AN4 FOTELIK DLA DZIECKA, SYSTEM OGRANICZAJĄCY

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
calus18

AN4 FOTELIK DLA DZIECKA, SYSTEM OGRANICZAJĄCY

#1 Post autor: calus18 »

witam:) w moim nr VIN jest taka pozycja AN4 FOTELIK DLA DZIECKA, SYSTEM OGRANICZAJĄCY ktos może mi powiedziec co to znaczy??? czy jest jakis specjalne mocowanie dla fotelika dla dziecka czy moze byl w standardzie jakis specjalny fotelik ????? dzieki

JaGoDkA

#2 Post autor: JaGoDkA »

calus18 pisze:AN4 FOTELIK DLA DZIECKA, SYSTEM OGRANICZAJĄCY
O ile gdzies to czytalam w instrukcji to jesli otworzysz przednie prawe drzwi i na przednim słupku masz naklejke z przekreslonym fotelikiem, to znaczy ze nie mozesz na przednim fotelu pasazera montowac fotelikow dla dzieci (auto nie jest do tego przystosowane)..

Ale moge sie mylic...

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#3 Post autor: MieHor »

I JaGoDkA, ma rację, jeśli auto byłoby fabrycznie wyposażone w fotelik dla dziecka to pojawiłby się właściwy kod, np.:

UC0 FOTELIK DLA DZIECKA NA MIEJSCU

VJ4 TABLICZKA, OSTRZEGAWCZA, FOTELIK DLA DZIECKA

ponadto auto przystosowane do montażu fotelika oprócz specjalnych uchwytów do mocowania fotelika ma kontrolkę w lusterku wstecznym sygnalizującą wykrywanie zajętości przedniego siedzenia

calus18

#4 Post autor: calus18 »

ok dzieki :piwo:

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#5 Post autor: Harry200 »

Wydaje mi się że jak jest fotelik z transponderem to oprócz sygnalizacji w lusterku także poduszka pasażera jest wyłączana ale nie jestem pewien w 100%..

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#6 Post autor: MieHor »

H,Łajszczak, uzupełnienie jak najbardziej trafne, o tym jest w instrukcji obsługi ZA

JaGoDkA

#7 Post autor: JaGoDkA »

Od 3-19 do 3-21 w Instrukcji obslugi Zafira B :) cos o tym pisza :)

marrybus

#8 Post autor: marrybus »

a jeżeli juz tego fotelika nie można wozić, to dotyczy to wszystkich fotelików czy tylko to tych najmniejszych - w których dziecko jedzie tyłem?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”