CB_Radio - jakie, gdzie i jak zamontować, anteny - jakie?
Moderator: Sebu$
- scaniairizar
- Mieszkaniec
- Model:
hm.. znam skąś to auto
po uchu dam to zobaczy, zamiast pilnować to spamuje...
po uchu dam to zobaczy, zamiast pilnować to spamuje...
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2009, 22:16 przez scaniairizar, łącznie zmieniany 1 raz.
2.0 dti '01 i 1.9cdti '10. opcline
it's forfit śwagier!
it's forfit śwagier!
Witam jakie polecacie Cb radio i antene do zoski?? tak za przystepna kwote?
Ostatnio zmieniony 26 gru 2010, 13:15 przez komura85, łącznie zmieniany 1 raz.
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
ja mam antenke president FLORIDA (45cm) ściąga bardzo ładnie, jak wysilisz radio to i do 10km da rade, malo miejsca zajmuje jak schowasz
to tego radyjko midland alan 100...
śmigam na tym zestawie już 2lata i zlego slowa nie moge powiedzieć...
w tej chwili jak dobrze poszukasz do za taki zestaw (nowy) możesz dać do 300zł
to tego radyjko midland alan 100...
śmigam na tym zestawie już 2lata i zlego slowa nie moge powiedzieć...
w tej chwili jak dobrze poszukasz do za taki zestaw (nowy) możesz dać do 300zł
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
BajBus, musiałeś stroić tę antenę do radia? mam tę samą antenę, ale radyjko chyba coś mi się popsuło, bo słyszę wszystko nawet ładnie, ale za to jak nadaję, to nikt mnie nie słyszy. może jakiś pomysł co nie "bangla"?
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
nie, presidentów (bynajmniej tego na pewno) się nie stroi jednak doszły mnie słuchy że rzekomo tym plastikiem który sie suwa po antenie się ją dostraja...
możesz mieć uszkodzoną antenę (bo miałem taki przypadek, tyle że od nowości, działala właśnie tak jak twoja i mi wymienili...) może sie gdzieś kabel przetarł albo naderwał przy wtyczce albo antenie...
możesz mieć uszkodzoną antenę (bo miałem taki przypadek, tyle że od nowości, działala właśnie tak jak twoja i mi wymienili...) może sie gdzieś kabel przetarł albo naderwał przy wtyczce albo antenie...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
Gruka, tak mam na myśli kabel wchodzący od mikrofonu do radia tam jest wtyczka i tam czasem lubią się kable wyrywać np od modulacji a jeśli nie ta tzn że końcówka mocy padła koszt hmmm nie jestem pewien ale więcej jak 30-50zł nie powinna kosztować.Swego czasu miałem dużo radyjek ale stacjonarnych a teraz tylko mobil mi został pozdrawiam i pisz jak coś na pw jeśli dam rade o pomogę.
dziś wybrałem się w celu sprawdzenia zestawu CB w mieście do 2-3 km jestem słyszalny i ja słyszę innych. powyżej tej odległości już trzeszczy. ważne że mnie słychać. nie jest to imponująca odległość, ale jakoś się to kręci mój zestaw to radio ONWA MK3 - K6122 i antena President Florida. no i kiedyś spokojnie działało na falach FM, a teraz mam wrażenie że są duże zakłócenia i słaba słyszalność. przełączyłem się na AM i jest trochę lepiej. czym może być spowodowane to pogorszenie pracy CB? czy ma to związek z tą "końcówką mocy" o której wspominał kopernik? pozdrawiam!