Podłokietnik kierowcy i pasażerów na tylnej kanapie

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
Imię: Jorg
Auto: VW Turan była zafira DTL
Model: Turan
Oznaczenie silnika: AVQ
#106 Post autor: Dziadek13 »

szumilas pisze:ktoś już wcześniej pisał o możliwości dostania się do podłokietnika kierowcy ale chciałbym prosić o szczegóły tzn. jak zdjąć tą plastikową osłonę z tyłu siedzenia?
Powiedz co ci na te pytanie odpowiedzieć jak post wyżej masz link do opisu.
Obrazek

jacek28

#107 Post autor: jacek28 »

koledzy czy ma ktos u siebie założony podłokietnik nie dedykowany do ZA tzn jakis taki koło 50-80 zł jest tego mnustwo na allegro i tak sie zastanawiam ???
bo trafic orginał za mądrą kase to cud a te dedykowane jakos tak mało mi sie uśmiechaja za 150zł gdzie te za około 50 są mega podobne :/
np. cos takiego :
http://allegro.pl/odchylany-podlokietni ... 19307.html

M@rio

#108 Post autor: M@rio »

kolego ja w ZB mam założone coś podobnego i powiem że jestem mega zadowolony
ja dałem za takie cudo 300pln

link do fotek mojego - klik

wiem że ZA to nie ZB ale może ci coś pomoże

ps
Kopernik kiedyś w tej starej srebrnej ZA miał coś podobnego i z tego co pamiętam był średnio zadowolony i odradzał mi jakieś najtańsze podłokietniki bo są nietrwałe
i wtedy kierowany jego słowami kupiłem ten co mam i jest ok
pozdrawiam

Anony Mous

#109 Post autor: Anony Mous »

M@rio pisze: Kopernik kiedyś w tej starej srebrnej ZA miał coś podobnego i z tego co pamiętam był średnio zadowolony i odradzał mi jakieś najtańsze podłokietniki bo są nietrwałe
i wtedy kierowany jego słowami kupiłem ten co mam i jest ok
pozdrawiam
Zgadzam się. Przerabiałem temat w astrze F i te tanie to są ładne ale na zdjęciach. Potem szybko się niszczą i psują. Na szczęście do astry udało mi się kupić oryginał irmshera :)

Teraz w zośce też mi brakuje podłokietnika bo oryginalny ktoś sobie wziął. Ale czytając jakie one są niewygodne i bez schowka to zdecydowałem się na inny dedykowany. Właśnie te za 300 zł na allegro są ok no ale cena ... ale wolę poczekać i kupić ten za 3stówki niż jakieś badziewie które będzie stukać, pukać i się przechylać. :mrgreen:

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#110 Post autor: Harry200 »

Ja do siebie kupiłem jeden z tych uniwersalnych z Alledrogo,dorobiłem do niego mocowanie podobne do tego jakie jak jest w oryginalnych,teraz mam odchylany ze schowkiem mocowany do fotela..

Hredi

#111 Post autor: Hredi »

Witam!
Mam pytanie odnośnie działania w pełni sprawnego podłokietnika.
U mnie w czasie jazdy delikatnie rusza się on w przód i tył (ok. 1cm).
Powoduje to wkurzające skrzypienie. Pytanie czy "ten typ tak ma" czy trzeba coś naprawiać?

darkp1

#112 Post autor: darkp1 »

Hredi, u mnie tego nie ma.

Anony Mous

#113 Post autor: Anony Mous »

Hredi, rozbierz fotel wg wcześniej napisanych porad i zobacz co się stało. Prawdopodobnie poluzowały się śrubki imbusowe i stąd te skrzypienie. Ale jak nie zobaczysz to się nie dowiesz, skrzypieć jak i ruszać nie powinien.

Awatar użytkownika
ryba1
Zafiromaniak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira B 381KM/507NM
Model: OPC
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#114 Post autor: ryba1 »

pytanie:czy mechanizm podłokietnika z ZA podejdzie do podłokietnika do ZB?

Awatar użytkownika
marwisn
Mieszkaniec
Model:

#115 Post autor: marwisn »

ryba1 pisze:pytanie:czy mechanizm podłokietnika z ZA podejdzie do podłokietnika do ZB?
Podejdzie. Ja mam w ZA mechanizm z astry H (w ZB jest ten sam).

Awatar użytkownika
ryba1
Zafiromaniak

#116 Post autor: ryba1 »

marwisn pisze:
ryba1 pisze:pytanie:czy mechanizm podłokietnika z ZA podejdzie do podłokietnika do ZB?
Podejdzie. Ja mam w ZA mechanizm z astry H (w ZB jest ten sam).

nie zrozumiałeś mnie.mechanizm z ZA do podłokietnika z ZB.a mechanizm to wiem że ZafiraB,AstraH,MerivaA to jest to samo

darkp1

#117 Post autor: darkp1 »

ryba1, no chyba podejdzie, skoro z AH pasuje do ZA, to w drugą stronę chyba też. ;)

Awatar użytkownika
marwisn
Mieszkaniec
Model:

#118 Post autor: marwisn »

popieram powyższą wypowiedź :piwo:

Awatar użytkownika
ryba1
Zafiromaniak

#119 Post autor: ryba1 »

mam podłokietnik z ZB.znalazłem z ZA i kapa nie pasuje.ten bolec o podłokietnika jest grubszy na ma 7 frezów.a mechanizm ma tylko na 3 frezy miejsce.

i co dalej???padły zapewnienia że pasuje a jednak nie pasuje.jak to przypasować???

Awatar użytkownika
marwisn
Mieszkaniec
Model:

#120 Post autor: marwisn »

Kupiłem podłokietnik wraz z mechanizmem od AH (identyczny jest w ZB). Zamontowałem mechanizm w fotelu i założyłem mój stary podłokietnik od ZA. Wszystko idealnie pasuje.

Jak możesz to wklej fotki tego co masz i tego co kupiłeś. Może to nie od opla jest.

W dziale “własne modyfikacje“ jest moj temat dotyczący modyfikacji mechanizmu podłokietnika. Na fotkach widać mechanizm z AH zamontowany na trzpieniu podłokietnika z ZA. Zerknij czy masz takie same.

P.S. Pisz bardziej zrozumiale i gramatycznie, bo ciężko zinterpretować twój wpis ;) .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”