Zgubiony Kluczyk - czy mozna zmienic kody Klucza - POMOCY
Moderator: Mariusz
Zgubiony Kluczyk - czy mozna zmienic kody Klucza - POMOCY
witam, zgubiłem klucz od Auta pod domem, wiem ze można kodować nowy klucz OP-COMem, ale czy można zmienić kody tak aby stary klucz nie był aktywny ? Co mam zrobić ? - MASAKRA
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 21:55 przez Orbit, łącznie zmieniany 1 raz.
co znaczy wywalić wszystkie klucze ? może inaczej co powinienem zrobić ?
czy jest możliwość wy-programowania Kluczy i zaprogramowania na nowo innym kodem ? ALE TEN SAM KLUCZ .. CZY MOŻNA TO ZROBIĆ OP-COMEM ? jestem lekko podłamany , bo tutaj gdzie mieszkam jest cała masa małolatów, wiec wiecie czym może to się skończyć .
czy może mi ktoś wskazać procedurę jak powinienem to zrobić?
KASOWANIE KLUCZY TRANSPODERÓW< to jest USUWANIE KLucza ?
P,s Procedurę znalazłem , teraz tylko pytanie czy KASOWANIE transponderów to usuwanie kluczy ? i czy zaprogramuje ten sam klucz raz jeszcze ?
czy jest możliwość wy-programowania Kluczy i zaprogramowania na nowo innym kodem ? ALE TEN SAM KLUCZ .. CZY MOŻNA TO ZROBIĆ OP-COMEM ? jestem lekko podłamany , bo tutaj gdzie mieszkam jest cała masa małolatów, wiec wiecie czym może to się skończyć .
czy może mi ktoś wskazać procedurę jak powinienem to zrobić?
KASOWANIE KLUCZY TRANSPODERÓW< to jest USUWANIE KLucza ?
P,s Procedurę znalazłem , teraz tylko pytanie czy KASOWANIE transponderów to usuwanie kluczy ? i czy zaprogramuje ten sam klucz raz jeszcze ?
Dzieks, ale tam jest opisana procedura kodowania nowego klucza ... z tym nie będzie problemu poszedłem z kompem do samochodu i wszystko jest tak jak opisane ... .., problem polega na zmienia kodu w istniejącym już kluczu , czy istnieje taka mozliwość .. ???Przemcio pisze:Bez emocji .... zaglądałeś TU
Podłączę się pod temat... Czy można w kluczach typu "scyzoryk" w ZB wymienić samą obudowę na nową? Moje przyciski są już zmęczone, a na allegro znalazłem taką aukcję:
http://allegro.pl/opel-kluczyk-scyzoryk ... 18077.html
Podejdzie taka? Czy można w obudowie z tej aukcji zastąpić nowy grot tym co już mam? U mnie elektronika działa. Tylko obudowa jest zajechana... Jak wogóle ją rozpołowić?
http://allegro.pl/opel-kluczyk-scyzoryk ... 18077.html
Podejdzie taka? Czy można w obudowie z tej aukcji zastąpić nowy grot tym co już mam? U mnie elektronika działa. Tylko obudowa jest zajechana... Jak wogóle ją rozpołowić?
Ja również podłącze się pod temat
Posiadam drugi kluczyk do zosi który dostałem przy kupnie auta jednak okazało się, że sprzedawca pomilił klucze i dał mi od innego Opla. (nie mam juz mozliwości odzyskania właściwego)
I teraz pytanie czy mogę wykorzystać posiadany "inny" kluczyk (elektronkę) a dorobić tylko grot stalowy? czy da się zaprogramować ken kluczyk aby działał w moim aucie?
Posiadam drugi kluczyk do zosi który dostałem przy kupnie auta jednak okazało się, że sprzedawca pomilił klucze i dał mi od innego Opla. (nie mam juz mozliwości odzyskania właściwego)
I teraz pytanie czy mogę wykorzystać posiadany "inny" kluczyk (elektronkę) a dorobić tylko grot stalowy? czy da się zaprogramować ken kluczyk aby działał w moim aucie?
Według informacji które posiadam nie możesz zaprogramować tego klucza do swojego auta.mkobo pisze:Ja również podłącze się pod temat
Kluczyk typu scyzoryk to można kupić na allegrogo np...byle byłby z grotem do Opla,"wyrzeźbić" nacięcia,przełożyć pestkę od IMMO zaprogramować i chyba można cieszyć się z nowego klucza.
Rozbebeszał ktoś kluczyk i pestkę da radę przełożyć?Bo nie widziałem jeszcze środka klucza od ZB.Chyba,ze wystarczy tylko programowanie fejsem?
Link http://allegro.pl/listing.php/search?st ... lla-search
Rozbebeszał ktoś kluczyk i pestkę da radę przełożyć?Bo nie widziałem jeszcze środka klucza od ZB.Chyba,ze wystarczy tylko programowanie fejsem?
Link http://allegro.pl/listing.php/search?st ... lla-search
Jak uda się rozebrać "ładnie" obudowę to przełożysz bez problemu w środku oprócz baterii jest płytka z elektroniką na której jest wlutowany transponder od imo. Więc przekładasz tylko płytkę i baterię i wszystko działa :> .Marki pisze:Rozbebeszał ktoś kluczyk i pestkę da radę przełożyć?
Ja próbowałem i nie da rady.....tEREk pisze:Według informacji które posiadam nie możesz zaprogramować tego klucza do swojego auta