CB_Radio - jakie, gdzie i jak zamontować, anteny - jakie?
Moderator: Sebu$
JA MAM RADYJKO I ANTENE DLUGĄ WSZYSTKO FIRMY PREZIDENT TAKI ZESTAW KOSZTUJE OK. TYSIĄCA ZLOTY ALE JEST NAPRAWDE ZA****** BRAK JAKICHKOLWIEK ZAKLUCEN I SZUMÓW PRZY ZASIĘGU NAWET PONAT 10KM.
Ja mam radyjko i antenę długą, wszystko firmy president. Taki zestaw kosztuje ok. Tysiąca złotych, ale jest naprawde FAJNY, brak jakichkolwiek zakłóceń i szumów przy zasięgu ponad 10 km. | prawda ze to wcale nie jest trudne, napisać klarownego posta ? poprawiłem - irizar.
Ja mam radyjko i antenę długą, wszystko firmy president. Taki zestaw kosztuje ok. Tysiąca złotych, ale jest naprawde FAJNY, brak jakichkolwiek zakłóceń i szumów przy zasięgu ponad 10 km. | prawda ze to wcale nie jest trudne, napisać klarownego posta ? poprawiłem - irizar.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2009, 00:06 przez Przemek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
NIE KRZYCZ dużymi literami
Ja mam zestaw za mniej niż 3 stówy i jest b. dobry, gdybym dał inną dłuższą antenę byłoby jeszcze lepiej ale nie chce mieć na prywatnym aucie 1,5metrówki więc póki co nie wyjde ponad 1m Cena nie jest wyznacznikiem jakości, bo za mniejszą kasę mozna zrobić zestaw który zawstydzi nawet turbodymomen'a
Ja mam zestaw za mniej niż 3 stówy i jest b. dobry, gdybym dał inną dłuższą antenę byłoby jeszcze lepiej ale nie chce mieć na prywatnym aucie 1,5metrówki więc póki co nie wyjde ponad 1m Cena nie jest wyznacznikiem jakości, bo za mniejszą kasę mozna zrobić zestaw który zawstydzi nawet turbodymomen'a
lukasus9 pisze:...dobreLorry pisze:...Cena nie jest wyznacznikiem jakości, bo za mniejszą kasę mozna zrobić zestaw który zawstydzi nawet turbodymomen'a
A to mój zestawik: antena SIRO ML-145, a radyjko MIDLAND Alan 100 Plus. Rewelacja Polecam
A to fotka:
[url=http://images44.fotos
ik.pl/224/ce0d23ecd3fde2d9m.jpg]Obrazek[/URL]
Witam .też miałem takiego Alana 100 ale wydawało mi się że to straszny szumofon najlepsze są chyba radyjka z filtrami ANL
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
4lata już smigam na tym radiu i złego słowa nie powiem, może i sa lepsze, ale to wydaje mi sie wystarczające ...KOPERNIK pisze:ale wydawało mi się że to straszny szumofon
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
BajBus pisze:4lata już smigam na tym radiu i złego słowa nie powiem, może i sa lepsze, ale to wydaje mi sie wystarczające ...KOPERNIK pisze:ale wydawało mi się że to straszny szumofon
BajBus zależy kto jakie ma oczekiwania od radia jedni lubią jak szumi jedni lubią spokój mieć.także życzę dalekich łączności .pozdrawiam
Robert4884 pisze:Rozumiem że w Zafirce A problemy z CB są rozwiązane standardowo. Interesuje mnie jak wygląda sprawa odbioru CB w Zafirce B z anteną na magnes. Miałem wcześniej Uniden 520 + President Florida, obecnie President Johnson II + Pirat, zasięg ok, tylko zakłóceń od silnika nie wiem jak się pozbyć.
Zmienisz radio na takie , które ma dobre filtry to i pozbedziesz sie zakłóceń.
Dobre filtry mają podobno yosany i lafayety
Lafayeta miałem możliwość testować, jak dla mnie bez rewelacji. President Johnson ma niezłe filtry i w porównaniu do Unidena 520 XL którego miałem wcześniej jest zdecydowanie lepiej, dlatego że wcześniej to tylko noga z gazu, aby cokolwiek zrozumieć. Sprawdzałem też mój zestaw w Toyocie Camry z benzyną i to była bajka - żadnych szumów, trzasków itd.jacek76 pisze: Zmienisz radio na takie , które ma dobre filtry to i pozbedziesz sie zakłóceń.
Dobre filtry mają podobno yosany i lafayety