Problemy związane z użytkowaniem akumulatorów
Moderator: Sebu$
-
arash
-
Marekcanoe
-
sylmar
-
buli
Witam mam pytanie czy podczas wymiany akumulatora jest jakas kolejnosc odnosnie zdejmowania i zakładania klem? Pozdrawiam!
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Kolego buli, tu masz wszystko o czym powinieneś wiedzieć nt. akumulatora:
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... akumulator
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... akumulator
-
dejna
-
malinek
Mam problem.
Nie mogle odpalic auta. Wyjalem i naładowałem akumulator( łądował się całą noc)
Naładowany wpinam do auta, dalej nie moge zapalic. Rozrusznik kreci , niby na chwile zapalił i gasnie.
Pytanie czy moze rozstroiłem immobilazer( istnieje taka mozliwosc?? )?? Czy padło mi coś innego. Help.
Auto do pierwszego problemu z uruchomieniem jezdziło bez zarzutu.
Nie mogle odpalic auta. Wyjalem i naładowałem akumulator( łądował się całą noc)
Naładowany wpinam do auta, dalej nie moge zapalic. Rozrusznik kreci , niby na chwile zapalił i gasnie.
Pytanie czy moze rozstroiłem immobilazer( istnieje taka mozliwosc?? )?? Czy padło mi coś innego. Help.
Auto do pierwszego problemu z uruchomieniem jezdziło bez zarzutu.
-
tomekuza
A może zalałeś jakiegoś syfu do zbiornika i filtry pozapychało. Chociaż z drugiej strony ten immo ........ . Nie grzebałeś gdzieś niepotrzebnie sam sie raczej nie rozkodował, wymiana kluczyka, stacyjka, lub cos w tym stylu? Patent znajomego mechanika to zwarcie klem oczywiście bez aku na jakieś pięć minut założenie aku i odpał.tzw. reset komputera. Mozesz spróbować nic złego się nie stanie.
-
malinek
Stoi na płaskim.
Nic poza wyjęciem aku nie robilem.
Poprostu wyjąłem aku. Żona powiedziała że nie zapalił, a że po części się spodziewalem takich problemów więc nie byłem zaskoczony. Naładowałem i podłączyłem
Paliwo leje cały czas takie samo Lotos Diesel Dynamic.
Jutro zewre klemy. odkrecic od aku i ze sobą złączyc. tak?
Nic poza wyjęciem aku nie robilem.
Poprostu wyjąłem aku. Żona powiedziała że nie zapalił, a że po części się spodziewalem takich problemów więc nie byłem zaskoczony. Naładowałem i podłączyłem
Paliwo leje cały czas takie samo Lotos Diesel Dynamic.
Jutro zewre klemy. odkrecic od aku i ze sobą złączyc. tak?
-
darkp1
-
zolo