Wyłączająca sie sprężarka podczas ruszania/przyśpieszania
Moderator: Sebu$
Wyłączająca sie sprężarka podczas ruszania/przyśpieszania
Witam
Czy u Was też sprężarka klimy wyłącza się podczas ruszania/mocnego przyśpieszania ??
Miałem tak samo w astrze F ale na forum astry twierdzili że tak nie mają. W Zosi też to zauważyłem. Rozumiem że komp odłącza sprężarkę aby silnik miał więcej mocy, ale czy tak powinno być ??
Czy u Was też sprężarka klimy wyłącza się podczas ruszania/mocnego przyśpieszania ??
Miałem tak samo w astrze F ale na forum astry twierdzili że tak nie mają. W Zosi też to zauważyłem. Rozumiem że komp odłącza sprężarkę aby silnik miał więcej mocy, ale czy tak powinno być ??
- Jaymzarf
- Mieszkaniec
- Model:
- Kontakt:
W trakcie konsultacji problemów mojej klimy, mechanik też mówił, że komputer powinien wyłączyć na chwilę sprężarkę w trakcie nagłego przyspieszania lub ruszania by odciążyć silnik.
Nie wiem na ile to prawda, ale mówił, że sprężarka potrafi pożreć nawet około 15 kucyków w momencie rozpoczęcia cyklu sprężania.
U mnie właśnie to się nie dzieje i tam szukał problemów ( i nie znalazł co dolega klimie mojej Zochy)
Nie wiem na ile to prawda, ale mówił, że sprężarka potrafi pożreć nawet około 15 kucyków w momencie rozpoczęcia cyklu sprężania.
U mnie właśnie to się nie dzieje i tam szukał problemów ( i nie znalazł co dolega klimie mojej Zochy)
Nie ma rzeczy niemożliwych, czasami tylko brakuje czasu, chęci... i funduszy...
- Jaymzarf
- Mieszkaniec
- Model:
- Kontakt:
firek, źle napisałem, myślałem o % a pisząc o mocy silnika napisałem kucy...
Fakt...% lepiej w płynie niż w mocy...najlepiej mocne %...
To nie zmienia faktu, że problemów z moją klimą już drugi warsztat nie potrafi rozwiązać...
Fakt...% lepiej w płynie niż w mocy...najlepiej mocne %...
To nie zmienia faktu, że problemów z moją klimą już drugi warsztat nie potrafi rozwiązać...
Nie ma rzeczy niemożliwych, czasami tylko brakuje czasu, chęci... i funduszy...