[ZB] Ramka do odtwarzacza...

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
ronin

[ZB] Ramka do odtwarzacza...

#1 Post autor: ronin »

Czy ktoś się orientuje jakie kolory ramek do odtwarzacza występują w Zafirze B ? Ja mam coś jakby grafitowy ale w sklepach znajduję np. "chrom metalik" albo "antracyt metalik" ? :roll:

No i czy ramka np. w Vectra C jest inna od tej w Zośce B ? :P

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#2 Post autor: Lorry »

Od VC nie podejdzie do ZB... Panele radia mają taki sam profil w AH i ZB, to jest pewna idea.

Kolor ramki --- wg Opla to jest Chrom Maze, ale jak to tłumaczyć :lol: Jak dla mnie to w zwykłych przedliftach jest to coś w deseń antracytu, w Sport'ach były srebrne jasne

Anony Mous

#3 Post autor: Anony Mous »

jeśli masz tę kolorystykę co ja, to te szare odcienie nazywają się w EPC:
-Charcoal metalizowany

inne kolory to:
-chromowany matowy - to pewnie będzie ten srebrny ze sporta

i po-liftowe:
-Satin Stone
-Czerń fortepianowa

tak więc dla Ciebie chyba ta:
http://car-tronic.pl/ramka-radiowa-opel ... p1826.html

[ Dodano: Sro Lip 06, 2011 10:25 ]
Powiedz mi, oprócz ramki trzeba rozumiem kupić jeszcze szufladę na małe radio? Jakie radio bierzesz?

ronin

#4 Post autor: ronin »

kaliope pisze:tak więc dla Ciebie chyba ta:
http://car-tronic.pl/ramka-radiowa-opel ... p1826.html
Tak właśnie podejrzewałem że to antracyt będzie
kaliope pisze: Powiedz mi, oprócz ramki trzeba rozumiem kupić jeszcze szufladę na małe radio? Jakie radio bierzesz?
PIONEER DEH-4300UB ;)

Anony Mous

#5 Post autor: Anony Mous »

Gosc w car audio mi powiedział, że pionier jest tak przereklamowany jak volkswagen. Nie jest oczywiście zły ale są lepsze sprzęty. Polecał mi bardzo Kenwooda. Twierdzi że kenwood za 300zł gra lepiej jak pionier za 500zł.

Twierdzi, że niesamowicie dobrze gra Kenwood KDC-BT31U a dotego bluetooth na zestaw głósnomowiacy.

http://allegro.pl/kenwood-kdc-bt31u-blu ... 15048.html
Ostatnio zmieniony 06 lip 2011, 14:13 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 1 raz.

ronin

#6 Post autor: ronin »

kaliope pisze:No ale co z szufladą? Po wyjęciu oryginału będzie wielka dziura ...i jak się montuje takiego pionierka? Jest w komplecie radia?
Oczywiście że nie ma ale to już nie mój problem bo nie ja będę montował ;)

Anony Mous

#7 Post autor: Anony Mous »

kurde....gdyby nie ta obsługa BC i testmode, to już bym zakupił takiego kenwooda. Jeden mandat za rozmawianie przez tel to 200zł.

ronin

#8 Post autor: ronin »

kaliope pisze:kurde....gdyby nie ta obsługa BC i testmode, to już bym zakupił takiego kenwooda. Jeden mandat za rozmawianie przez tel to 200zł.
Do BC zaglądam rzadko za to fabryczne audio mnie strasznie wpienia. :evil:
Jedynie sterowanie z kierownicy chcę zostawić bo to strasznie uzależnia - w CORSIE już odruchowo szukam pokręteł :mrgreen:
Będę chciał kupić ELM 327 BLUETOOTH - zawsze coś można z telefonu zrobić jak się nie ma BC lub laptopa+OPCOM pod ręką :)

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#9 Post autor: Bodek »

ronin pisze:Będę chciał kupić ELM 327 BLUETOOTH - zawsze coś można z telefonu zrobić jak się nie ma BC lub laptopa+OPCOM pod ręką :)
Ktoś to już zakupił :?: - kasa podobna do opcomka

Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym fejsem :?:

kaliope pisze:Gosc w car audio mi powiedział, że pionier jest tak przereklamowany jak volkswagen. Nie jest oczywiście zły ale są lepsze sprzęty. Polecał mi bardzo Kenwooda. Twierdzi że kenwood za 300zł gra lepiej jak pionier za 500zł.

Twierdzi, że niesamowicie dobrze gra Kenwood KDC-BT31U a do tego bluetooth na zestaw głósnomowiacy.

http://allegro.pl/kenwood-kdc-bt31u-blu ... 15048.html
Też uważam, że Kenwood jest lepszy od Pionka, radyjko super, jak miałem Astrę G to szukałem tylko Kenwooda.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

ronin

#10 Post autor: ronin »

Bodek_K pisze:Ktoś to już zakupił :?: - kasa podobna do opcomka
OP-COM zdecydowanie więcej potrafi, tutaj tylko z modułem silnika się połączysz (jeśli się nie mylę) ale czasem i to wystarczy
Bodek_K pisze: Też uważam, że Kenwood jest lepszy od Pionka, radyjko super, jak miałem Astrę G to był mój typ nr 1 :!:
Ja z kolei uważam że jak coś jest dobre to nikt w sklepie nie musi zachwalać bo zawsze się sprzeda :)
A bluetooth mi w radiu niepotrzebny - nie działa ze wszystkimi komórkami a słuchawkę mogę zabrać do innego auta ;)

Awatar użytkownika
ADAMO_16
Bywalec
Model:

#11 Post autor: ADAMO_16 »

Koledzy, a jak wygląda kwestia sterowania z kierownicy radiem? Właśnie padło fabryczne CD30 i jestem na etapie zakupu graidła ;) Przy takim rozwiązaniu mamy dodatkowy schowek :)
UNIDEN 520XL + SIRIO AS-100 oraz AFRICA TWIN RD07
Obrazek

ronin

#12 Post autor: ronin »

ADAMO_16 pisze:Koledzy, a jak wygląda kwestia sterowania z kierownicy radiem? Właśnie padło fabryczne CD30 i jestem na etapie zakupu graidła ;) Przy takim rozwiązaniu mamy dodatkowy schowek :)
Musisz kupić radio z możlliwością sterowania z kierownicy (zwykle ma dodatkowy port typu mini-jack z tyłu) oraz adapter do sterowania np. taki + kabelek dla konkretnego radia ;)

rad25

#13 Post autor: rad25 »

Witam szanownych kolegów. Noszę się z zamiarem wymiany oryginalnego radia na jakieś inne i chciałbym dokupić ramkę w kolorze konsoli lecz nie wiem jaki kolor wybrać z opisów oploskich. Moje radio ma kolor szaro-srebrny błyszczący. Taki jak na zdjęciu poniżej. Nie wiem jak ten kolor nazywa się fachowo. Proszę o pomoc i poradę. Pozdrawiam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#14 Post autor: Bodek »

rad25 pisze:Witam szanownych kolegów. Noszę się z zamiarem wymiany oryginalnego radia na jakieś inne i chciałbym dokupić ramkę w kolorze konsoli lecz nie wiem jaki kolor wybrać z opisów oploskich. Moje radio ma kolor szaro-srebrny błyszczący. Taki jak na zdjęciu poniżej. Nie wiem jak ten kolor nazywa się fachowo. Proszę o pomoc i poradę. Pozdrawiam.
[url=http://www.iv.pl/images/87118618507175964201.jpg]Obrazek[/URL]
Kolor wygląda jak u mnie w aucie, według mojego VIN-u jest:

RADIO, ODTWARZACZ DVD I SYSTEM NAWIGACYJNY, CHARCOAL METALIZOWANY (DVD90) (IDENT FS) (SIEMENS) (POWRÓT RDZENIA NR 95 17 310) (NR PRODUKCYJNY 13163935)
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

rad25

#15 Post autor: rad25 »

A radio masz oryginalne czy było wymieniane?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”