Listwy zewnętrze - jak są mocowane
Moderator: Sebu$
Listwy zewnętrze - jak są mocowane
Witam.
Jak są mocowane listwy zewnętrzne ?? U mnie w lewej strony w tyłu samochodu ta listwa co idzie na tylnym lewym kole w okolicach klapy odstaje.
Jak to jest mocowane i jak najlepiej to ściągnąć ??
Jak są mocowane listwy zewnętrzne ?? U mnie w lewej strony w tyłu samochodu ta listwa co idzie na tylnym lewym kole w okolicach klapy odstaje.
Jak to jest mocowane i jak najlepiej to ściągnąć ??
Witam
pozwolę podpiąć się pod temat...
... jakiś czas temu lakierowałem Z dookoła od szyb w dół, ale zauważyłem że te czarne listwy co to idą dookoła auta zaczynają mi odłazić co z tym zrobić???
idzie zima i nie chciałbym żeby brud i sól lazła mi w te zakamarki.....
Help!
pozwolę podpiąć się pod temat...
... jakiś czas temu lakierowałem Z dookoła od szyb w dół, ale zauważyłem że te czarne listwy co to idą dookoła auta zaczynają mi odłazić co z tym zrobić???
idzie zima i nie chciałbym żeby brud i sól lazła mi w te zakamarki.....
Help!
Ostatnio zmieniony 01 paź 2011, 19:23 przez Trutniak, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mieszkaniec
- Imię: Andrzej
- Auto: ASTRA-G + ZAFIRA-A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z22SE
KLIK i KLIKkkrysiek pisze:a czy mógłby ktoś podać albo pokazać jak te zaczepy czy spinki wyglądają?
byłbym wdzięczny
[ Dodano: Nie Paź 02, 2011 09:38 ]
W tym tygodniu będę próbował zdemontować prawa przednią bo się odkleiła i wygięła - zobaczymy co się uda z tym zrobić.Trutniak pisze:ale zauważyłem że te czarne listwy co to idą dookoła auta zaczynają mi odłazić co z tym zrobić???
-
- Przeglądacz
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira1.9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Jeśli listwy masz plastikowe nie w kolorze nadwozia najlepszym sposobem na odzyskanie dawnego koloru będzie potraktowanie ich opalarka. Listwy takie należy delikatnie podgrzać... z umiarem i delikatnie. Efekt tego będzie bardziej długotrwały niż konserwacja środkami. Jeśli chodzi o malowanie jakoś nie mam przekonania. Może dlatego, że nigdy nie słyszałem i nie widziałem by ktoś malował.fafciuk pisze:czym je pomalowac zeby byly ładne czarne bo moje sa wyblakłe?
Panowie ja malowałem moją Zośkę wraz z listwami. Oczywiście jeśli ktoś zabierze się do tego nieprofesjonalnie to lakier może schodzić . Ja jednak robiłem to u kumpla i po dzień dzisiejszy listwy mają lakier, który nie schodzi . Zresztą sam nad nimi pracowałem u kumpla tzn. przygotowywałem do malowania zatem zrobiłem to starannie aby oko cieszyło przez długie lata
-
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Opel Zafira B
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Mam pytanie dot. demontażu bocznej listwy drzwi, dokładnie chodzi o przednie drzwi po stronie kierowcy (z cała pewnością wszystkie listwy zdejmuje się w ten sam sposób).
Listwa załamała mi się i nie wiem jak ja zdemontować aby ja na nowo przymocować jak ustawa przewiduje.
Czy ta listwa jest klejona czy może przykręcana , bardzo proszę o podpowiedzi .
Mam pytanie dot. demontażu bocznej listwy drzwi, dokładnie chodzi o przednie drzwi po stronie kierowcy (z cała pewnością wszystkie listwy zdejmuje się w ten sam sposób).
Listwa załamała mi się i nie wiem jak ja zdemontować aby ja na nowo przymocować jak ustawa przewiduje.
Czy ta listwa jest klejona czy może przykręcana , bardzo proszę o podpowiedzi .
Witam,
Moje listwo są w opłakanym stanie, a o korozji za nich wychodzącej nie wspomnę ;/
W najbliższym czasie planuję ich demontaż, oraz wykonanie drobnych zaprawek,
Moje pytanie dotyczy tego, jakie spinki listw bocznych powinienem użyć ???
Na rynku jest ich sporo, dla tego chciał bym się was doradzić, jakie powinienem zakupić, gdyż zapewne przy demontażu listw, nie jedna spinka mi się uszkodzi.
Oto przykładowe dwa typy:
A:
B:
Pozdrawiam
Wdzięczny będę za radę
Moje listwo są w opłakanym stanie, a o korozji za nich wychodzącej nie wspomnę ;/
W najbliższym czasie planuję ich demontaż, oraz wykonanie drobnych zaprawek,
Moje pytanie dotyczy tego, jakie spinki listw bocznych powinienem użyć ???
Na rynku jest ich sporo, dla tego chciał bym się was doradzić, jakie powinienem zakupić, gdyż zapewne przy demontażu listw, nie jedna spinka mi się uszkodzi.
Oto przykładowe dwa typy:
A:
B:
Pozdrawiam
Wdzięczny będę za radę
Dzięki Bodek,
Sam również znalazłem podobną grafikę, lecz nadal ciężko mi się z niej pokapować, ;/
Głownie chodzi o stosunek wielkości części względem siebie, oraz dokładniejsza ich lokalizacja.
Pozdrawiam
Ps"
Wdzięczny będę za coś więcej
Sam również znalazłem podobną grafikę, lecz nadal ciężko mi się z niej pokapować, ;/
Głownie chodzi o stosunek wielkości części względem siebie, oraz dokładniejsza ich lokalizacja.
Pozdrawiam
Ps"
Wdzięczny będę za coś więcej
Ostatnio zmieniony 07 cze 2015, 20:53 przez spoko, łącznie zmieniany 1 raz.