[B]FLEX ORGANIZER - system mocowań w bagażniku

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
rafi.zafi

#76 Post autor: rafi.zafi »

Chcialem zakupic siatke plaska do bagażnika . Dwa zaczepy znajduja sie z tylu czarne a gdzie podpiac sie z przodu przy siedzeniach drugiego rzedu czy to sa czarne plastikowe dzyndzle :lol: ktore wystaja przy siedzeniach .Prosze o pomoc .
Ostatnio zmieniony 19 cze 2011, 21:17 przez rafi.zafi, łącznie zmieniany 1 raz.

Anony Mous

#77 Post autor: Anony Mous »

To właśnie są te.
Pasują średnio, nawet do oryginalnej siatki z ASO, którą mi sprezentowano, ale nie było przypadku, żeby się wyczepiły. Nawet wtedy, gdy, nie odpinając siatki, przesunąłem siedzienia drugiego rzędu w przód... :oops:

David

#78 Post autor: David »

pozostałe 2 zaczepy są przy mocowaniu pasów 2 rzędu foteli

Przemcio

#79 Post autor: Przemcio »

rafi.zafi pisze:to sa czarne plastikowe dzyndzle
TAK :lol:
Ja mam siatkę jeszcze po Scenicu i wszystko OK :D

Anony Mous

#80 Post autor: Anony Mous »

W ZB :?: :shock:
Zawsze myślałem, że to te dwa zaczepy z tyły, na środku skrajnych siedzień drugiego rzędu.... :roll:
Obrazek

rafi.zafi

#81 Post autor: rafi.zafi »

A jaka wielkosc wybrac siatki mnie wychodzi 100 cm x 100cm . Znalazlem na allegro oryginalna 57cm x 71cm nie bedzie czasem za mala.Jakie posiadacie wielkosci ,bede wdzieczny za odpowiedz.

Przemcio

#82 Post autor: Przemcio »

Tycik widzę że pękła ci sprężynka zaślepki zamka. Ja już wymieniałem razem z tą plastikową klapką . Koszt .... grosze w ASO ;) Zdemontować tylko trzeba tą plastikową osłonę ale to banał :>

[ Dodano: Nie Cze 19, 2011 21:30 ]
rafi.zafi pisze:nie bedzie czasem za mala.
Nie będzie bo jest ( powinna być ) elastyczna. :>

JaGoDkA

#83 Post autor: JaGoDkA »

Przemcio pisze:Tycik widzę że pękła ci sprężynka zaślepki zamka. Ja już wymieniałem razem z tą plastikową klapką . Koszt .... grosze w ASO ;)
No tez mi ostatnio to to peklo :) Nawet mialam pisac posta z pytaniem o ta czesc :)
Heh.. jak bede w PL to jade do pierwszego ASO :) ktore sie natrafi podczas drogi...

Przemcio

#84 Post autor: Przemcio »

JaGoDkA pisze:to jade do pierwszego ASO
Ja tylko kupiłem w ASO a wymieniałem sam.Jak w ASO będą kwękać że sprężynka nie występuje to ich przyciśnij :P

kubik_CDTi

#85 Post autor: kubik_CDTi »

Mi to w pierwszym miesiącu użytkowania się rozwaliło :lol:

Anony Mous

#86 Post autor: Anony Mous »

Żeby nie było bałaganu tu jest ten temat o sprężynce :

http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=7638

rafi.zafi

#87 Post autor: rafi.zafi »

Mam dylemat szukam szyn flex organizer do zafci B .I nic nie mogę znalesc. Na aukcji znalazłem od astry III wiadomo ze są większe. Doradzcie czy warto inwestowac i przerabiac bo są dużu dłuższe i czy po obcięciu z dadzą egzamin,jak myslicie warto się bawic.

Aston

#88 Post autor: Aston »

Też się zastanawiałem nad tą ofertą sprawdziłem gość podał wymiary i niestety trzeba dopasowywać wszystkie 4 szyny :/. Spokojnie można je przycinać i wiercić nowe otwory ale może warto poczekać, mnie udało się kupić szyny flexa oryginały na Alle ale czekałem 2 miechy. Czasem się pojawiają. Zastanów się czy bardzo Ci są potrzebne jeśli tak to weź te od Astry jak nie poczekaj ... i gość wystawia te szyny już od pół roku więc zadzwoń i po negocjuj 100 PLN powinien opuścić ...
Twój wybór.

DaRek7

#89 Post autor: DaRek7 »

Tutaj masz dużo info na ten temat, szukajka się kłania :P
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0

Awatar użytkownika
szmurlo
Bywalec
Imię: Waldemar
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH