Po remoncie silnika

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Łysy

Po remoncie silnika

#1 Post autor: Łysy »

I niestety chłodnica w mojej zofii miała tak wielką dziurę,że silnik się przegrzał.Oczywiście mały remoncik, duże koszty.Powiedzcie mi taką rzecz(może trochę głupią) przy remoncie zostały tłoki stare i nie było szlifów-jedynie planowanie głowicy.O ile się domyślam, przy takich zabiegach nie ma czegoś takiego jak docieranie silnika??
Anony Mous

#2 Post autor: Anony Mous »

Z tego co piszesz to miałeś planowaną głowicę z powodu "wydmuchania" uszczelki pod głowicą...a stało sie to wszystko przez przegrzanie silnika.Ciesz się,ze tylko na tym się skończyło.Proces docierania w tym wypadku nie występuje.
Anony Mous

#3 Post autor: Anony Mous »

Łysy pisze:I niestety chłodnica w mojej zofii miała tak wielką dziurę,że silnik się przegrzał.
kontrolka sie nie zapaliła? Nie zauważyłeś, że zgubiłeś płyn?
Łysy

#4 Post autor: Łysy »

No w momencie przegrzania się nie zapaliła.Wcześniej się zapalała, więc stawałem, czekałem i uzupełniałem płyn.Niestety byłem zmuszony jeździć z małą dziurką przez 2 dni...

[ Dodano: Pią Cze 10, 2011 18:04 ]
Panowie, mam do Was pytanie za 100 pkt:
Może mi ktoś odpowie na nie:Jak wcześniej pisałem, silnik się przegrzał-trudno...wyskakują błędy:P0001, P0340, P0190...byłem dzisiaj na kasowaniu ale niestety się nie skasowały.
Autko jak wyjechało od mechanika(tego który mi składał silnik) bardzo zamula, nie ma mocy etc.-powiedział mi,że jak skasuję błędy to będzie ok.Dziś pojechałem na kasowanie błędów-ale się nie skasowały, a mechanik(inny) powiedział,że nawet z błędami to on powinien sprawniej chodzić.Teraz pytanie:jaka może być przyczyna błędów i problem z ich skasowaniem??Pytanie drugie:Który mechanik maił rację odnośnie pracy silnika....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”