Centralny zamek - Zafira A
Moderator: Sebu$
Witam!
Jestem nowy. Mam problem bo w mojej Zafirce nie działa elektryka szyb z tyłu i centralny też (tylko w tylnich drzwiach). Podobno ktoś(jakiś niemiec odłączył). Mam pytanie, jak mogę sprawdzić w którym miejscu są odłączone kabelki do siłowników centralnego oraz silniczka szyb? Dodam ,ze wszystkie kable w drzwiach sa na swoim miejscu i na 90 % nie jest to przetarcie kabelków przy słupku. Pozdrawiam
Jestem nowy. Mam problem bo w mojej Zafirce nie działa elektryka szyb z tyłu i centralny też (tylko w tylnich drzwiach). Podobno ktoś(jakiś niemiec odłączył). Mam pytanie, jak mogę sprawdzić w którym miejscu są odłączone kabelki do siłowników centralnego oraz silniczka szyb? Dodam ,ze wszystkie kable w drzwiach sa na swoim miejscu i na 90 % nie jest to przetarcie kabelków przy słupku. Pozdrawiam
Kurcze, chyba jednak kabelki są urwane przy tylnych drzwiach. Z początku okazało się,że nie było bezpiecznika od sterowania szybami. Gdy go włożyłem szyba zadziałała ale tylko w lewych drzwiach a w prawych nawet lampka na przycisku się nie świeci. Sterowanie przyciskami w drzwiach kierowcy działa jedynie przy zamykaniu okna, otworzyć już się nie da. Myślicie, że to wina tych nieszczęsnych kabelków?Oczywiście centralny w obu drzwiach też nie działa. Pozdrawiam
kabelki to najczęstsza usterka w naszych zochach, sprawdź połączenia a jezeli okaże się ze tam jest dobrze (w co watpie) to bedziemy szukac dalej. Mam złe przeczucia że po zwarciu siłowniki szlag trafił ale to musisz sprawdzic.Adamos82 pisze:Kurcze, chyba jednak kabelki są urwane przy tylnych drzwiach. Z początku okazało się,że nie było bezpiecznika od sterowania szybami. Gdy go włożyłem szyba zadziałała ale tylko w lewych drzwiach a w prawych nawet lampka na przycisku się nie świeci. Sterowanie przyciskami w drzwiach kierowcy działa jedynie przy zamykaniu okna, otworzyć już się nie da. Myślicie, że to wina tych nieszczęsnych kabelków?Oczywiście centralny w obu drzwiach też nie działa. Pozdrawiam
Witajcie Mam taki problem Padła mi bateria w pilocie w kluczyku od centralnego zamku Założyłem bateryjkę taką co kupiłem jakiś rok temu Pochodziła miesiąc i padła ups Więc pomyślałem leżak więc padła Kupiłem drugą Założyłem i ku mojemu zdziwieniu po miesiącu znów padła Co jest grane z tym centralnym a może to baterie są do kitu Już nie wiem sam Idę dziś kupię nową baterię i założe zobaczymy Czy wy też macie takie problemy z tymi bateryjkami i centralnymi zamkami?Pozdrawiam Dzięki za odpowiedź
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mirek
- Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
biedrona, a może masz poprostu uszkodzony kluczyk tj: od płytki oderwały sie stopki mocowania baterii. Ja tak miałem i jakos po miesiący od wymiany bateri pilot nagle przestał działać-dioda ledwo pobłyskiwała, rozebrałem kluczyk i okazało sie że koleś który wymieniał baterie wyrwał stopki z płytki, przy wyciąganiu starej baterii-pare minut pracy z lutownica i pilot działa do dziś juz z 1.5 roku
od dwóch miesięcy walcze z centralnym zamkiem w zafirce otóż na początku przetał zamykać i otwierać z pilota Więc wymieniłem baterię Za dwa tygodnie znów padło i znów wymieniłem baterię po miesiącu znów padło i teraz znów wymieniłem baterie Zobaczymy na jak długo Co sie dzieję Coś rozładowywuje bateryjki juz nie mam pomysłu Dodam ze z kluczyka po włożeniu go w zamek zamyka się i otwiera Pomóżcie co jest grane Pozdrawiam
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Może by należało by wymienić przyciski możliwe że gumki dociskają przycisk w pilocie nosząc go w kieszeni no i wtedy rozładowuje ci baterie.biedrona pisze:od dwóch miesięcy walcze z centralnym zamkiem w zafirce Coś rozładowywuje bateryjki juz nie mam pomysłu .
Witam właśnie jestem po zlutowaniu kabelków od centralnego zamka w drzwiach tył prawa strona ( były przerwane aż 5 szt.) ale centralny od tych drzwi nadal nie działa, czy jest prosty sposób aby sprawdzić siłownik od centralnego może on padł ach a jest w ogóle bezpiecznik od drzwi centralnego jeśli jest to który to oraz czy jest jeden na wszystkie drzwi czy na każde osobny. nie posiadam instrukcji elektrycznej ani książki więc pytam.
Problem usunięty po prostu odwrotnie wpinałem kostkę tę ze słupka do drzwi teraz jest ok a dla następnych co będą mieli z tymi przewodami problem to proponuje aby dali dłuższe przewody i je lutowali wewnątrz tam gdzie jest słupek od strony kabiny uwierzcie mi tak jest o niebo lepiej.
Problem usunięty po prostu odwrotnie wpinałem kostkę tę ze słupka do drzwi teraz jest ok a dla następnych co będą mieli z tymi przewodami problem to proponuje aby dali dłuższe przewody i je lutowali wewnątrz tam gdzie jest słupek od strony kabiny uwierzcie mi tak jest o niebo lepiej.
Ostatnio zmieniony 03 lip 2011, 18:27 przez d.marco, łącznie zmieniany 1 raz.