Hak holowniczy - montaż, instalacja elektr. moduł, łączówka
-
- Przeglądacz
- Imię: Krzysztof
- Auto: opel zafira b 1.9 cdti enjoy
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
gdyby ktos podrzucił czy da sie dokupic sam hak, a raczej koncówke (z kulą) czyli mam pół, a brakuje mi reszty bo taką zakupiłem zośkę
gdyby ktos podrzucił czy da sie dokupic sam hak, a raczej koncówke (z kulą) czyli mam pół, a brakuje mi reszty bo taką zakupiłem zośkę
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2011, 22:26 przez kylu, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie podłączęsię z innym pytaniem
Hak mam założony w Oplu przy zakupie , od początku mam następujący objaw:
przy obciążeniu haka - trzeszczy jakby był niedokręcony - szczególnie słychać przy założeniu platformy na rowery .Zgłaszałem to w Oplu raz dokręcili i przez chwilę było OK ,potem stwierdzili że już nie mogą mocniej dokręcić ponieważ będzie się zgniatał element do którego hak jest mocowany . Miał ktoś z Was taki problem - nie wiem już czy to artyści z Opla żle to zrobili , czy to właściwość tego modelu
Hak o ile dobrze piszę to Brink
Hak mam założony w Oplu przy zakupie , od początku mam następujący objaw:
przy obciążeniu haka - trzeszczy jakby był niedokręcony - szczególnie słychać przy założeniu platformy na rowery .Zgłaszałem to w Oplu raz dokręcili i przez chwilę było OK ,potem stwierdzili że już nie mogą mocniej dokręcić ponieważ będzie się zgniatał element do którego hak jest mocowany . Miał ktoś z Was taki problem - nie wiem już czy to artyści z Opla żle to zrobili , czy to właściwość tego modelu
Hak o ile dobrze piszę to Brink
Witam,
Poszukuję informacji/schematu podłączenia przewodów od gniazda haka. Podobno można podłączyć bezpośrednio do przewodów od tylnych lamp - w jednym serwisie powiedziano mi że mogą występować problemy z oświetleniem i komputerem- wskazane jest podłączenie modułu (580zł), w innym serwisie znajomy powiedział, że śmiało można podłączać bezpośrednio do świateł, dopiero roczniki 2010 wzwyż -jest problem.
Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Z góry dzięki za info :-)
Poszukuję informacji/schematu podłączenia przewodów od gniazda haka. Podobno można podłączyć bezpośrednio do przewodów od tylnych lamp - w jednym serwisie powiedziano mi że mogą występować problemy z oświetleniem i komputerem- wskazane jest podłączenie modułu (580zł), w innym serwisie znajomy powiedział, że śmiało można podłączać bezpośrednio do świateł, dopiero roczniki 2010 wzwyż -jest problem.
Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Z góry dzięki za info :-)
sprawdzony na Astrze IIJaco pisze:Poszukuję informacji/schematu podłączenia przewodów od gniazda haka
nie wiem czy w Zafirze B jest tak samo!! ??
http://www.tux.republika.pl
w dziale download
Dzięki za pomoc, spróbuje najpierw podłączenia bezpośrednio do lampy a jeśli coś będzie nie tak to podłącze przez moduł. ( np. http://allegro.pl/uniwersalny-modul-hak ... 22644.html )Jaco pisze:Poszukuję informacji/schematu podłączenia przewodów od gniazda haka.
nie dasz rady podłączyć bezpośrednio do lamp z dwóch powodówJaco pisze:Dzięki za pomoc, spróbuje najpierw podłączenia bezpośrednio do lampy a jeśli coś będzie nie tak to podłącze przez moduł. ( np. http://allegro.pl/uniwersalny-modul-hak ... 22644.html )Jaco pisze:Poszukuję informacji/schematu podłączenia przewodów od gniazda haka.
1) monitorowanie przepalonych żarówek ,
2)do świateł pozycyjnych i stopu jest jeden przewód, bez modułu nie dasz rady rozdzielić tych świateł, żeby paliły się osobno