Odczyt komputera pokladowyego zafira b
Odczyt komputera pokladowyego zafira b
Witam! Mam mam Zafirę b już dwa miesiące, ale dzisiaj przez przypadek wpadłem jak odczytać dane komputera pokładowego tj; Tem. silnika, zużycie paliwa, tem. powietrza, GPS i inne dane o których nie wiem co oznaczają. dokonałem to poprzez wciśnięcie przycisku settings następnie kluczyk do stacyjki w położenie 2, po usłyszeniu sygnału( jak przy włączeniu radia) nacisnąć przycisk BC, po wciśnięciu pojawiają się ekrany z danymi komputera pokładowego. Jeśli ktoś wie co oznaczają dane na szóstym ekranie BC i chce się podzielić to proszę .
mala podpowiedz - musisz byc w glownym oknie tzn albo radio albo navi albo chwilowe spalanie i wtedy settings na 10sek. jesli bedziesz w podmenue nie da rady...PATI pisze:Ma swoją Zafcie też dwa miesiące i głowiłam się jak się dostać do tych opcji na pewno spróbuje i podzielę się obserwacjami. Jak się uda.....bo to już nie pierwsza próba.
Pytam,bo wchodząc w BC mam tylko stoper.Wchodząc natomiast w menu przyciskając settings na którymś z kolei ekranie są dane odnośnie spalania itp ale jakby nie aktywne.Więc aby w tym podmenu wyświetlane były dane należy to aktywować np op-komem?I czy po aktywacji średnie spalanie będzie wyświetlane już po wejściu w BC czy dalej w podmenu po wciśnięciu settings?Mógłby to ktoś wyjaśnić?
No i wszedłem odnalazłem wszystkie okna ale za chiny nie wiem co one oznaczaja:
OKNO HEATER
HW
SW
Code Ver DD
LCD-Temp SCL-LS
Heat-St SCL-MS
OKNO Dimming
Mode U-Term30
Input U-Reference
Chart LED/LCD Tmp
Leds Brightness
Delay A Delay B
OKNO Clock
GPS Set Corr
RDS Set CorrRDS
Local offset PI-Radio
RDS-Max-Diff Pi-Prog
OKNO OA-Tem
Dist-RC
Speed
Coolant tu jest temperatura Ice-Enable
Sensor Ice-Active
Display Ice-Ack
OKNO BC
Inj-RC Range
TC-Inst RC-Inst
TC-time RC-time
TC-Dist RC-Dist
FCO RFC CSD -- FCO = Fuel Cut Off
OKNO CC
Bus 1
Warn 2
Ack 3
Store 4
5 6 7 8
przeczytałm post kicaja na opel24 trochę mi wyjaśnił, ale nie wiem gdzie można odnależć jakieś błedy (jeśli występują) lub stan wypalenia dpf.(chyba że nie można) może ktoś pomoże to rozszyfrować.
OKNO HEATER
HW
SW
Code Ver DD
LCD-Temp SCL-LS
Heat-St SCL-MS
OKNO Dimming
Mode U-Term30
Input U-Reference
Chart LED/LCD Tmp
Leds Brightness
Delay A Delay B
OKNO Clock
GPS Set Corr
RDS Set CorrRDS
Local offset PI-Radio
RDS-Max-Diff Pi-Prog
OKNO OA-Tem
Dist-RC
Speed
Coolant tu jest temperatura Ice-Enable
Sensor Ice-Active
Display Ice-Ack
OKNO BC
Inj-RC Range
TC-Inst RC-Inst
TC-time RC-time
TC-Dist RC-Dist
FCO RFC CSD -- FCO = Fuel Cut Off
OKNO CC
Bus 1
Warn 2
Ack 3
Store 4
5 6 7 8
przeczytałm post kicaja na opel24 trochę mi wyjaśnił, ale nie wiem gdzie można odnależć jakieś błedy (jeśli występują) lub stan wypalenia dpf.(chyba że nie można) może ktoś pomoże to rozszyfrować.
Błędy możesz sam odczytać http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=157
Stopień nasycenia DPF-a tylko przez podłączenie kompa.
Stopień nasycenia DPF-a tylko przez podłączenie kompa.