Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
polin pisze:Zdenek2007, może masz zaśniedziałe styki we wtyczce od czujnika poziomu płynu spryskiwczy? ja właśnie tak miałem i cały czas pojawiał się komunikat o niskim poziomie. Zrobiłem nowe styki, zamontowałem czujnik i jest ok.
A z poziomem płynu chłodzącego to nie mam pojęcia dlaczego nie wyświetla komunikatu jesteś pewny, że mostkujesz prawidłową wtyczkę? gdzie ją zlokalizowałeś? czy widać ją bez wyciągania akumulatora? mógłbyś wrzucić fotkę?
Dzięki za zainteresowanie a jeśli chodzi o styki w złączach, to były czyste a mimo to zastosowałem WD40 (profilaktycznie) niestety bez skutku.
Złącze czujnika płynu chłodzącego znalazłem pod zbiorniczkiem wyrównawczym (po wyciągnięciu akumulatora) a złącze czujnika sprysków znalazłem pomiędzy zbiorniczkiem a obudową halogenu.
Zdenek2007, to ja dziękuję
jak będę w ASO po czujnik poziomu płynu chłodniczego to podpytam jaka może być przyczyna tych "dziwnych" zachowań czujników u Ciebie, choć ja jednak w dalszym ciągu obstawiam "styki" we wtyczce od czujnika płynu spryskiwaczy (moja na oko też wyglądała ok i też została potraktowana WD, dopiero po "rozebraniu" okazało się, że styki są do d..y, to samo zresztą przerabiałem przy oświetleniu tablicy rejestracyjnej).
Kolega wymaiana czujnika pod zbiorniczkiem wyrównawczym płynu chłodniczego i nie bedzie się ten bład zapalał. badz jeżeli niechcesz nowego czujnika za 70zł to wystarczy odpiać wtyczke pod zbiorniczkiem wyrównawczym i włożyć pineske tzw mostek zrobić by zewrzeć styki i błedu na wyświetlaczu nie bedzie tylko musisz kontrolowac wtedy poziom płynu.
Właśnie zamontowałem w swojej Zafirce używany czujnik poziomu który kupiłem na allegro i komunikat nie zniknął. Mam pytanko czy wystarczy jedynie zamontować i podłączyć czujnik w zbiorniku wyrównawczym i wszystko powinno być OK. Czy nie trzeba w zbiorniku w którym wcześniej tego czujnika nie było robić jakichś przeróbek, otworów itp.
Może ten czujnik jest uszkodzony. Wtyczka jest raczej dobra bo przy zworze nie było żadnych komunikatów, a płynu mam wlane do zgrzewu zbiornika.
Moller pisze:Orientuje się ktoś jak działa ten czujnik?(chodzi o astre H ale pewnie to to samo co w zafirach). jak sprawdzić poprawność jego działania?
Czy można go wyeliminować? np. robiąc zworkę na wtyczce. Prawdopodobnie jest uszkodzony bo notorycznie wyswietla komunikat o braku płynu mimo że ten jest w normie. Próbowałem dolewać nieco ponad stan/ niedolewac itd. po odłaczeniu wtyczki komunikat nadal się pojawia co jest dośc irytujące. chciałbym to jakoś doraźnie załatwić?
Czy najprostszym sposobem jest zrobienie zworki na wtyczce ?
czujnik masz pewnie dobry, tylko trzeba zrobić aktualizację oprogramowania modułu UEC do wersji 91 lub nowszej i wszystko będzie cacy
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 22:59 przez Grisza, łącznie zmieniany 1 raz.
wskaźnik mam w test mode pozatym w razie "W" jest kontrolka temperatury na desce. a wyskakujace co chwile powiadomienie o braku płynu jest irytujace. pozatym napisałem przeca ze to doraźle rozwiazanie.
Witam,
U mnie jest tak samo od momentu zakupu ten sam komunikat o niskim poziomie płynu chłodzącego. Też mnie to już irytuje. Poziom płynu oczywiście mam OK. Poprzedni właściciel wymieniał chłodnicę w ASO. Czy jest możliwe aby oni coś spaprali z czujnikiem?
marlow