[B]Tapicerka EKO-SKÓRA

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
jakl

[B]Tapicerka EKO-SKÓRA

#1 Post autor: jakl »

Kupiłem zafire B i tam miały być siedzenia pół skórzane, po dokładnych oględzinach okazało się że to jest zwykła derma. Proszę o poradę, czy zostałem oszukany, czy zafiry B tak mają czyli pisze się skóra a jest derma.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 01:17 przez jakl, łącznie zmieniany 2 razy.
rafizafi

#2 Post autor: rafizafi »

Witam niestety ale wszystkie tak maja .Mowi sie na to półskura ale jest to zwykly skaj .Pozdrawiam.
Piotrek1115

#3 Post autor: Piotrek1115 »

a jest jakiś sposób żeby to zabezpieczyć przed pękaniem? jakkolwiek da sie to konserwować?
rzadki

#4 Post autor: rzadki »

może jakieś ogólnodostępne środki impregnujące skórę?
kubik_CDTi

#5 Post autor: kubik_CDTi »

Ja tam używam zwykłego mleczka do skóry.
Szymon78

#6 Post autor: Szymon78 »

ja mam jakiegoś car-plana do deski rozdzielczej + tapicerka skórzana.

Efekt nawet fajny (choc delikatnie ciemnieje tapicerka -takie mam wrazenie :) ) mi tam sie tak podoba
miałczyk76

#7 Post autor: miałczyk76 »

Ja tam siedzenia pucuję tym
http://allegro.pl/meguiars-srodek-do-cz ... 97389.html
starczy na całe życie Zośki :)
Idealnie nadaje się do skóry z plastikowej świni jaką posiadamy w swoich autach :lol:
Piotrek1115

#8 Post autor: Piotrek1115 »

popytałem trochę w salonach itp to jest jakaś derma przynajmniej u mnie pielęgnacja raczej nic nie da będzie pękało dalej powiedzieli tylko że można próbować natłuszczać. pozdrawiam
licznik

#9 Post autor: licznik »

może ktoś się spotkał gdzie można dostać kawałek skóry z plastikowej świni do Zafiry,
przeciera mi się boczek i potrzebuje naprawić , ale zakłady tapicerskie w Krakowie nie mają

:( :(
jjjony23

#10 Post autor: jjjony23 »

mnie też jest coś takiego potrzebne. Pękło mi siedzisko na fotelu kierowcy. W salonie opla koszt siedziska to około 750 pln. zrezygnowałem ale będę szukał dalej.
yach

#11 Post autor: yach »

Podpowiadam z plastikowej świni ( identyczne tworzywo w ilości wystarczającej do naprawy lewej części siedliska) wykonane jest etui na instrukcje obsługi, książkę serwisową itp. Sprytny tapicer za pomocą tego ustrojstwa załatwi :lol: problem, a swoją drogą to Opel z poczuciem winy i wstydem powinien naprawiać fotele z pół-skórzaną tapicerką za darmo, ze swoich materiałów, bo nawet w maluchu "skóra" była trwalsza. :lol:
Piotrek1115

#12 Post autor: Piotrek1115 »

a jakie jest wasze zdanie gdyby obszyć to prawdziwą skórą?
tico0

#13 Post autor: tico0 »

Piotrek1115 pisze:jakie jest wasze zdanie gdyby obszyć to prawdziwą skórą?
Efekt pewnie był by fajny jak by dobrać ciekawą skórę tylko jakie koszta tego..... ;)
marrybus

#14 Post autor: marrybus »

jeżeli potrzebujecie mały kawalek skóry to z tylu fotela w kieszeni macie podwójnie. Raz skóra od samego fotela, dwa skóra od kieszeni. Jak jest dobry tapicer to zrobi to bardzo ładnie i nic nie bedzie widac. A że po wsadzeniu ręki do kieszeni, na pewnym fragmencie nie bedzie skóry tylko cos innego, to niepowinno przeszkadzać.

Mialem tak w Astrze jak mi się boczki przytarły i było OK.
Piotrek1115

#15 Post autor: Piotrek1115 »

tylko czy jest sens zastąpić pseudo skórę pseudo skórą?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”