Dziwne ćwierkanie przy skręconych kołach
Moderator: Sebu$
-
- Bywalec
- Imię: Karol
- Auto: Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Witamj wszystkich, dopadła mnie taka sytuacja, otóż przy skręconych kołach na maksa na postoju mam dziwne ćwierkanie z prawej strony tzn,tak jakby z paska klinowego, obawiam się że to może być pompa wspomagania, ale wspomaganie działa prawidłowo czyżby to może były łożyska w pompie, może mieliście takie doświadczenie?
Witam
Posiadam Zafirę 2.2 TDI rocznik 2003.
Problem polega na tym że podczas większego skrętu kierownicą od niedawna słychać jakby szelest od strony kierownicy. Szelest przypomina jakby szelest kartek.... Czasami kierownica chodzi ciężej. Tak jakby coś we wspomaganiu kierownicy się działo.
Sprawdzałem poziom płynu w zbiorniczku pompy wspomagania i chyba poziom jest OK (blisko minimum ale jednak chyba nie brakuje).
Co może być przyczyną ??
będę wdzięczny za pomoc
pozdrawiam
Michał
Posiadam Zafirę 2.2 TDI rocznik 2003.
Problem polega na tym że podczas większego skrętu kierownicą od niedawna słychać jakby szelest od strony kierownicy. Szelest przypomina jakby szelest kartek.... Czasami kierownica chodzi ciężej. Tak jakby coś we wspomaganiu kierownicy się działo.
Sprawdzałem poziom płynu w zbiorniczku pompy wspomagania i chyba poziom jest OK (blisko minimum ale jednak chyba nie brakuje).
Co może być przyczyną ??
będę wdzięczny za pomoc
pozdrawiam
Michał
Witam wszystkich;]
wiec od początku gdy załącze auto i w miejscu krece kierownicą w prawo do oporu coś chrupie krrr? po chwili to ustaje i wraca po czasie . dzieje sie tak tylko gdy krece w miejscu podczas jazdy nic nie słysze. prosze o porade co to może być. Dziękuje i pozdrawiam :> :>
wiec od początku gdy załącze auto i w miejscu krece kierownicą w prawo do oporu coś chrupie krrr? po chwili to ustaje i wraca po czasie . dzieje sie tak tylko gdy krece w miejscu podczas jazdy nic nie słysze. prosze o porade co to może być. Dziękuje i pozdrawiam :> :>