Gwizdze/swista cos i cyka..
Moderator: Mariusz
Gwizdze/swista cos i cyka..
Czesc,
Przepraszam od razu jesli wrzucilam nie w ten dzial co trzeba
Dzisiaj beda dwa pytania odnosnie odglosow auta...
1. Od czwartku cos mi gwizdze w aucie... nie wiem co to jest... jak jade taki jakby odglos swistu bylo slychac.. wczesniej tego nie bylo... nie wiem jak to dokladniej opisac... ale czesto gesto jezdze na sluch w aucie i tego nie bylo... co moze byc przyczyna?
Klime wykluczylam, wylaczylam, swist byl nadal...
2. Cykanie auta po wylaczeniu i zgaszeniu silnika... tak jakby sie studzilo cos... tez tak macie?? Od razu uprzedze - swierszczy w aucie nie mam
Przepraszam od razu jesli wrzucilam nie w ten dzial co trzeba
Dzisiaj beda dwa pytania odnosnie odglosow auta...
1. Od czwartku cos mi gwizdze w aucie... nie wiem co to jest... jak jade taki jakby odglos swistu bylo slychac.. wczesniej tego nie bylo... nie wiem jak to dokladniej opisac... ale czesto gesto jezdze na sluch w aucie i tego nie bylo... co moze byc przyczyna?
2. Cykanie auta po wylaczeniu i zgaszeniu silnika... tak jakby sie studzilo cos... tez tak macie?? Od razu uprzedze - swierszczy w aucie nie mam
A może to turbinka ? lekki świst szczególnie przy przyśpieszaniu na to by wskazywał, a po za tym to wszelakiego rodzaju paski i ewentualnie pompa wspomagania też może być.JaGoDkA pisze:jak jade taki jakby odglos swistu bylo slychac
Cykanie to mogą być odgłosy (katalizator+dpf) u mnie też czasami tak jest, a w (Lanosie z katalizatorem to mam od samej nowości szczela ,pstyka zaraz po jeździe jak stygnie... ) , ewentualnie przez moment po zgaszeniu silnika pracuje jeszcze przepustnica ale to wydaje troszkę inny dzwięk .JaGoDkA pisze:Cykanie auta po wylaczeniu i zgaszeniu silnika... tak jakby sie studzilo cos... tez tak macie??
To jest taki swist, nie za glosny, dla kogos kto nie jezdzi "na sluch" to pewnie ni ebyloby az tak wyczuwalne... no nic.. posprawdzam czy wszystko porzadnie podokrecane, a jak nic nie wskoram to odwiedze mechanika.... zobaczymy co wyduma...kaliope pisze:możliwe, że gdzieś nieszczelność się pojawiła w układzie dolotowym.
Jednak to chyba klima. Jak jest funkcja Auto wlaczona to swiszcze... to co to moze byc? Co w klimie moze powodowac takie odglosy?JaGoDkA pisze:1. Od czwartku cos mi gwizdze w aucie... nie wiem co to jest... jak jade taki jakby odglos swistu bylo slychac.. wczesniej tego nie bylo... nie wiem jak to dokladniej opisac... ale czesto gesto jezdze na sluch w aucie i tego nie bylo... co moze byc przyczyna?