Zakłócenia przez diesla w CB
Moderator: Sebu$
A ja kupiłem filtr na allegro za 22 zł bo innego nie widziałem i nic to nie daje. Radio dalej pierdzi jak pierdzialo . Kupiłem też nową antenę president missouri export i ona była strojona jednak dalej bzyczy. Nie wiem co robić.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2016, 19:17 przez organista15, łącznie zmieniany 1 raz.
Powracam, podjechałem do człowieka, który zna się na CB radiach i zaoferował mi drugie cb radio. Kupiłem od niego Uniden 510 PRO XL. Wcześniej miałem Inteka M110 Plus. Intek sobie nie radził z zakłóceniami wytwarzanymi przez silnik. Uniden radzi sobie o wiele lepiej, jednak nie potrafi do końca wyeliminować zakłóceń silnika. Wklejam link do filmu, który nagrał syn:
https://www.youtube.com/watch?v=W2BnawOeVNo
https://www.youtube.com/watch?v=W2BnawOeVNo
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Mam Unidena PRO 520 XL - nie daje rady
Słychać nawet jak przyspieszam
Na szczęście mało kiedy używam CB , a jak jadę mam słuchawkę w uchu
Słychać nawet jak przyspieszam
Na szczęście mało kiedy używam CB , a jak jadę mam słuchawkę w uchu
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
W benzynie działa rewelacyjnie - testowałem w aucie służbowym.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Ciekawa sprawa, bo z reguły jest na odwrót.
W żonki Berlingo 1.6 hdi radio President Jonny II antena Wilson Little nic z auta nie zagłusza.
Obecnie radio przełożyłem do mojej zafirki ale z anteną President Missouri. Niestety chwilowo autem jeździ żona więc nie wiem jak się sprawuje.
Przy lpg czasem słychać w radio wtryskiwacze.
W żonki Berlingo 1.6 hdi radio President Jonny II antena Wilson Little nic z auta nie zagłusza.
Obecnie radio przełożyłem do mojej zafirki ale z anteną President Missouri. Niestety chwilowo autem jeździ żona więc nie wiem jak się sprawuje.
Przy lpg czasem słychać w radio wtryskiwacze.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2016, 13:46 przez paweldm, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Czy przypadkiem tych zakłóceń nie powoduje alternator, ewentualnie jeszcze cewki wtryskiwaczy mogą siać zakłócenia.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2016, 13:48 przez paweldm, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
- Bodek
- Zafiromaniak
I dokładnie tak jest, w dieslu szumy sieje alternator.organista15 pisze:No właśnie to może być alternator.....
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Zwykły filtr ferrytowy nie zawsze zdaje egzamin, ponoć najlepiej ten problem eliminuje podpięcie cb bezpośrednio pod aku
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam