Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Czeka mnie wymiana przedniej szyby.. kamyczek zrobil swoje..
Bedzie to zrobione z ubezpieczenia wiec koszty mnie omina... ale chcialabym sie dowiedziec na co zwrocic uwage przy wymienie szyby, chociazby majac ten czujnik deszczu...
Wole pojechac z jakas wiedza coby mi pozniej nie wciskali kitu ze tak ma byc jakby cos nie do konca dzialalo
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 01:19 przez JaGoDkA, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak idzie to z ubezpieczenia to zlecaj to obowiązkowo w ASO - tam powinni to zrobić zgodnie ze sztuką, tzn. tak jak wyszła z fabryki, może tylko pojawić sie problem kosztów, bo pewnie szybę masz ubezpieczoną do jakiejś kwoty - limit np. 1 tys. a koszt szyby atermicznej z czujnikami może przekroczyć ten limit, moja rada nie oszczędzaj i dopłać różnicę
Heh, autko na stale jest w Niemczch tak jak i jej wlascicielka (zapomnialam dodac) wiec ASO odpada...
Pewnie skieruja nas tutaj co Carglassu albo cosik podobnego... koszty mnie nie interesuja, bo wszystko ladnie ciagna z ubezpiecznia i z tym nie ma problemu... wymienic maja na taka sama szybe jak jest obecnie w aucie zamontowana...
Moje pytanie na co powinnam zwrocic uwage, co sprawdzic przy odbiorze??
Jak masz antyrefleksa to zobacz czy mieni się tak samo jak stara. MOżna też przetestować czujniki (deszczu zmierzchu) jeżeli takowe posiadasz czy zostaly podlączone i czy dzialają
:> Pozwolę sobie na odmienną sugestię . Żadne ASO nie zamontuje szyby tak jak serwisy w tym się specjalizujące . Zresztą często ASO im to zleca.Mają tam zdecydowanie większe doświadczenie. Mówię o zakładach sprawdzonych. Cena odblaskowej (gazowej) to około 800zł. nawet ze znaczkiem Opla Ale to tylko moje zdanie
Ostatnio zmieniony 10 cze 2011, 15:07 przez Przemcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja miałem dokładnie taką sama przygodę.
Pod koniec kwietnia wymieniali mi szybkę czołową. Całośc w ASO Nexteam w W-wie wyszło około 1600PLN (sama szyba ok. 1100), ale moja szyba to jest najprostszy model, czyli bez czujnika itp.
Nawet sprawnie mi się udało załatwic naklejkę w urzędzie komunikacji...
dneo pisze:
Nawet sprawnie mi się udało załatwic naklejkę w urzędzie komunikacji...
To w ASO ci nie przekleili?
zakłady specjalizujące się w szybach samochodowych robią to za 15 zeta a więc taniej niż w urzędzie a do tego nie marnujesz czasu na jej załatwianie
ale z tego co mi wiadomo JaGoDkA zadała całkiem inne pytanie
JaGoDkA, tak jak wspomniał Lorry posprawdzaj wszelkie czujniki czy działają i najważniejsze czy szyba nie ma uszkodzeń, rysek itp. Bo po wyjeździe z warsztatu będzie lipa.
może teraz już trochę obędzie OT.
To zależy jaki wariant ubezpieczenia masz. Ja miałem akurat wersję serwisową w MTU, wtedy wszystko na orginalnych cześciach w ASO. Tańsza wersja to kosztorysowa, oni wyceniają, a Ty robisz gdzie chcesz.
W moim przypadku wszystko poszło bez problemów i nic mnie nie interesowało. Fakturę mi przysłali tylko do informacji...
Witam
Jestem przed wymianą szyby w ZB
Szyba z czujnikiem deszczu 900 zł z wymianą, w firmie JAAN szyby w Gdyni.
Czy ktoś wymieniał w tej firmie, jakieś opinie?
Pozdrawiam