Problemy z kluczykami - programowanie, kodowanie, dorabianie

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jarojk
Bywalec
Imię: Jarek
Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Enjoy
Model: zb
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#31 Post autor: jarojk »

w Olsztynie w c.h. Manhattan jest firma który robi wszystko , nie wiem jaka cena ale tu masz link http://www.dorabianiekluczy.olsztyn.pl , ja u nich, wprawdzie kilka lat temu, dorabiałem klucz do innego auta i cena była o połowę niższa niż w serwisie... Mają i klucze i programują .

m.toczek

#32 Post autor: m.toczek »

dzięki za informację
pozdrawiam
wszystkich!
:driver:

[ Dodano: Pon Sty 31, 2011 11:39 ]
a może ktoś z klubowiczów jest w stanie wykonać taką usługę taniej niż inni ?
jestem z iławy (Warm-Mazur) ale bywam też w Gdańsku

dzwoniłem do olsztyna i 500+150(aso za wyciągnięcie pin, bo im nie zawsze się udaje - dobrze że o tym informują, + za tą informację)

[ Dodano: Pon Sty 31, 2011 11:40 ]
te 500 to za klucz scyzoryk z pilotem
normalny klucz i bez pilota 350

Anony Mous

#33 Post autor: Anony Mous »

scyzoryk docięty w ASO to koszt max 300zł programowanie za darmo jeżeli masz op-com'a i Security Code

m.toczek

#34 Post autor: m.toczek »

w aso w olsztynie powiedzieli mi: kluczyk ok.500-600 + 150 za kod pin

kicaj

#35 Post autor: kicaj »

te 500 to juz z programowaniem, czyli podpieciem pod techa, co kosztuje 150zl + dodatkowe roboczogodziny. 150 extra to uzyskanie kodow pojazdu...

alladyn98

#36 Post autor: alladyn98 »

Polecam kluczyk od TEGO sprzedawcy,expresowa dostawa. Docięcie 25 zł, programowanie op-com'em free (mam w domu) 8) , porady z forum BEZCENNE. Kluczyk hula aż miło.

Anony Mous

#37 Post autor: Anony Mous »

alladyn98 ciesze się że poradnik się przydał

Mundurowy

#38 Post autor: Mundurowy »

Mam pytanie , kluczyki awaryjne (powinny być w środku tzw. kluczyków zbliżeniowych) skąd tanio wziąć ? Pinów nie mam. Opel chce 200zł za PINy i 200zł za kluczyki. Ktoś coś poradzi ? Zafira 2006r. :piwo:

Anony Mous

#39 Post autor: Anony Mous »

mówisz o tych plasticzkach ?? Kiedyś je znalazłem w EPC i podawałem na forum.

Mundurowy

#40 Post autor: Mundurowy »

tEREk pisze:mówisz o tych plasticzkach ?? Kiedyś je znalazłem w EPC i podawałem na forum.
Właśnie , właśnie !! Powinny być plastikowe awaryjne. Nie ma. Padnie akumulator i Zośka będzie zamknięta ! Wzywać gościa by otwierał, lipa. Serwis Białystok drogo krzyczy. Spec od otwierania z jakimś "kompem" próbował coś wydusić z mojej Zośki ale tylko win mu powiedziała. :piwo:

Anony Mous

#41 Post autor: Anony Mous »

Mundurowy pisze:
tEREk pisze:mówisz o tych plasticzkach ?? Kiedyś je znalazłem w EPC i podawałem na forum.
Właśnie , właśnie !! Powinny być plastikowe awaryjne. Nie ma. Padnie akumulator i Zośka będzie zamknięta ! Wzywać gościa by otwierał, lipa. Serwis Białystok drogo krzyczy. Spec od otwierania z jakimś "kompem" próbował coś wydusić z mojej Zośki ale tylko win mu powiedziała. :piwo:
ale co spec chciał przez kompa zobaczyć i ile krzyczało aso ??

Mundurowy

#42 Post autor: Mundurowy »

Spec twierdził (może taki spec) że powinna mu (Zośka) pokazać te cholerne PINY. :piwo:

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#43 Post autor: MieHor »

Żadnym fejsem nie wyciągniesz kodów CarPass z ECU, tylko za pośrednictwem ASO z centrali GM w Russelsheim - usługa płatna

Podobno udaje się to w niektórych wersjach Corsy i Merivy

Anony Mous

#44 Post autor: Anony Mous »

w starszych autach idzie np omega 2002.

Mundurowy

#45 Post autor: Mundurowy »

MieHor pisze:Żadnym fejsem nie wyciągniesz kodów CarPass z ECU, tylko za pośrednictwem ASO z centrali GM w Russelsheim - usługa płatna

Podobno udaje się to w niektórych wersjach Corsy i Merivy
To co robić ? Zabulić w ASO czy myśleć że bater nie padnie ? :piwo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”