[B]Klimatronic
Ja uważam, że klimatronic w ZB jest wzorowy....chodzi jak zegareczek......ma tylko tę jedną wadę, że nie da sie wyłączyć klimy jednym przyciskiem.
Jeden kolega mi powiedział, że jak szuka auta to pierwsze co patrzy czy jest klimatronic i jak nie ma to od razu odrzuca ofertę. Powoli się z nim zgadzam. Nawet jeśli nie używam klimy np zimą....to klimatornic doskonale reguluję temperaturę.
Jeden kolega mi powiedział, że jak szuka auta to pierwsze co patrzy czy jest klimatronic i jak nie ma to od razu odrzuca ofertę. Powoli się z nim zgadzam. Nawet jeśli nie używam klimy np zimą....to klimatornic doskonale reguluję temperaturę.
Wita, mam problem z klimatyzacją nie załącza mi się. Uzupełniłem gazu- nadal nic. Podpielismy pod kompa wyszedł błąd B3843 czujnik jakości powietrza. Gdzie go szukać? Gdzie on moze sie znajdowac?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
na forum bylo...
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... +powietrza
a zdjecia tu:
http://forum.opel24.com/topic/22685-BCz ... i-i-po-co/
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... +powietrza
a zdjecia tu:
http://forum.opel24.com/topic/22685-BCz ... i-i-po-co/
-
- Bywalec
- Model:
Chłodnica wymieniona .Kompresor się załącza ale nie kręcą się wiatraki i nie chłodzi .Cały układ się nagrzewa czyli nieszczelności brak.Jak zagrzeję auto to wiatraki kręcą .
W teście wiatraków odpowiednim fejsem:
1 bieg działają oba wiatraki
2.bieg działają oba wiatraki
3 bieg działa tylko ten z tyłu z przodu stoi
Ktoś orientuje się co może być przyczyną ?
Błędów brak
[ Dodano: Pon Cze 13, 2011 14:32 ]
Jak włączę klimę to żaden wiatrak się nie kręci cała reszta jak wcześniej .Miał ktoś taki problem?
[ Dodano: Pią Cze 17, 2011 12:53 ]
Klima zrobiona Mało czynnika w układzie .Było go na tyle że sprężarka startowała ale wiatraki się nie kręciły .Po nabiciu u kolegi wszystko OK
W teście wiatraków odpowiednim fejsem:
1 bieg działają oba wiatraki
2.bieg działają oba wiatraki
3 bieg działa tylko ten z tyłu z przodu stoi
Ktoś orientuje się co może być przyczyną ?
Błędów brak
[ Dodano: Pon Cze 13, 2011 14:32 ]
Jak włączę klimę to żaden wiatrak się nie kręci cała reszta jak wcześniej .Miał ktoś taki problem?
[ Dodano: Pią Cze 17, 2011 12:53 ]
Klima zrobiona Mało czynnika w układzie .Było go na tyle że sprężarka startowała ale wiatraki się nie kręciły .Po nabiciu u kolegi wszystko OK
Ostatnio zmieniony 13 cze 2011, 14:19 przez miałczyk76, łącznie zmieniany 1 raz.
Podłącze się pod temat.
Panowie ostatnio nabiłem klimę w zakładzie i goście co nabijali bardzo się dziwili, bo sprężarka się załącza do 12barów potem schodzi w dól ma chwilę dłuższą przestoju według owych fachowców za długą i potem jak by się odwiesza i znów dobija tylko do 12barów, a zakres jest do 15barów....
Fachowce zmierzyli temperaturę w środkowym nawiewie i na maxa to schodziła do okolo 9stopni Celcjusza.
Według nich powinna temperatura zejść do 6C.
Auto to Astra H 1,9cdti 110kw 2005r. Kupiłem w sierpniu zeszłego roku i z informacją od handlarza, iż dziurawa chłodnica jest.
Mnie tam to nie przeszkadza owa różnica 3 C, ale skoro jest coś nie tak to wole to poprawić aby było dobrze.
Czy wina leży w czujniku ? Akurat on tani nie jest bo gdzieś 150zł z tego co pamiętam i coś jeszcze wspominali, że jak nie to to może w osuszaczu leży wina.
Pozdro
Panowie ostatnio nabiłem klimę w zakładzie i goście co nabijali bardzo się dziwili, bo sprężarka się załącza do 12barów potem schodzi w dól ma chwilę dłuższą przestoju według owych fachowców za długą i potem jak by się odwiesza i znów dobija tylko do 12barów, a zakres jest do 15barów....
Fachowce zmierzyli temperaturę w środkowym nawiewie i na maxa to schodziła do okolo 9stopni Celcjusza.
Według nich powinna temperatura zejść do 6C.
Auto to Astra H 1,9cdti 110kw 2005r. Kupiłem w sierpniu zeszłego roku i z informacją od handlarza, iż dziurawa chłodnica jest.
Mnie tam to nie przeszkadza owa różnica 3 C, ale skoro jest coś nie tak to wole to poprawić aby było dobrze.
Czy wina leży w czujniku ? Akurat on tani nie jest bo gdzieś 150zł z tego co pamiętam i coś jeszcze wspominali, że jak nie to to może w osuszaczu leży wina.
Pozdro
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
Jak masz dziurawy skraplacz (chłodnica klimy) to czynnik z klimy będzie uciekał. W skraplaczu zamontowany jest osuszacz. komplet do 1.9 coś koło 350zl kosztuje i bedzie OK.
Co do temperatury z nawiewu: Jak dla mnie jest wlaśnie OK, w nowych generacjach klim jest zabezpieczenie żeby nie schodziły poniżej 7-9 *C, napewno jest ograniczenie temperatury, ale jakie dokładnie nie jestem w stanie w 100% powiedzieć
Co do temperatury z nawiewu: Jak dla mnie jest wlaśnie OK, w nowych generacjach klim jest zabezpieczenie żeby nie schodziły poniżej 7-9 *C, napewno jest ograniczenie temperatury, ale jakie dokładnie nie jestem w stanie w 100% powiedzieć
Panowie nie wiem czy zbieg okoliczności czy co ? We wtorek pojechałem dobić klimę ponieważ nie wiedziałem czy od początku użytkowania było coś z nią robione.
Wszystko działało jak trzeba , dzisiaj już nic nie działa , pojechałem z powrotem , koleś ściągnął 50gramów mówi że gaz gdzieś uciekł dobił , niby gaz jest sprzęgło się załącza , sprężarka też a nie dmucha zimnym co robić czego szukać czy to Jego wina?? Który to wiatrak jest odpowiedzialny za klimę ten z tyłu tak ?? a ... kluczyk na desce kontrolnej mi się nie świeci czyli że co błędów nie ma ?? o co chodzi jeszcze we wtorek było wszystko ok.
Wszystko działało jak trzeba , dzisiaj już nic nie działa , pojechałem z powrotem , koleś ściągnął 50gramów mówi że gaz gdzieś uciekł dobił , niby gaz jest sprzęgło się załącza , sprężarka też a nie dmucha zimnym co robić czego szukać czy to Jego wina?? Który to wiatrak jest odpowiedzialny za klimę ten z tyłu tak ?? a ... kluczyk na desce kontrolnej mi się nie świeci czyli że co błędów nie ma ?? o co chodzi jeszcze we wtorek było wszystko ok.