W jakim formacie nagrac pliki na plyte CD
Moderator: Sebu$
-
gawo74
W jakim formacie nagrac pliki na plyte CD
Witam, chce nagrac kilka plyt przed podroza, ale nie wiem na co przekonwertowac pliki mp3 jesli wogole da rade?
-
sQcha
-
norbert_p
Jeśli masz odtwarzacz mp3 to nagraj właśnie w tym formacie. Więcej zmieścisz utworów na jednej płycie i nie będziesz musiał nimi wachlować. Muzyka w formacie AUDIO CD to tylko 80 minut muzyki, a w mp3 to kilka razy więcej. Przyjmując, że jeden kawałek mp3 to 6mb masz tych kawałków na jednej CD ze 120
Jeden kawałek AUDIO CD to ok 20-30mb i dlatego wejdzie Ci tam tylko ze 20 utworów.
-
Grzesiek
-
loosio
Pytanie czy ten wynalazek CDR500 potrafi czytać płyty nagrywane na komputerze. Może jest na tyle "uczciwy" i czyta tylko te oryginalne
Ja mam u siebie CAR400 na kasetę (trochę zaczyna szwankować, wyłącza się czasem w czasie jazdy i albo się za sekundę samo włączy albo muszę z piąchy uderzyć w deskę rozdzielczą i wtedy się załącza)
Ponieważ w poprzednim samochodzie przyzwyczaiłem się do muzyki z płyty CD (również w formacie mp3), to zastanawiałem się czy nie zakupić takiego oryginalnego używanego "gracza" na płyty, tak żeby nie utracić funkcjonalności sterowania z kierownicy (wg mnie wygodna rzecz) i móc przy okazji cieszyć się dźwiękiem o lepszej jakości i słuchać utworów, które chcę.
Ostatecznie zrezygnuję ze sterowania w kierownicy i wrzucę coś lepszego z mp3 i wejściem na USB (taki plan, życie zweryfikuje)
Ja mam u siebie CAR400 na kasetę (trochę zaczyna szwankować, wyłącza się czasem w czasie jazdy i albo się za sekundę samo włączy albo muszę z piąchy uderzyć w deskę rozdzielczą i wtedy się załącza)
Ponieważ w poprzednim samochodzie przyzwyczaiłem się do muzyki z płyty CD (również w formacie mp3), to zastanawiałem się czy nie zakupić takiego oryginalnego używanego "gracza" na płyty, tak żeby nie utracić funkcjonalności sterowania z kierownicy (wg mnie wygodna rzecz) i móc przy okazji cieszyć się dźwiękiem o lepszej jakości i słuchać utworów, które chcę.
Ostatecznie zrezygnuję ze sterowania w kierownicy i wrzucę coś lepszego z mp3 i wejściem na USB (taki plan, życie zweryfikuje)
-
ronin
Wcale nie musisz rezygnować - są to po prostu dodatkowe koszty ale adapter do sterowania z koła dla OPLA bez szyny CAN (bo chyba nie ma jej w Zafirze A) jest tańszyloosio pisze:Ostatecznie zrezygnuję ze sterowania w kierownicy i wrzucę coś lepszego z mp3 i wejściem na USB (taki plan, życie zweryfikuje)
-
Anony Mous
-
David
-
loosio
Dziękuję za podpowiedzi. Co do obecności szyny CAN to nie mam pojęcia czy jest w mojej ZOŚCE, ale jak bardziej wgryzę się w temat to pewnie się dowiem. To fajnie, że ten odtwarzacz potrafi lepiej lub gorzej czytać płyty nagrywane na komputerze, a co do prędkości nagrywania to zgadzam się im wolniej tym lepiej. Pozdrawiam.
-
pitbull601
-
Tramals
-
EmanBP