Problemy związane z radioodtwarzaczem CDR 500
Moderator: Sebu$
ano można mam zamontowany zestaw Nokia CW-7. podrzucam Ci kilka linków z wyszukiwarki:
http://www.ggmedia.pl/produkt.php/nokia/ck-7w - tu masz chyba najciekawiej opisane co i jak
http://www.telefonygsm.pl/product/id/428,zestaw-samochodowy-bluetooth-nokia-ck-7w - podobnie tutaj
http://witmedia.pl/towar/id/160/ck7w/ - a tu chcę pokazać co wchodzi w skład zestawu. mam 3 elementy ze zdjęcia, czyli: Jednostka głośnomówiąca HF-5, Mikrofon MP-2, Przycisk zdalnego sterowania CU-7. za to nie mam głośnika, bo jestem podpięty chyba pod wyjście słuchawkowe. łączysz się przez bluetooth. gdy ktoś do Ciebie dzwoni to wycisz radio i słyszysz kogoś przez głośniki samochodowe, po skończonej rozmowie znów załącza radio proste jak drut i baaardzo użyteczne
http://www.ggmedia.pl/produkt.php/nokia/ck-7w - tu masz chyba najciekawiej opisane co i jak
http://www.telefonygsm.pl/product/id/428,zestaw-samochodowy-bluetooth-nokia-ck-7w - podobnie tutaj
http://witmedia.pl/towar/id/160/ck7w/ - a tu chcę pokazać co wchodzi w skład zestawu. mam 3 elementy ze zdjęcia, czyli: Jednostka głośnomówiąca HF-5, Mikrofon MP-2, Przycisk zdalnego sterowania CU-7. za to nie mam głośnika, bo jestem podpięty chyba pod wyjście słuchawkowe. łączysz się przez bluetooth. gdy ktoś do Ciebie dzwoni to wycisz radio i słyszysz kogoś przez głośniki samochodowe, po skończonej rozmowie znów załącza radio proste jak drut i baaardzo użyteczne
Witam ostatnio kupiłem Zafirę i miałem zablokowane radio .
Po odblokowaniu radia włącza się lecz nic nie gra pokazuje RDS czyta płyty lecz muzyki nie ma w żadnym głośniku.
Co można z tym zrobić może w ustawieniach radia balans czy coś .
Po odblokowaniu radia włącza się lecz nic nie gra pokazuje RDS czyta płyty lecz muzyki nie ma w żadnym głośniku.
Co można z tym zrobić może w ustawieniach radia balans czy coś .
Ostatnio zmieniony 26 gru 2010, 11:12 przez kiler1500, łącznie zmieniany 1 raz.
A jak mam głośniki sprawdzić ?? Czy są podłączone kablami czy w ogóle są głośniki ??
Wtyczka jest chyba ok łączy się radio z kabelkami. Innego radia nie mogę sprawdzić ponieważ mam radio wkładane w taką półeczkę i tam są wtyczki.
Morze jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za nagłośnienie ??
Czy jak dajecie głośniej w swoim radiu to na wyświetlaczu pokazuje się poziom głośności ??
Wtyczka jest chyba ok łączy się radio z kabelkami. Innego radia nie mogę sprawdzić ponieważ mam radio wkładane w taką półeczkę i tam są wtyczki.
Morze jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za nagłośnienie ??
Czy jak dajecie głośniej w swoim radiu to na wyświetlaczu pokazuje się poziom głośności ??
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Kolego kiler1500, poniżej masz schemat i opis złącza ISO w radiach fabrycznych (OEM)
Opel: modele Philips CAR400; CDR500
Ja by Ci radził w pierwszej kolejności sprawdzić czy wogóle masz zamontowane głośniki, następnie wyjąć radio z kieszeni (w jaki sposób - opis w innym poście) i sprawdzić łączówkę osadzoną w korpusie kieszeni, w szczególności tę oznaczoną na schemacie jako B oraz stan jej połączenia z radiem, a przy okazji bezpiecznik (fuse) - może ktoś wcześniej tam grzebał
Opel: modele Philips CAR400; CDR500
Ja by Ci radził w pierwszej kolejności sprawdzić czy wogóle masz zamontowane głośniki, następnie wyjąć radio z kieszeni (w jaki sposób - opis w innym poście) i sprawdzić łączówkę osadzoną w korpusie kieszeni, w szczególności tę oznaczoną na schemacie jako B oraz stan jej połączenia z radiem, a przy okazji bezpiecznik (fuse) - może ktoś wcześniej tam grzebał
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mirek
- Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Wyciągnąłem jakis czas temu radyjko CDR 500-Delco, ostatnio zauważyłem że jak ruszę sterowaniem na kierownicy to w mowym radiu wyskakuje komunikat TELEFON MUTE..
Może juz ktos miał taki problem???
Zacząłem więc studiowac podłączenie "starego" radia. I tu pytanko czy mógłby mi ktos rozszyfrowac skróty jakie mam na schemacie podłączeniowym na radyjku:
Na 1 pinie jest jakies SCV, a na 2 pinie SWC - co to oznacza????
Pozdrawiam
Może juz ktos miał taki problem???
Zacząłem więc studiowac podłączenie "starego" radia. I tu pytanko czy mógłby mi ktos rozszyfrowac skróty jakie mam na schemacie podłączeniowym na radyjku:
Na 1 pinie jest jakies SCV, a na 2 pinie SWC - co to oznacza????
Pozdrawiam
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
SCV - kontrola głośności w zależności od prędkości jazdy
SWC - Telefon mute
ciekawe jest to że przy nie fabrycznym radiu załącza się telefon mute, w takim wypadku sądzę że naprawdę niewielkim kosztem można zrobić sterowania z kierownicy...
SWC - Telefon mute
ciekawe jest to że przy nie fabrycznym radiu załącza się telefon mute, w takim wypadku sądzę że naprawdę niewielkim kosztem można zrobić sterowania z kierownicy...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mirek
- Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
BajBus, może jest to ciekawe ale niezbyt przyjemne bo jak przez przypadek wciśniesz którykolwiek przycisk od sterownia na kierownicy to wywala ten Telefon Mute i niestety nie chce go odblokowac. Jedyna metodą jest zgaszenie auta i odczekanie z półgodziny....dlatego postanowiłem z tym jakos powalczyc
A co do skrótów to cosik mi nie pasi bo
TELEFON MUTE na orginalnej kostce jest własnie tak opisane i znajduje się obok SCV
a SWC jest własnie pod SCV
Zastanawiam się czy to właśnie nie będzie sterownie z kiery..
A co do skrótów to cosik mi nie pasi bo
TELEFON MUTE na orginalnej kostce jest własnie tak opisane i znajduje się obok SCV
a SWC jest własnie pod SCV
Zastanawiam się czy to właśnie nie będzie sterownie z kiery..
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
nie wydaje mi siefirek pisze:Jedyna metodą jest zgaszenie auta i odczekanie z półgodziny
jeśli możesz włączyć tel.mut. to i powinieneś go móc wyłączyć, zajrzyj do instrukcji obsługi radia... u mnie w pioneer'ze można ją nawet wyłączyć całkiem
to wyjmij ten kabel z kostki iso zaizoluj i puść samopas i będziesz miał z głowy albo zainwestuj w fejsa będziesz miał wygodę
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010