Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dzieki za informacje ale panowie w którym fotelu on jest mocowany kierowca czy pasarzer??? bo jak u was u kierowcy to u mnie u pasarzera(ja mam kierownice po drugiej stronie mam anglika):)
drodzy koledzy a moglibyście mi tak w skrócie powiedzieć jak zdemontować podłokietnik od zafiry A ?? bo mam strasznie poluzowany, odchylałem materiał od fotela ale żadnej śruby tam nie widziałem
odpinasz zasłonę fotela - uważaj na zatrzaski szybko się wyłamują (ja odpiąłem tylko górę i odchylając zabrałem się do dalszego rozkręcania)
odkręcasz trzy nakrętki blachy mocującej
następnie trzy śrubki imbusowe
i po lekkim szarpnięciu podłokietnik powinien wyjść z zabezpieczeń
a ja poszukuje kolegi ..MARWISN'A ... Z Poznania co to kiedys sie pochwalił ze zrobil podłokietnik na stale tzn. 2 pozycje , poniewaz nie widze po dluzszych poszukiwaniach mozliwosci kupna samego mechanizmu podlokietnika ... !???? prosze o fotki koledzy jak to zrobic ?? na stale bo dziury mam w fotelu !!! i strasznie to wyglada
Ostatnio zmieniony 05 maja 2011, 11:42 przez jurek 1771, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja bym się zawzinał żeby przerobić mechanizm z anglika. Z tego co kojarzę to jest możliwość przekręcenia wszystkich elementów wewnątrz mechanizmu w drugą stronę.
Spróbować warto nie?
x18XE1 nie ma silnika krokowego wolnych obrotów
X18XE1 nie ma kabli wysokiego napięcia
Witam!
Mam pytanie o działanie podłokietnika.
U mnie aby go zablokować w pozycji poziomej należy podnieść go do góry, potem opada całkowicie na dół i dopiero wtedy (nie za każdym razem) po uniesieniu zaskakuje i jest blokowany. Czy ten typ tak ma czy jest uszkodzony?
Pozdrawiam
Hredi pisze:Witam!
Mam pytanie o działanie podłokietnika.
U mnie aby go zablokować w pozycji poziomej należy podnieść go do góry, potem opada całkowicie na dół i dopiero wtedy (nie za każdym razem) po uniesieniu zaskakuje i jest blokowany. Czy ten typ tak ma czy jest uszkodzony?
Pozdrawiam
Tak ma być,to znaczy:w górę-na sam dół-i ustawiamy co ząbek do góry.Powinien łapać za każdym razem.Może masz coś uszkodzone.Pozdrawiam
ktoś już wcześniej pisał o możliwości dostania się do podłokietnika kierowcy ale chciałbym prosić o szczegóły tzn. jak zdjąć tą plastikową osłonę z tyłu siedzenia?