CB_Radio - jakie, gdzie i jak zamontować, anteny - jakie?

Tematy dotyczące CB - dla wszystkich modeli aut

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
tomekuza

#31 Post autor: tomekuza »

mam takie samo radio od tygodnia+antena lemm 1063 na magnesie. Zasięg podobny do twojego. Narazie jezdzi w Partnerze firmowym i mam duze zakłócenia od wycieraczek, czy u kogos sie to tez zdarza bo jak tak to nie bede szperał.

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#32 Post autor: BajBus »

trzeba zainwestować w filtr przeciwzakłóceniowy...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#33 Post autor: Lorry »

Lub podpiąć pod akumulator to powinno pomóc, często praktykowane w dieslach ;)

Awatar użytkownika
timi68
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
Model: II
Oznaczenie silnika: D5-2.4
#34 Post autor: timi68 »

Ja swoje radyjka podpinam pod zasilanie radia i nigdy nie mam zakłóceń.

Przemek

#35 Post autor: Przemek »

JA MAM RADYJKO I ANTENE DLUGĄ WSZYSTKO FIRMY PREZIDENT TAKI ZESTAW KOSZTUJE OK. TYSIĄCA ZLOTY ALE JEST NAPRAWDE ZA****** BRAK JAKICHKOLWIEK ZAKLUCEN I SZUMÓW PRZY ZASIĘGU NAWET PONAT 10KM. :!:

Ja mam radyjko i antenę długą, wszystko firmy president. Taki zestaw kosztuje ok. Tysiąca złotych, ale jest naprawde FAJNY, brak jakichkolwiek zakłóceń i szumów przy zasięgu ponad 10 km. | prawda ze to wcale nie jest trudne, napisać klarownego posta ? poprawiłem - irizar.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2009, 00:06 przez Przemek, łącznie zmieniany 1 raz.

Lorry
Zafiromaniak

#36 Post autor: Lorry »

NIE KRZYCZ dużymi literami ;)

Ja mam zestaw za mniej niż 3 stówy i jest b. dobry, gdybym dał inną dłuższą antenę byłoby jeszcze lepiej ale nie chce mieć na prywatnym aucie 1,5metrówki więc póki co nie wyjde ponad 1m ;) Cena nie jest wyznacznikiem jakości, bo za mniejszą kasę mozna zrobić zestaw który zawstydzi nawet turbodymomen'a :lol:

lukasus9

#37 Post autor: lukasus9 »

Lorry pisze:...Cena nie jest wyznacznikiem jakości, bo za mniejszą kasę mozna zrobić zestaw który zawstydzi nawet turbodymomen'a :lol:
...dobre :lol:
A to mój zestawik: antena SIRO ML-145, a radyjko MIDLAND Alan 100 Plus. Rewelacja :!: Polecam
A to fotka:
Obrazek

KOPERNIK

#38 Post autor: KOPERNIK »

lukasus9 pisze:
Lorry pisze:...Cena nie jest wyznacznikiem jakości, bo za mniejszą kasę mozna zrobić zestaw który zawstydzi nawet turbodymomen'a :lol:
...dobre :lol:
A to mój zestawik: antena SIRO ML-145, a radyjko MIDLAND Alan 100 Plus. Rewelacja :!: Polecam
A to fotka:
[url=http://images44.fotos
ik.pl/224/ce0d23ecd3fde2d9m.jpg]Obrazek
[/URL]

Witam .też miałem takiego Alana 100 ale wydawało mi się że to straszny szumofon :D najlepsze są chyba radyjka z filtrami ANL

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#39 Post autor: BajBus »

KOPERNIK pisze:ale wydawało mi się że to straszny szumofon
4lata już smigam na tym radiu i złego słowa nie powiem, może i sa lepsze, ale to wydaje mi sie wystarczające ...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

KOPERNIK

#40 Post autor: KOPERNIK »

BajBus pisze:
KOPERNIK pisze:ale wydawało mi się że to straszny szumofon
4lata już smigam na tym radiu i złego słowa nie powiem, może i sa lepsze, ale to wydaje mi sie wystarczające ...

BajBus zależy kto jakie ma oczekiwania od radia jedni lubią jak szumi jedni lubią spokój ;) mieć.także życzę dalekich łączności ;) :mrgreen: .pozdrawiam

lukasus9

#41 Post autor: lukasus9 »

Dla mnie Alan 100 Plus jest wystarczający jeżeli chodzi o moje potrzeby łączności na drodze ;)

Robert4884

#42 Post autor: Robert4884 »

Rozumiem że w Zafirce A problemy z CB są rozwiązane standardowo. Interesuje mnie jak wygląda sprawa odbioru CB w Zafirce B z anteną na magnes. Miałem wcześniej Uniden 520 + President Florida, obecnie President Johnson II + Pirat, zasięg ok, tylko zakłóceń od silnika nie wiem jak się pozbyć.

jacek76
Mieszkaniec
Model:

#43 Post autor: jacek76 »

Robert4884 pisze:Rozumiem że w Zafirce A problemy z CB są rozwiązane standardowo. Interesuje mnie jak wygląda sprawa odbioru CB w Zafirce B z anteną na magnes. Miałem wcześniej Uniden 520 + President Florida, obecnie President Johnson II + Pirat, zasięg ok, tylko zakłóceń od silnika nie wiem jak się pozbyć.

Zmienisz radio na takie , które ma dobre filtry to i pozbedziesz sie zakłóceń.
Dobre filtry mają podobno yosany i lafayety

Lorry
Zafiromaniak

#44 Post autor: Lorry »

Ja mam Zafi B i następujący zestaw: Uniden 520xl i magnesowy (strojony) Hustler IC-100. Antena stoi po lewej stronie na krawędzi dachu na wysokości środkowego słupka, zasięg mam ok 10km, szumi ale z wyłączonymi filtrami, jak łączysz jest gitara. Uniden ma bardzo dobre filtry ;)

Robert4884

#45 Post autor: Robert4884 »

jacek76 pisze: Zmienisz radio na takie , które ma dobre filtry to i pozbedziesz sie zakłóceń.
Dobre filtry mają podobno yosany i lafayety
Lafayeta miałem możliwość testować, jak dla mnie bez rewelacji. President Johnson ma niezłe filtry i w porównaniu do Unidena 520 XL którego miałem wcześniej jest zdecydowanie lepiej, dlatego że wcześniej to tylko noga z gazu, aby cokolwiek zrozumieć. Sprawdzałem też mój zestaw w Toyocie Camry z benzyną i to była bajka - żadnych szumów, trzasków itd.

ODPOWIEDZ

Wróć do „CB Radio”