POLECANE/Niepolecane serwisy/mechanicy - propozycje i dyskus

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
tomom

#106 Post autor: tomom »

Witam,
czy znacie jakiś serwis w Żywcu lub Bielsku który by mi sprawdził Opla przed zakupem. Chodzi o podpięcie do kompa, lakier, mechanika. Chodzi o Opla Signum.
Wiem że w ASO w Bielsku za sprawdzenie takie krzyczą 300-350 zł.
W Kraku w JA-RO sprawdzili mi samochód za 100 zł.

Proszę o info bo wybieram się na zakupy w tamte rejony

GDA

#107 Post autor: GDA »

Jaromir pisze: Pytanie - jaki serwis w Gdańsku (lub w 3M) polecacie?
Stosunkowo mało jeździmy (5 lat - 80 000), ale Zafirka wchodzi w szósty rok i pewnie będę częściej potrzebował warsztatu...
Ja również chciałbym to pytanie ponowić - czy może ktoś polecić dobrego mechanika w 3mieście

Anony Mous

#108 Post autor: Anony Mous »

A ja potrzebuję fachowca od klimy, w zeszłym roku była nabita a w tym słabiutko chłodzi. Jak ktoś ma namiary na dobrego taniego fachowca to proszę o PW.

Guguś

#109 Post autor: Guguś »

Jak w tytule, nie polecam warsztatu OPP SPOPRT Subaru Serwis Parfect SErvice znajdującego się na ulicy Jutrzenki 115 w Warszawie

Na stronie jest info o promocji - klima 130PLN

Telefonicznie umówiłem się na sprawdzenie klimy - przestała chłodzić.

Przyjechałem w ustalonym terminie, koleś na warsztacie nic nie wiedział o umówionym kliencie.

Po napełnieniu klimy czynnikiem, wpakował mi się przez otwarte okno do auta i ręką sprawdził czy chłodzi, zero sprawdzenia czujnikiem temperatury wychodzącej z nawiewów.

Po tym zabiegu pytam się o kwotę, On mi na to, że 200, ja mu a co z promocją na stronie - ten mi mówi, że to jest przy przeglądzie klocki, olej i inne.

lipa, nic takiego nie ma na stronie napisanego:

http://www.oppsubaru.waw.pl/

Klimatyzacja:
Jedną z naszych specjalności jest obsługa i naprawa układów klimatyzacji w samochodach wszystkich marek. Oferujemy Państwu pełny zakres usług.
- Przeglądy - Naprawy - Usuwanie nieprzyjemnych zapachów - Kontrole szczelności
- Napełnianie układu czynnikiem chłodniczym - Sprzedaż i montaż części (filtry, skraplacze, parowniki, przewody itp.)
Dla klientów naszego warsztatu mamy specjalną ofertę promocyjną. Chcemy zaoferować pełny przegląd klimatyzacji za jedyne130 PLN.
W skład przeglądu wchodzą:
- Wypompowanie, oczyszczenie uzupełnienie i ponowne napełnienie układu
czynnikiem chłodniczym
- Sprawdzenie szczelności układu
- Dezynfekcja parownika i wlotów powietrza (usunięcie nieprzyjemnych
zapachów)
- Wymiana filtra mikro pyłkowego
- Sprawdzenie podzespołów i części (pasek agregatu, przewody, połączeń itp.)
- Kontrola pracy klimatyzacji po w/w czynnościach

Oczywiście czynności poniżej nie zostały wykonane:

- Sprawdzenie szczelności układu
- Dezynfekcja parownika i wlotów powietrza (usunięcie nieprzyjemnych
zapachów)
- Wymiana filtra mikro pyłkowego
- Sprawdzenie podzespołów i części (pasek agregatu, przewody, połączeń itp.)
- Kontrola pracy klimatyzacji po w/w czynnościach

firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Model: ZA
Oznaczenie silnika: X18XE1
#110 Post autor: firek »

Ja POLECAM z czystym sumieniem wszystkim którzy będą mieli lub mają problemy z elektroniką w naszych autkach warsztat w
LUBLINIE na ulicy Południowej 7
Inż. Przemysław Dąbrowa Karasiński
tel.81 469 15 62 - ciężko się dodzwonić najlepiej podjechać osobiście.
Ja akurat miałem problem ze sterownikiem silnika(częsta przypadłość X18XE1), operacja naprawy zakończona sukcesem, obsługa fachowa i rzetelna i proporcjonalnie niedrogo. Naprawa 300, a firmy reklamujące się na alegro lub w necie to koszt co najmniej 600 ;)

zwojda

#111 Post autor: zwojda »

Kto najlepiej się zna na takich sprzętach Opel Zafira 1,9 CDTI z DPF. ze Skierniewic lub Okolic ma ktoś info o takich specach.
Muszę zrobić duży przegląd z wymianą płynów i części eksploatacyjnych a nie chciałbym tego robić w Oplu.
No wypadało by przejrzeć dokładnie samochód żebym nie miał kłopotów później.
Samochód przyjechał z Niemiec.

Możecie kogoś DOBREGO I W MIARĘ TANIEGO polecić?
Ostatnio zmieniony 19 cze 2011, 21:55 przez zwojda, łącznie zmieniany 1 raz.

David

#112 Post autor: David »

co do tego:
zwojda pisze: najlepiej się zna na takich sprzętach Opel Zafira 1,9 CDTI z DPF.
to na pewno ASO
zwojda pisze:Możecie kogoś DOBREGO I W MIARĘ TANIEGO polecić?
a to już na pewno nie będzie ASO :mrgreen:

jest dział polecane/ nie polecane serwisy poszukaj tam, może ktoś z okolic lub z Wawki? :piwo:

greco

#113 Post autor: greco »

Polecam AutoSerwis Sosnowiec ul. Naftowa 1
Robiłem tam swoją Astrę - miła i fachowa obsługa.
Robią przede wszystkim Ople (teraz nastawiają się na insygnię :lol: )

Jedyna wada - utrudniony kontakt telefoniczny
510-056-280 lub 504-046-618

.Qzi

#114 Post autor: .Qzi »

Polećcie jakiego dobrego "klimatyzatora" w Warszawie... Odgrzybienie, nabicie, itp.

Pozdrawiam serdecznie!

Woytas

#115 Post autor: Woytas »

.Qzi,
Każda z tych jest sprawdzona, wybierz sobie ;) :

1. KLIMA - CAR, ul. Graniczna
2. ul. Połczyńska
3. ul. Modlińska

Która bliżej Ciebie, to wybierz ;) w każdej z nich byłem, służbowo i prywatnie, więc mogę polecić. Co do cen....w odnośnikach masz tel., zadzwoń - podadzą.

Jeszcze są zdolne chłopaki z ul. Olbrachta 94A - Air Scott (również wulkanizacja), ale ewentualne naprawy zlecają innym warsztatom, ale jeżeli chodzi o odgrzybienie (chemiczne) i nabicie - dadzą spoko radę, najlepiej przyjechać ze swoim filtrem ( wtedy szybko załatwisz sprawę)
pozdr

.Qzi

#116 Post autor: .Qzi »

Dzieki piekne, najblizej mam tych na Polczynskiej - sprawdzimy :lol:

Woytas

#117 Post autor: Woytas »

spoksik....

OT:

w podpisie masz pikny cytat....stare czsy....PL HIP-HOP ;)

Oczywiście daj znać, czy byłeś zadowolony z obsługi

pozdr

vinopij

#118 Post autor: vinopij »

Powitać!

Ja nie polecam http://www.autoperfect.pl/ Adam Gałązka Trakt Brzeski 57 Warszawa.

Problemy:
- Pracują głównie w czasie gdy i zwykły śmiertelnik pracuje zatem pozostawienie/odbiór auta skutkuje urywaniem się z pracy co wkurza szefa. Można by zmienić godziny pracy np z 9-17 na 10-18 co nie powinno byc wielkim problemem.

- Znam ich jeszcze z czasów gdy jeździłem Fiatem Pandą II (zafirki już tam nie ciągałem) i musze powiedziec że jest to bardzo niesolidny warsztat.
Owszem Pan Adam stara się wywołac na nas wrażenie solidnego, przywiązanego do klienta warsztatu, oferuje I przegląd -ocenę techniczną - za darmo, zakłada tak jakby teczkę dla auta (z historią napraw etc), i na tym się kończy dobre wrażenie...

Jeśli mechanik zauważy że np. świece są do wymiany (a robi coś innego i tylko przy okazji wykręci) to juz nie wspomni że można by te świece wymienić, nie dokręcone śruby po wymianie wahaczy czy też przy wymianie linek hamulca ręcznego pozostawili w bębnie kawałek starej linki z pancerzem, co powodowało straszne hałasy w trakcie jazdy, przez co zwalniałem się z pracy żeby do nich podjechać (ach te godziny pracy), praktycznie po każdej wizycie "poprawiali" a ja traciłem wolne dni. Po akcji z hamulcem podziękowałem.

Aaa i raz miałem na fakturze jakąś usługę (już nie pamiętam co to było), która nie była wykonana (znajomy mechanik sprawdzał coś u mnie i akurat to nie było zrobione a za to zapłaciłem, ale co to już było to nie pamiętam :) )

Kwotowo nie było źle jednak niesmak pozostał.

Edit:

Aaa i bez mojej zgody, bez pytania (!) nakleili mi na ramki od tablic swoje naklejki... Wkurzające jak ktoś chce mieć czarną ramkę lub ew z klubowym logo..

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#119 Post autor: MieHor »

W związku z licznymi prośbami o wskazanie dobrych i sprawdzonych warsztatów, mechaników, elektryków pojazdowych, zakładów LPG, serwisów usuwających i wyłączających programowo DPF i innych, proszę w tym temacie podawać kompletne namiary na nich z krótkim opisem specjalizacji i oceną efektów ich pracy.

W tym zamkniętym temacie http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=107509#107509 będzie powstawać lista Polecanych / Niepolecanych warsztatów, o których mowa wyżej z podziałem na województwa

Anony Mous

#120 Post autor: Anony Mous »

Polecam:
DJ_Tomcat - w zakresie elektromechaniki / programowania. Miałem do czynienia osobiście, wyczuwam ogromne pokłady doświadczenia i wiedzy.
Ponadto nadmienię, że Tomasz zajmuje się usuwaniem DPFów, zarówno mechnicznie jak i/lub programowo (z usugi nie korzystałem ale info może być przydatne dla Dolnoślązaków).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”