[B]Błędy: P1614; P1616; P0621 i P0070
Miałem ten problem również na nowym sofcie CIMa. Pomogło "wyrzucenie" i wgranie wszystkich kluczyków od nowa. Ale czy problem nie wróci nie wiem. Na razie pół roku spokój.
Kontrolka wcześniej czy później na pewno zgaśnie, raz po miesiącu raz po ok dwóch tygodniach. Generalnie problem niegroźny i dotyczy większości użytkowników Astr H i Zafir B.
Kontrolka wcześniej czy później na pewno zgaśnie, raz po miesiącu raz po ok dwóch tygodniach. Generalnie problem niegroźny i dotyczy większości użytkowników Astr H i Zafir B.
Byłem dziś w ASO i wylogowali mi klucze po czy zalogowali ponownie.Pierwsza próba odpalenia i znowu błąd P1614....u mnie ten numer chyba nie przejdzie.W zasadzie w niczym to nie przeszkadza tylko czasami muszę dwa razy cofnąć kluczyk przy odpalaniu.Do wylogowania potrzebny jest cod pass czyli pin 4 cyfrowy.
Co może być powodem ? Przekręcam kluczyk w pozycję zapłonu i nie za każdym razem odpala . Po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłonu po prostu cisza nic się nie dzieje. Objawy nasilają się coraz częściej.Może ktoś miał już taki problem.
Proszę o poradę.
Proszę o poradę.
Mam podobny problem z tym ze miga mi auto z kluczykiem.Komputer mówi ze immo.Zdarza mi się to srednio raz na dwa tygodnie,ale ostatnio coraz częściej.Zazwyczaj kasowałem błąd i tyle. Ale obawiam sie ze pewnego pięknego dnia będe szukał lawety gdzies daleko od domu .Jest tego jakaś sensowna przyczyna,czy to po prostu słaby punkt Opla?? Czy ktos jeszcze zmagał się z tą dolegliwością??
To nie jeździj dalekomietowy pisze:obawiam sie ze pewnego pięknego dnia będe szukał lawety gdzies daleko od domu
Przyczyna jest. Puszczają luty w CIMie. Z tym słabym punktem Opla to trafiłeś w sedno bo usterka nazywa sie cyt: Słaby punkt oprogramowania modułu CIM Błędy charakterystyczne to 1614, 1616 i 3055mietowy pisze:Jest tego jakaś sensowna przyczyna,czy to po prostu słaby punkt Opla?
Zrób update softu CIMa, załóż spinkę na klakson, przyciemnij troche oświetlenie zegarów i odpalaj po zgaśnięciu kontrolek. Przy odrobinie szczęścia epizody będą rzadsze. Ja tak jeżdżę prawie 2 lata z tym że spinkę to mam dopiero ze 3 miesiące