CB_Radio - jakie, gdzie i jak zamontować, anteny - jakie?
Moderator: Sebu$
Jedynie dobre radyjko równiez zainwestowałem w Presidenta antena ok 50 cm składana. Pózniej dodam coś więcej o radyjku i szczerze mówiąc nie narzekam ani na odbiór ani na zasieg.
Fakt że tysiaczek poleciał ale radyjko full wypasik.
Zośki B mają tyle elektroniki że zakłuceń mnogo, podjechałem do zakładziku powłączałem wszelkie dodatkowe urządzenia typu radio nawi wentylatory na maxa światła itp. Gość pomierzył czujniczkiem i dobrał najlepszy zestaw inne również presidenty miały gorsze osiagniecia. Więc polecam, model podam póżniej.
PS. Sprawdziłem i oczywiście mam WOLTERA
Zośki B mają tyle elektroniki że zakłuceń mnogo, podjechałem do zakładziku powłączałem wszelkie dodatkowe urządzenia typu radio nawi wentylatory na maxa światła itp. Gość pomierzył czujniczkiem i dobrał najlepszy zestaw inne również presidenty miały gorsze osiagniecia. Więc polecam, model podam póżniej.
PS. Sprawdziłem i oczywiście mam WOLTERA
Stać Cie to wywaliłeś tysiaka na nazwę. Ale czy to radio jest aż tak dobre że by dawać za nie tyle $$$.rysiaczek!vip pisze:Jedynie dobre radyjko równiez zainwestowałem w Presidenta antena ok 50 cm składana. Pózniej dodam coś więcej o radyjku i szczerze mówiąc nie narzekam ani na odbiór ani na zasieg.
Ja kupiłem alana 28 , stare dobre radio , przewlekaniec i antenę sirio ml-145 i jest na prawdę super. Za wszystko dałem 300
Zgodzę się z Tobą, miałem podobne- fakt że w innym aucie ale też nie narzekałem, chociaż dopiero teraz widze różnicę.
Poza tym zaciagnąłem opinii i zainwestowałem w lepsze radyjko, bo przybywa tego z każdym dniem i zakłóceń coraz więcej a u mnie zero szumów.
Dlatego jeśli ktoś prosi o poradę to mogę je z pewnością polecić. /cenę podałem orientacyjnie, a nie żeby sie chwalić/poza tym na allegro pewnie znajdzie sie taniej.
Poza tym zaciagnąłem opinii i zainwestowałem w lepsze radyjko, bo przybywa tego z każdym dniem i zakłóceń coraz więcej a u mnie zero szumów.
Dlatego jeśli ktoś prosi o poradę to mogę je z pewnością polecić. /cenę podałem orientacyjnie, a nie żeby sie chwalić/poza tym na allegro pewnie znajdzie sie taniej.
- kriss15
- Debiutant
- Imię: Krzysztof
- Auto: Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: DTH
Kolego Miehor antenę dopasowuje się do środowiska w którym antena pracuje w przypadku samochodu jest to karoseria ,nie mam zamiaru się tu przechwalać ale profesjonalnie zajmuje sprzętem nadawczo odbiorczym od prawie 20 lat , jak chcesz bliższych informacji to pw. A tak w ogóle to nie masz pojęcia na temat dopasowania anten i to Twoja i tylko Twoja teoria jest bez pokrycia proponuje lekturę ,a później doradzanie.Bez urazy
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Fale radiowe to moja pasja.
- kriss15
- Debiutant
- Imię: Krzysztof
- Auto: Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: DTH
Drogi kolego skoro masz 30 letnie doświadczenie w tej dziedzinie to twoje stwierdzenie cyt (a jak użyjesz tego zestawu, np. w swoim domu to antenę stroisz do skorupy budynku? ) , choć też coś w tym jest jeżeli wiesz co to jest ( kont elewacji ) . To tyle przepraszam że trochę nie na temat ale tak to czasem jest .
Pozdrawiam i służę pomocą forumowiczom
Pozdrawiam i służę pomocą forumowiczom
Fale radiowe to moja pasja.