[A] - cbm80 - 2.2 DTI Executive, 125 KM, 2004
[A] - cbm80 - 2.2 DTI Executive, 125 KM, 2004
To moze i ja jednak sie pochwale swoja Zafira.
Nie jest to OPC, ale wyposazenie wersji Executive jest dosc niespotykane w tej klasie pojazdow co Zafira. Jest to wersja "dyrektorska", nie posiada relingow, za to sa wszelkie odogodnienia dostepne u Opla. W zasadzie do wersji FULL brakuje tylko skorzanych foteli i pakietu OPC. A do pelni szczescia czarnego lakieru
Oto zdjecia:
Wstyd przyznac, ale przez ponad rok czasu posiadania tego autka nie zrobilem mu jeszcze wlasnych fotek. Te sa z komisu. Coz, trzebaby je zrobic zaraz po umyciu, bo niestety ciemny kolor szybko sie brudzi.
Na koniec wyposazenie:
- diesel 2.2DTI
- elektryczne lusterka
- elektryczne szyby przod i tyl z zabezpieczeniem przeciw przycieciu rak
- 10 poduszek powietrznych
- klimatronik
- kontrola trakcji TC
- ESP
- ABS
- felgi aluminiowe 16"
- pakiet zimowy ze spryskiwaczami
- podgrzewane fotele
- podgrzewane lusterka i tylna szyba
- przednia szyba atermiczna
- komputer pokladowy
- duzy kolorowy wyswietlacz CID
- nawigacja NCDR 1100
- zmieniarka na 4 CD
- pelne audio - 8 glosnikow
- teleport do telefonu GSM Nokia 6xx0 (obecnie zamieniony na uchwyt dla PDA)
- biale zegary
- tempomat
- listwy boczne, zderzaki, klamki itp. w kolorze nadwozia
- aluminiowe nakladki na progi
- fabrycznie przyciemniane szyby z tylu
- fabryczne parktroniki
- skorzana kierownica ze sterowaniem do radia/cd/cdc/bc/navi
- aktywne zaglowki
- elektronicznie sciemniane lusterko wsteczne (antyoslepiajace)
- najmocniejszy dostepny akumulator 72Ah
- gniazdko elektryczne w bagazniku
Moje dodatki:
- wymienione calkowicie wewnetrzne oswietlenie kabiny na diodowe biale, bardzo jasne
- zabudowany pilot do bramy osiedlowej i garazu w lampce nad konsola
- uchwyt i doprowadzone zasilanie do PDA jako nawigacji
W planach:
- zaczepy do przewozenia rolety pod kanapa w wersji 7-osobowej
- dodatkowe gniazdko zasilania dla 2 rzedu - w konsoli albo pod fotelem pasazera
- wejscie audio in do podlaczenia odtwarzacza mp3, moze nawet zabuduje go gdzies na stale (np. w miejscu gdzie jest popielniczka)
Nie jest to OPC, ale wyposazenie wersji Executive jest dosc niespotykane w tej klasie pojazdow co Zafira. Jest to wersja "dyrektorska", nie posiada relingow, za to sa wszelkie odogodnienia dostepne u Opla. W zasadzie do wersji FULL brakuje tylko skorzanych foteli i pakietu OPC. A do pelni szczescia czarnego lakieru
Oto zdjecia:
Wstyd przyznac, ale przez ponad rok czasu posiadania tego autka nie zrobilem mu jeszcze wlasnych fotek. Te sa z komisu. Coz, trzebaby je zrobic zaraz po umyciu, bo niestety ciemny kolor szybko sie brudzi.
Na koniec wyposazenie:
- diesel 2.2DTI
- elektryczne lusterka
- elektryczne szyby przod i tyl z zabezpieczeniem przeciw przycieciu rak
- 10 poduszek powietrznych
- klimatronik
- kontrola trakcji TC
- ESP
- ABS
- felgi aluminiowe 16"
- pakiet zimowy ze spryskiwaczami
- podgrzewane fotele
- podgrzewane lusterka i tylna szyba
- przednia szyba atermiczna
- komputer pokladowy
- duzy kolorowy wyswietlacz CID
- nawigacja NCDR 1100
- zmieniarka na 4 CD
- pelne audio - 8 glosnikow
- teleport do telefonu GSM Nokia 6xx0 (obecnie zamieniony na uchwyt dla PDA)
- biale zegary
- tempomat
- listwy boczne, zderzaki, klamki itp. w kolorze nadwozia
- aluminiowe nakladki na progi
- fabrycznie przyciemniane szyby z tylu
- fabryczne parktroniki
- skorzana kierownica ze sterowaniem do radia/cd/cdc/bc/navi
- aktywne zaglowki
- elektronicznie sciemniane lusterko wsteczne (antyoslepiajace)
- najmocniejszy dostepny akumulator 72Ah
- gniazdko elektryczne w bagazniku
Moje dodatki:
- wymienione calkowicie wewnetrzne oswietlenie kabiny na diodowe biale, bardzo jasne
- zabudowany pilot do bramy osiedlowej i garazu w lampce nad konsola
- uchwyt i doprowadzone zasilanie do PDA jako nawigacji
W planach:
- zaczepy do przewozenia rolety pod kanapa w wersji 7-osobowej
- dodatkowe gniazdko zasilania dla 2 rzedu - w konsoli albo pod fotelem pasazera
- wejscie audio in do podlaczenia odtwarzacza mp3, moze nawet zabuduje go gdzies na stale (np. w miejscu gdzie jest popielniczka)
Ostatnio zmieniony 28 paź 2010, 19:45 przez cbm80, łącznie zmieniany 3 razy.
O Navi w Polsce mozna oczywiscie zapomniec, bo Navteq nie wypuscil nigdy mapy na Polske i juz tego nie zrobi. Z tych powodow NCDR nigdy w Polsce nie bylo oferowane jako opcja.
Zreszta i tak wole przenosne nawigacje, na PDA mozna uruchomic dowolny software, ktory ma duzo wieksze mozliwosci, a przede wszystkim dane sa ciagle aktualizowane i ulepszane.
Co do samego wyswietlacza i pozostalych f-cji NCDR to rewelacyjnie sprawdza sie w obsludze radia, po prostu swietnie rozwiazali gromadzenie i wyszukiwanie stacji. No i ekran na ktorym mozna wyswietlic kilka-kilkanascie linijek tekstu lepiej sie sprawdza niz taki z 2-3 linijkami.
Autko bylo faktycznie zadbane, ale pewne ryski (niewidoczne na zdjeciach ) oczywiscie byly. Wazne, ze wnetrznosci nie sprawiaja problemow. A w przebieg 93k w 3 lata sluzbowym samochodem od poczatku nie wierzylem.
Wersja Executive z tego co wiem byla tylko dostepna w DE. W Polsce o takiej nie slyszeli, przez co zawsze mam problem przy ubezpieczaniu
Ogolnie - chyba sie nie nacialem, czego i innym zycze.
Zreszta i tak wole przenosne nawigacje, na PDA mozna uruchomic dowolny software, ktory ma duzo wieksze mozliwosci, a przede wszystkim dane sa ciagle aktualizowane i ulepszane.
Co do samego wyswietlacza i pozostalych f-cji NCDR to rewelacyjnie sprawdza sie w obsludze radia, po prostu swietnie rozwiazali gromadzenie i wyszukiwanie stacji. No i ekran na ktorym mozna wyswietlic kilka-kilkanascie linijek tekstu lepiej sie sprawdza niz taki z 2-3 linijkami.
Autko bylo faktycznie zadbane, ale pewne ryski (niewidoczne na zdjeciach ) oczywiscie byly. Wazne, ze wnetrznosci nie sprawiaja problemow. A w przebieg 93k w 3 lata sluzbowym samochodem od poczatku nie wierzylem.
Wersja Executive z tego co wiem byla tylko dostepna w DE. W Polsce o takiej nie slyszeli, przez co zawsze mam problem przy ubezpieczaniu
Ogolnie - chyba sie nie nacialem, czego i innym zycze.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2009, 08:22 przez cbm80, łącznie zmieniany 2 razy.
- Maciek
- Zafiromaniak
- Auto: Z20LET
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Tak wiem, że navi nie działa, ale wyświetlacz lepiej wygląda jak Ci się pojawiają kolorowe rysunki: sprawdź światła stopu czy jak się kończy płyn do spryskiwaczy.
Niestety na wyświetlaczu mono nie ma takich fajnych obrazków
W OPC są inne zegary, kierownica, fotele, nakładki na pedały.
Ja nie robiłem fotek środka bo nie był zbyt czysty
Dopiero na wiosnę...
Pozdr.
M.
Niestety na wyświetlaczu mono nie ma takich fajnych obrazków
W OPC są inne zegary, kierownica, fotele, nakładki na pedały.
Ja nie robiłem fotek środka bo nie był zbyt czysty
Dopiero na wiosnę...
Pozdr.
M.
Witam kolego i mam pytanie. Jak zamierzasz zrobić audio in do swego sprzętu. Od paru dni mam Zosię 2.2 dti z roku 2002. Mam między innymi DVD na suficie audiovision, cid z ncdr 1100 i chcę coś z tym fajnego zrobić ale na razie nie wiem jak się zabrać do tego. Wiem że można cida wykorzystać do podłączenia dvd ale co jak to szczegółów jeszcze nie doczytałem, wszystko porozrzucane na różnych forach nawet z roku 2005.PZDR
Zamierzalem sie wpiac z sygnalem audio zamiast zmieniarki + przelacznik.
Innego wyjscia nie ma, bo wejscie do telefonu jest tylko mono i dosc kiepskiej jakosci.
Co do CID, to info jak to wykorzystac jako ekran do DVB albo DVD masz na stronie hardwarekillera:
http://hardwarekiller.ha.funpic.de/dvbtG.htm
Innego wyjscia nie ma, bo wejscie do telefonu jest tylko mono i dosc kiepskiej jakosci.
Co do CID, to info jak to wykorzystac jako ekran do DVB albo DVD masz na stronie hardwarekillera:
http://hardwarekiller.ha.funpic.de/dvbtG.htm
- scaniairizar
- Mieszkaniec
- Model:
świetna ta zafira, moim zdaniem troche brak jej tych relingów, bo tak jakby do niej pasowały od urodzenia, ale to tylko moje skrzywienie
wyposażenie bardzo bogate, to sie bardzo chwali.
mógłbyś nam pokazac jak wyglada teraz podświetlanie wnętrza ? bo pisałeś ze na diody, tez o tym myslalłem tylko nie wiem jaki bedzie efekt..
Pozdrawiam !
wyposażenie bardzo bogate, to sie bardzo chwali.
mógłbyś nam pokazac jak wyglada teraz podświetlanie wnętrza ? bo pisałeś ze na diody, tez o tym myslalłem tylko nie wiem jaki bedzie efekt..
Pozdrawiam !
2.0 dti '01 i 1.9cdti '10. opcline
it's forfit śwagier!
it's forfit śwagier!
Relingow tez mi osobiscie brakuje. Niestety w tej wersji Zafira miala byc podobno taka wieksza "limuzyna" i relingow brak Ale juz raczej nie bede ich zakladal, bo dosc drogo to wychodzi.
Za to z ekstrawagancji chyba skusze sie na aluminiowe progi z tylu z imionami moich corek
Co do oswietlenia wewnatrz to nawet chyba dosc kiepsko byloby oddac to na zdjeciu.
W kazdym razie zamiast zoltego swiatla mam teraz idealnie biale (specjalnie chcialem chlodny odcien), no i jako ze ladowalem najmocniejsze dostepne zarowki jest naprawde bardzo jasno. Co ma duze znaczenie w ciemnym garazu. Jako, ze mam tapicerke z niebieskim pasem siedziska to niektorzy nawet twierdza, ze w srodku swieci mi na niebiesko Ale nie jest to prawda.
Za to z ekstrawagancji chyba skusze sie na aluminiowe progi z tylu z imionami moich corek
Co do oswietlenia wewnatrz to nawet chyba dosc kiepsko byloby oddac to na zdjeciu.
W kazdym razie zamiast zoltego swiatla mam teraz idealnie biale (specjalnie chcialem chlodny odcien), no i jako ze ladowalem najmocniejsze dostepne zarowki jest naprawde bardzo jasno. Co ma duze znaczenie w ciemnym garazu. Jako, ze mam tapicerke z niebieskim pasem siedziska to niektorzy nawet twierdza, ze w srodku swieci mi na niebiesko Ale nie jest to prawda.
- scaniairizar
- Mieszkaniec
- Model: