Ukryte info na wyświetlaczu radia CD30 MP3

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mariusz
Zafiromaniak
Imię: Mariusz
Auto: ZB OPC Line
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
Ukryte info na wyświetlaczu radia CD30 MP3

#1 Post autor: Mariusz »

Wracając dzisiaj z pracy i stojąc w korku przez 2 godziny, odkryłem pewne wskazania w radiu. Nie znalazłem info o tym na forum więc zrobiłem kilka fotek.
Obrazek

Tutaj jest standartowy wyświetlacz. Pokazuje nazwę stacji radiowej, czyli zwykły RDS.

Obrazek

Tutaj na górnym pasku wyświetla rząd cyfr. Pierwsze cztery to częstotliwość stacji radiowej 105,6 (bez przecinka). Następnych nie udało mi się rozszyfrować.

Obrazek

Następna zakładka to wskazania :35 poziom głośności , +12 ustawiony poziom basu, +07 poziom sopranu, litera O to SOUND OFF ( jak ustawimy np. ROCK to wyświetli R ), następne +330 to wydaje mi się że to temperatura radia, ale nie mam pewności. W czasie jazdy wskaźnik ten rósł co dziesięć od poziomu 130 do aż 420.

Obrazek

Następna zakładka to wskazania : pierwsze 0 to prędkość pojazdu, kolejne 00 nie wiem, kolejne 00 też nie wiem (te pozycje nie zmieniały się w czasie jazdy), Następne pozycje zwiększały się wraz z przyciszaniem radia.Nie mam pojęcia co oznaczają.

Aby włączyć wyświetlanie tych danych trzeba wcisnąć przycisk SETTINGS i przytrzymać go do usłyszenia "bip", a potem naciskamy przycisk AM/FM.

Może komuś się przyda to do wiadomości, a może ktoś z Was rozszyfruje pozostałe wskazania. :uklon:

Awatar użytkownika
shadow
Mieszkaniec
Imię: Adam
Auto: Zafira 1.8 Cosmo
Model: B
Oznaczenie silnika: Z18XER
#2 Post autor: shadow »

Też to znalazłem.
W temacie o testmode coś tam było, chyba, opisane
Ostatnio zmieniony 19 gru 2017, 20:07 przez shadow, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”