Problemy dotyczące CD70 Navi _ DVD90

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
chako
Przeglądacz
Model:

#16 Post autor: chako »

Pozwolę sobie zacytować link do stronki astraklub.
http://astraklub.pl/viewtopic.php?t=16026&highlight=aux

Jest tutaj troszkę opisane jak poradzić sobie z wyprowadzeniem sygnału AUX. Mam nadzieję że to pomoże audiofilom :)

maxber

#17 Post autor: maxber »

Witam.
Stałem się szczęśliwym posiadaczem Zafiry z 2006 roku i na wyposażeniu jest płyta do navi z 2007 roku. Niestety Polska jest pokryta bardzo słabo lub wcale.
Czy ktoż może wie gdzie można znaleźć aktualne mapy do cd70?

Anony Mous

#18 Post autor: Anony Mous »

Gugi wyżej wkleił link do forum AKP z namiarem na Wołka.Napisz do niego a na pewno pomoże.

kicaj

#19 Post autor: kicaj »

kwazaar pisze:
kicaj pisze:
kwazaar pisze:różnica pomiędzy tymi radiami polega na innej nawigacji
co masz konkretnie na mysli?
Poprawcie mnie jeśli się mylę ale:
- w cd70 chodzą mapy NAVTEQ oczywiście na nośnikach CD (sam takową posiadam) - te same mapy działają też w BMkach (testowane na BMW 5 z 2000 r.)
- w dvd90 nie wiem jakiej firmy tam są mapy ale są znacznie obszerniejsze (z racji nośnika DVD) i można podobno włączyć w nich widok 3D - czytałem gdzieś na peb lub astraklubpolska
wlasnie tego nie moge sie nigdzie doczytac
w obu przypadkach mapy sa od Navteqa i wygladaja na te same
ale ze wzgledu na pojemnosc na CD70 zawiera mniejszy obszar DVD90 ma wiekszy obszar
DVD90 standardowo chyba bylo z kolorowym a CD70 z graficzmnym wyswietlaczem
niech mnie ktos poprawi jak sie myle

ja probuje sie wlasnie dowiedziec czy podpinajac kolorowy wyswietlacz do cd70 da sie uzyskac kolorowa nawigacje (ew ten trojwymiarowy widok)

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#20 Post autor: BajBus »

kicaj pisze:ja probuje sie wlasnie dowiedziec czy podpinajac kolorowy wyswietlacz do cd70 da sie uzyskac kolorowa nawigacje (ew ten trojwymiarowy widok)
wydaje mi się że sie nie da czegoś takiego zrobić, konieczna jest zmiana też radia,
podobnie jak to jest ze zmianą MID'a na CID'a w ZA
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

Anony Mous

#21 Post autor: Anony Mous »

Mam u siebie radio CD70 z navi wgranym od Wołka z AKP i jest w kolorze.Navi natomiast nie jest w 3D(myślę,że zależy to tylko od wgranej mapy) i wygląda to tak.

Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek-77
Przeglądacz
Imię: Tomasz
Auto: Zafira Tourer
Model: ZC
Oznaczenie silnika: B16DTH

#22 Post autor: Tomek-77 »

Poszukuję instrukcji do Navi CD 70/ DVD90 po polsku. Może ktoś ma skan, zdjęcia itp?

Anony Mous

#23 Post autor: Anony Mous »

Tomek poczytaj tutaj :arrow: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=513 Navi śmiga w PL aż miło :)

Edit:/ I tutaj http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=895

Awatar użytkownika
Tomek-77
Przeglądacz

#24 Post autor: Tomek-77 »

Dzięki za linki ale chodzi mi o papierową instrukcję po polsku jako takiego "urządzenia". Spolszczenie mapy mam... notabene od Wołka:))

Anony Mous

#25 Post autor: Anony Mous »

A czego nie wiesz jeśli chodzi o obsługę?

Nie wiem czy w tej książce obsługi http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=33 jest opis navi,bo mam to na kompie w domu.Może ktoś wie?

Awatar użytkownika
Tomek-77
Przeglądacz

#26 Post autor: Tomek-77 »

I instrukcji no samochodu jest tylko wzmianka, że system audio posiada własną książkę. Ja taką mam ale po flamandzku.
A czego nie wiem... generalnie chcę wiedzieć co moje radio i navi potrafią itp.:)

cbm80

#27 Post autor: cbm80 »

Te nawigacje w Oplach to porazka. 100 lat za murzynami (nie jestem rasista) :(
Jakakolwiek nawigacja oparta na PDA/PNA daje duzo lepsze rezultaty - lepsze mapy i duzo lepsze oprogramowanie. Nie wyobrazam sobie ciaglego wgrywania na plyte (o ile w ogole sie da) nowych lokacji fotoradarow czy POI. Szkoda, ze producenci w miejsce tego duzego wyswietlacza nie laduja po prostu kompletnego PDA, do ktorego uzytkownik mialby dostep. Wtedy BC czy inne funkcje bylyby tylko zwyklymi aplikacjami.

kicaj

#28 Post autor: kicaj »

niestety taka prawda
1) ze opel nie jest zainteresowany pozniejsza obsluga takich map (aktualizacje itd), kupuje najtansze modele (zreszta to rowniez znane jest chociazby ze sprzetu audio)
2) ze na nieszczescie opel wybral navteq'a na partnera. mam nawigacje beckera tez z mapami navteqa i to jest totalna porazka. brak aktualizacji, mozna tylko raz na jakis czas kupic nowe mapy. mapy sprzedawane w pakietach = koszt powyzej 100EUR
itd...

no i navteq nie interesuje sie polska - stad brak dobrych map polski i jezyka polskiego.

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#29 Post autor: BajBus »

jeśli poszukujesz papierowej to ten temat powinien sie znaleźć w giełdzie...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

krzy_s
Debiutant
Imię: Krzysztof
Auto: Zafira B Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH

#30 Post autor: krzy_s »

Witam.
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy w każdym radyjku CD70 jest Bluetooth? W menu telefonu nie mam takiej pozycji. Czy można go jakoś uaktywnić, a jeżeli go nie ma czy da się go "doinstalować"?
Dzięki z góry za odpowiedzi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”