Podlaczenie pod wyswietlacz CID sygnalu DVD

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
rafi.zafi

Podlaczenie pod wyswietlacz CID sygnalu DVD

#1 Post autor: rafi.zafi »

Witam szukam tematu i nic nie znalazlem, a mianowicie chodzi mi o podlaczenie pod wyswietlacz CID sygnalu DVD tak abym mogl ogladac filmy.Prosze o podanie namiarow na kogos kto sie tym zajmuje .Chodzi mi o kabelki ,zreszta powinienem sobie poradzic. Posiadam radio cd mp3. A wyswietlacz juz wstawilem CID bajer.Pozdrawiam.

DaRek7

#2 Post autor: DaRek7 »

Hmm, kabelki ;) Siedzę nad tym tematem już dość długo, to chyba nie takie proste jak Ci się wydaje...

rafi.zafi

#3 Post autor: rafi.zafi »

Tak przypuszczalem chociaz na youtube troche tego jest .H :evil: .A co z tymi co to posiadaja nie chca sie podzielic czy co Tajemnica....

Woytas

#4 Post autor: Woytas »

rafi.zafi, osobą taką jest Sig_Man z Naszego forum...polecam również lekturę na projektnavi.pl.

Natomiast czy się da???....niech on Ci odpowie

DaRek7

#5 Post autor: DaRek7 »

Woytas, myślę że tam niczego nowego się nie dowie bo chłopaki chyba odpuścili temat a kol.Sig_man jest ostatnio nie dostępny. Poza tym miał mi pomóc w realizacji tego planu ale od kwietnia nic, cisza...

rafi.zafi

#6 Post autor: rafi.zafi »

Dzieki Woytas :piwo: wlasnie napisalem do kolegi.Zobaczymy co sie urodzi.

Woytas

#7 Post autor: Woytas »

DaRek7, podałem tylko linki ;) generalnie:
DaRek7 pisze:Sig_man jest ostatnio nie dostępny
jestem tego samego zdania +
DaRek7 pisze:Poza tym miał mi pomóc w realizacji tego planu ale od kwietnia nic, cisza...
amen ;)

rafi.zafi

#8 Post autor: rafi.zafi »

poczytalem troche na naviprojekt i faktycznie temat zamarl. Ciekawe dlaczego co nikt nie chce zarobic :roll:

DaRek7

#9 Post autor: DaRek7 »

Woytas, ja do niego dzwoniłem wiele razy ale nie odbiera telefonu a kiedy już mi się udało dodzwonić, obiecał że się weźmie ale.... j.w.

rafi.zafi, ewentualnie tutaj http://www.opel-elektronika.cba.pl/ możesz zajrzeć ale to co oni oferują nie działa tak jak bym sobie życzył, pomijam cenę :>

Woytas

#10 Post autor: Woytas »

DaRek7 pisze:Woytas, ja do niego dzwoniłem wiele razy ale nie odbiera telefonu a kiedy już mi się udało dodzwonić, obiecał że się weźmie ale.... j.w.
No więc o takich info jest fajny temat...nazywa się pręgierz ;)

ja też już kilkukrotnie próbowałem się z nim skontaktować i d....a, wiem, że PW odebrał...ale Cisza...dlatego właśnie byłem przeciw ;)

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#11 Post autor: MieHor »

rafi.zafi, tu masz moduł potrzebny do tego żeby CID wykorzystać jako monitor http://translate.google.pl/translate?js ... .navinc.nl

DaRek7

#12 Post autor: DaRek7 »

MieHor, dzięki, znalazłem :piwo:

Jednak w opisie tych modułów są podane sprzeczne informacje, chyba że wynika to z tłumaczenia(holenderskiego nie znam) ponieważ piszą że, tak w skrócie mówiąc, interfejs wchodzi z sygnałem poprzez moduł navi w radiu(myślę że w kabel RGB) co uniemożliwia wyświetlanie na pełnym ekranie a jedynie na ekranie navi oczywiście po jego uprzednim włączeniu... i to jest właśnie rozwiązanie które mi osobiście nie odpowiada, pomijam cenę... :> takie rozwiązanie mają w firmie pod wskazanym wcześniej przeze mnie linku...

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
#13 Post autor: MieHor »

DaRek7, tu masz jeszcze jedną propozycję http://allegro.pl/adapter-multimedialny ... 40948.html - z podobną ceną, ale w PLN

DaRek7

#14 Post autor: DaRek7 »

MieHor pisze:z podobną ceną, ale w PLN
mała różnica :lol:

Dzięki MieHor, za info jutro do nich zadzwonię jednak obawiam się że to też nie to, jak już pisałem, wszystkie urządzenia wpinane "w kabel RGB" dają obraz na wyświetlaczu tylko w polu nawigacji a więc wokół zostaje ramka z godziną temperaturą itd... poza tym żeby obraz był widoczny musi być zawsze włączona nawigacja a mnie chodzi o to żeby obraz był na całym ekranie niezależnie od navi a to wymaga ingerencji w wyświetlacz...

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
#15 Post autor: MieHor »

DaRek7, czekam aż na naszym forum ktoś przetrze szlaki w tej modyfikacji i podzieli się doświadczeniami - co, skąd, za ile i jak.
Nie ukrywam, że też tym tematem się interesuje, bardzo liczyłem na finał prac znanego osobnika, po którym jakoś dziwnie zaginął słuch.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”