo »

krisi3 pisze:A sprawdziłeś czy czasem nie jest zaizolowana w okolicy gniazda diagnostycznego.
Jutro się za to zabiorę. Czy jest możliwe by była te kostka za schowkiem.kolejne pytanie kabel od mikrofonu dla zesgawy głośnomówiącego poprowadzić jest łatwiej od strony kierowcy czy pasażera? Z góry dziękuję za odpowiedź

krisi3

#4 Post autor: krisi3 »

Trudno powiedzieć,przeważnie jest przy gnieździe diagnostycznym a co do mikrofonu to pewnie łatwiej od strony pasażera,tylko pewnie od strony kierowcy bardziej funkcjonalnie.

elvirgo

#5 Post autor: elvirgo »

krisi3 pisze:Trudno powiedzieć,przeważnie jest przy gnieździe diagnostycznym a co do mikrofonu to pewnie łatwiej od strony pasażera,tylko pewnie od strony kierowcy bardziej funkcjonalnie.
Tak czy siak mikrofon chce dać w miejsce fabrycznego na środek.dziękuję dam znać co i jak

[ Dodano: Pon Lip 08, 2013 09:46 ]
Witam. Rozebrałem maskownice wokół dźwigni zmiany biegów wyciągnełem schowek. Nigdzie kabelka do Aux nie znalazłem. Dziwne bo piny we wtyczce są wydrutowane.

Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#6 Post autor: KIT GTO »

chyba miałeś na myśli kostkę przy radiu, a to nie świadczy o tym że radio posiada aux ;)
bo w kostce wpinanej w radio niema nic drukowanego

elvirgo

#7 Post autor: elvirgo »

KIT GTO pisze:chyba miałeś na myśli kostkę przy radiu, a to nie świadczy o tym że radio posiada aux ;)
bo w kostce wpinanej w radio niema nic drukowanego
Radio nie ma AUX. Natomiast kostka która wchodzi do radia ma wydrutowane Piny pod Aux. Skoro jeden koniec jest wpiety to powinien być drugi koniec instalacji. Chce zmienic radio. W momencie gdy je zmienie na posiadające AUX instalacja jest gotowa do podpiecia innego urzadzenia pytanie gdzie znalesc drugi koniec AUX

Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#8 Post autor: KIT GTO »

dla przykładu mowa o te kostce

Obrazek

a i podaj które piny masz uzupełnione (te niby Twoim zdaniem odpowiadające za aux)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”