[B] - m@@rcin - 1.9 CDTI Cosmo OPC Line,150 KM automat

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Radecki_VKP

#16 Post autor: Radecki_VKP »

Ładna zośka, pozostaje pogratulować zakupu !

smaru

#17 Post autor: smaru »

m@@rcin pisze:zdzic.

Co do skory to jak bede mial chwile czasu to zrobie zdjecia fotela.
koledze chodzi o te otworki ktore sa przy pelnej skorze w srodkowej czesci siedziska
nie jest to jednak "skora wentylowana"
generalnie ta skora to niezla lipa jest (wiem bo mam) :lol:

co do auto to bardzo fajne - gratuluje zakupu

MaciekP

#18 Post autor: MaciekP »

Bogato :D
Mnogość przycisków pod wyświetlaczem robi wrażenie!

Ale najważniejsze jest to by dobrze się Zofia prowadziła, co nie?
;)

DaRek7

#19 Post autor: DaRek7 »

Bardzo ładna Zosia tylko ten przebieg??? ale już prawdy się pewnie nie dowiesz i może lepiej ;) Oby sprawowała się dobrze.
A co do VC to czy ona taka super, jeżdżę Oplami od kilkunastu lat i jak narazie to najlepsze wrażenia zrobił na mnie SENATOR 3.0 24V 203KM automat, wierzcie mi VC do "opon" mu nie dorasta... porównując do ZB, hmm, może trochę ;)

m@@rcin

#20 Post autor: m@@rcin »

no i wczoraj usunieto filtr DPF i mozna smialo sobie smigac zostal jeszcze chip i tylko upiekszanie. :D W sobote jeszcze wymiana EGR na nowy i cieszyc sie z jazdy.

damiandd2

#21 Post autor: damiandd2 »

Witam.Śliczne autko i do tego automat rośnie grupa zwolenników automatów, :piwo:

DaRek7

#22 Post autor: DaRek7 »

m@@rcin pisze:usunieto filtr DPF
Tak, tak, zupełnie bez stresu :lol: zadowolenia życzę!

m@@rcin

#23 Post autor: m@@rcin »

pomalo cos sie rusza po chwilowym zastoju w upiekszaniu mojej zoski. w sobote przyciemnilem szyby w AMS w lodzi ( polecam ) i efekty widac ponizej.

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

na obecna chwile zastanawiam sie czy zakladac Pakiet OPC Line czy moze zalozyc zderzaki na przod i na tyl OPC, przy tej drugiej opcji musial by zagoscic wydech z opc, zderzaki od OPC podejda bez problemu??

Piotrek413

#24 Post autor: Piotrek413 »

Zderzaki podejdą bez problemu. Tylko jak jej już założysz to zobaczysz, że brakuje ładniejszych progów a je ciężko jest znaleźć.

dejna

#25 Post autor: dejna »

m@@rcin pisze:czy zakladac Pakiet OPC Line czy moze zalozyc zderzaki na przod i na tyl OPC, przy tej drugiej opcji musial by zagoscic wydech z opc, zderzaki od OPC podejda bez problemu??
jak trafisz to zainstaluj przód i tyło od OPC lub przód OPC a tył od OPC line... albo samą dokładkę OPC kup do tyłu...
wydech z OPC to nie jest konieczność... a odpada jeżeli masz koło zapasowe.. (każda OPC ma zestaw naprawczy)
Piotrek413 pisze:Zderzaki podejdą bez problemu. Tylko jak jej już założysz to zobaczysz, że brakuje ładniejszych progów a je ciężko jest znaleźć.
zgadzam się z Piotrkiem w 100%...

m@@rcin

#26 Post autor: m@@rcin »

dejna pisze:
m@@rcin pisze:czy zakladac Pakiet OPC Line czy moze zalozyc zderzaki na przod i na tyl OPC, przy tej drugiej opcji musial by zagoscic wydech z opc, zderzaki od OPC podejda bez problemu??
jak trafisz to zainstaluj przód i tyło od OPC lub przód OPC a tył od OPC line... albo samą dokładkę OPC kup do tyłu...
wydech z OPC to nie jest konieczność... a odpada jeżeli masz koło zapasowe.. (każda OPC ma zestaw naprawczy)
Piotrek413 pisze:Zderzaki podejdą bez problemu. Tylko jak jej już założysz to zobaczysz, że brakuje ładniejszych progów a je ciężko jest znaleźć.
zgadzam się z Piotrkiem w 100%...
ja u siebie mam zestaw naprawczy, kola zapasowego brak,

wlasnie sie rozgladam za zderzakami od OPC, a z progami wiem ze jest problem, ale zastanawiam sie na progami od Astry H Kombi czy nie sa takie same albo podobne przeciez Zoska jest na platformie Astry.

DaRek7

#27 Post autor: DaRek7 »

m@@rcin pisze:przeciez Zoska jest na platformie Astry.
Jest to jakiś pomysł bo sam od dawna poszukuje tych nakładek, w ASO cena powala... ale czy długość progów jest taka sama???

m@@rcin

#28 Post autor: m@@rcin »

no wlasnie niewiem czy jest taka sama bo jeszcze nie mierzylem ale trzeba sie do tego zabrac. a cena w aso jaka jesli pamietasz?

DaRek7

#29 Post autor: DaRek7 »

m@@rcin pisze:a cena w aso jaka jesli pamietasz?
Jak dobrze pamiętam coś około 800pln za jedną strone :>
Daj znać jak zmierzysz Astre...

m@@rcin

#30 Post autor: m@@rcin »

Rusza po malu Projekt OPC Line, zostanie zalozona dokladka na przod, dokladka na tyl, progi oraz daszek na klape. Do skompletowania calego projektu pozostalo jeszcze dokupic daszek na klape i prog, najdluzej zejdzie z progiem poniewaz trzeba czekac do 2 tyg.

[ Dodano: Sob Cze 04, 2011 16:30 ]
DaRek7 pisze:
m@@rcin pisze:a cena w aso jaka jesli pamietasz?
Jak dobrze pamiętam coś około 800pln za jedną strone :>
Daj znać jak zmierzysz Astre...
astry niemierzylem bo wyglad jest calkiem inny.

[ Dodano: Sro Cze 29, 2011 18:51 ]
Zakonczylem kompletowac Pakiet OPC Line bylo ciezko ale sie udalo, wszystko wyladowalo u lakiernika i w sobote bedzie juz zalozony postaram sie wrzucic fotki jak wyglada :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”