Witam Lorry, żadnych błędów - w tzw. międzyczasie studiuję forumowe wypowiedzi, i Twoja sugestia z odłączonym aku się przewija. Umówiłem się w Suchej w Wulkanie z diagnostą, niebawem tam chyba podskoczę. Co do spalania, an trasie (640km) "wziął"mi w/g komputera 5,6/100.
[ Dodano: Czw Lip 07, 2011 17:17 ]
Zostało na tym, iż ..... nie pojechałem do Suchej na stacje diagnostyczną .......
zdjąłem klemy na ok 30 min, po których wyświetlacz kompa nie ożył. Stwierdziłem, że komp. po przyciśnięciu "setting" wchodzi w test mode.
W związku z tym telefon do serwisu Opla w Krakowie, i umówiłem sie na sobotę na wizytę.
Stwierdzili, ze padło podświetlenie wyswietlacza. Po wszystkim dam znać.
Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam

.
[ Dodano: Sro Lip 13, 2011 13:16 ]
Witam, coprawda nie sobota, ale nalezy sie .....
byłem w serwisie na Jasnogórskiej w Krakowie, posprawdzali mi wszystko, no i dobrze.
Zanim pojechałem do nich, to w sobotę rano odpalam auto i ..... wszystko w najlepszym porządku tzn. wyświetlacz ozył

.
jak w serwisie powiedzieli, elektronika "zawilgła" i sama doszła do siebie,
Ja jako świezy uzytkownik tego typu "wynalazków" nie wziałem tego z początku pod uwagę, nie mniej
jak przeanalizowałem to:
droga z TrzyMiasta do Osielca w przeważającej mierze w deszczu. Na miejscu też dolało no i cóż, efekt taki jak opisany powyżej
Biorąc pod uwage powyższe, należy się z takimi "ekscesami" elektroniki w naszych autkach cyba liczyć
A tak nawiasem, urlop na ukończeniu, i czas wracac do domku.
Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam wszystkich