Zestaw głośnomówiący do Zośki B

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
ocean
Debiutant
Imię: Ocean
Auto: Zafira
Model: C
Oznaczenie silnika: B14NET

Zestaw głośnomówiący - problem

#1 Post autor: ocean »

Podłączyłem Nokie 6610 do zestawu głośnomówiącego (wg instrukcji ten model jest kompatybilny). Niby działa, bo widać na ekranie książkę tel. Jednak jesli chcę wybrać połączenie pojawia sie komunikat: "no connection". O co chodzi? Czy ktoś się orientuje, jesli w nokii 3120 (niekompatybilnej) wgrałbym oprogramowanie z bardzo podobnej Nokii 3100 (kompatybilnej) to 3120 będzie współgrać z zestawem?

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#2 Post autor: Bodek »

Mam Zafirkę B Cosmo z dużym kolorowym wyświetlaczem i navi, ale telefonu tam nie ma, chciałbym kupić jakiś zestaw głośnomówiący do telefonu, może Koledzy coś doradzą :)

Anony Mous

#3 Post autor: Anony Mous »

Polecam coś od producenta Parrot. Bardzo fajne zestawy głośnomówiące. Ja mam CK3100

Przemo_w1

#4 Post autor: Przemo_w1 »

A nie masz bluetooth w radiu? Jeśli masz, to wystarczy sparować dowolny telefon?

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak

#5 Post autor: Bodek »

Na zakładkach wyświetlacza jest tylko radio, navi i "samochodzik".

Patrzyłem na tego Parrota, który poleca tEREk, troszkę drogi i nie wiem jak z montażem (za ile?)

Allegro

Ewentualnie kupię słuchawkę do ucha i będę woził w aucie, tańsze, ale upierdliwe.

Woytas

#6 Post autor: Woytas »

Bodek_K pisze:Ewentualnie kupię słuchawkę do ucha i będę woził w aucie, tańsze, ale upierdliwe.
Bodek_K, powiem Ci, że już dość długo jeżdżę ze słuchawką bluetooth, jestem bardzo zadowolony, nie przeszkadza, jest leciutka, ucho się nie poci...no i jest troszku prywatności ;) ...także ja polecam.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak

#7 Post autor: Bodek »

Woytas pisze:
Bodek_K pisze:Ewentualnie kupię słuchawkę do ucha i będę woził w aucie, tańsze, ale upierdliwe.
Bodek_K, powiem Ci, że już dość długo jeżdżę ze słuchawką bluetooth, jestem bardzo zadowolony, nie przeszkadza, jest leciutka, ucho się nie poci...no i jest troszku prywatności ;) ...także ja polecam.
A cóż fajnego można kupić ??, co nie sprawia kłopotu??

Woytas

#8 Post autor: Woytas »

Anony Mous

#9 Post autor: Anony Mous »

CK3100 dostaniesz taniej, około 250zł. Duży plus Parrota to dostęp do kontaktów. Fakt słuchawka BT daje odrobinę prywatności. Jak miałem słuchawkę to zapominałem ją naładować i zawszę się wkurzałem.

paryzanin
Przeglądacz
Model:

#10 Post autor: paryzanin »

Ja posiadam parrot 3200ls i fajna sprawa .Szybko laczy sie z telefonem,mozna zapamietac kilka i wybrac ten "preferowany".I moim zdaniem najwazniejsze ze zawsze jest w aucie a nie jak inne sluchawki zaplatane ,nie naladowane itp.A jesli chodzi o prywatnosc rozmow przy ekranie jest wejscie na jeca i mozna podlaczyc sluchawki.Co do montazu to wiem ze sa gotowe wiazki do podlaczenia parrota do zafirki.

Anony Mous

#11 Post autor: Anony Mous »

Ja mam Nokię HF-510. Fajna sprawa i ma wyświetlacz :)

Mihó

#12 Post autor: Mihó »

http://allegro.pl/uniwersalny-zestaw-mo ... 01922.html

Zdecydowanie polecam :) Mamy od razu odtwarzacz muzyki (coś jak transmiter FM, ale po BT)

Jacek_Do

#13 Post autor: Jacek_Do »

Witam
W mojej ZB mam taki oto zestaw głośnomówiacy:
Obrazek

Czy ktoś może wie do jakich telefonów on pasuje?
Dodatkowo na przedniej szybie w rogu mam przykjejoną antenę od tego zestawu.
Obrazek

sQcha

#14 Post autor: sQcha »

Prawdopodobnie Nokia, tylko brakuje uchwytu ze złączem do telefonu. Możesz dokupić pod konkretny model. Poszukaj centralki, to będziesz miał pewność. Antena nic mi nie mówi, bo to jest antena uniwersalna.

grze123

#15 Post autor: grze123 »

Czy zna ktoś ten temat? Ktoś może z tego korzysta, gniazdo jest pomiędzy siedzeniami? Można kupić coś takiego taniej i gdzie? link:

http://www.opel-accessories.com/subprod ... 3264#anker

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”