Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
szumilas pisze:ktoś już wcześniej pisał o możliwości dostania się do podłokietnika kierowcy ale chciałbym prosić o szczegóły tzn. jak zdjąć tą plastikową osłonę z tyłu siedzenia?
Powiedz co ci na te pytanie odpowiedzieć jak post wyżej masz link do opisu.
koledzy czy ma ktos u siebie założony podłokietnik nie dedykowany do ZA tzn jakis taki koło 50-80 zł jest tego mnustwo na allegro i tak sie zastanawiam ???
bo trafic orginał za mądrą kase to cud a te dedykowane jakos tak mało mi sie uśmiechaja za 150zł gdzie te za około 50 są mega podobne
np. cos takiego : http://allegro.pl/odchylany-podlokietni ... 19307.html
ps
Kopernik kiedyś w tej starej srebrnej ZA miał coś podobnego i z tego co pamiętam był średnio zadowolony i odradzał mi jakieś najtańsze podłokietniki bo są nietrwałe
i wtedy kierowany jego słowami kupiłem ten co mam i jest ok
pozdrawiam
M@rio pisze:
Kopernik kiedyś w tej starej srebrnej ZA miał coś podobnego i z tego co pamiętam był średnio zadowolony i odradzał mi jakieś najtańsze podłokietniki bo są nietrwałe
i wtedy kierowany jego słowami kupiłem ten co mam i jest ok
pozdrawiam
Zgadzam się. Przerabiałem temat w astrze F i te tanie to są ładne ale na zdjęciach. Potem szybko się niszczą i psują. Na szczęście do astry udało mi się kupić oryginał irmshera
Teraz w zośce też mi brakuje podłokietnika bo oryginalny ktoś sobie wziął. Ale czytając jakie one są niewygodne i bez schowka to zdecydowałem się na inny dedykowany. Właśnie te za 300 zł na allegro są ok no ale cena ... ale wolę poczekać i kupić ten za 3stówki niż jakieś badziewie które będzie stukać, pukać i się przechylać.
Ja do siebie kupiłem jeden z tych uniwersalnych z Alledrogo,dorobiłem do niego mocowanie podobne do tego jakie jak jest w oryginalnych,teraz mam odchylany ze schowkiem mocowany do fotela..
Witam!
Mam pytanie odnośnie działania w pełni sprawnego podłokietnika.
U mnie w czasie jazdy delikatnie rusza się on w przód i tył (ok. 1cm).
Powoduje to wkurzające skrzypienie. Pytanie czy "ten typ tak ma" czy trzeba coś naprawiać?
Hredi, rozbierz fotel wg wcześniej napisanych porad i zobacz co się stało. Prawdopodobnie poluzowały się śrubki imbusowe i stąd te skrzypienie. Ale jak nie zobaczysz to się nie dowiesz, skrzypieć jak i ruszać nie powinien.
Kupiłem podłokietnik wraz z mechanizmem od AH (identyczny jest w ZB). Zamontowałem mechanizm w fotelu i założyłem mój stary podłokietnik od ZA. Wszystko idealnie pasuje.
Jak możesz to wklej fotki tego co masz i tego co kupiłeś. Może to nie od opla jest.
W dziale “własne modyfikacje“ jest moj temat dotyczący modyfikacji mechanizmu podłokietnika. Na fotkach widać mechanizm z AH zamontowany na trzpieniu podłokietnika z ZA. Zerknij czy masz takie same.
P.S. Pisz bardziej zrozumiale i gramatycznie, bo ciężko zinterpretować twój wpis .