[A] Znalazłem złącze, wtyczkę, gniazdo, przycisk - do czego?
Moderator: Sebu$
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LER
A czy przypadkiem nie jest to wtyczka od fabrycznej instalacji alarmowej np od przycisku maski?
Tez mam taką wtyczkę przy zbiorniczku i do czujnika ilości płynu jest inna wtyczka ponizej od spodu.
Przy mechaniźmie wycieraczek na podszybiu tez jest luźna wtyczka która niby jest przewidziana do sygnału alarmu.
Tez mam taką wtyczkę przy zbiorniczku i do czujnika ilości płynu jest inna wtyczka ponizej od spodu.
Przy mechaniźmie wycieraczek na podszybiu tez jest luźna wtyczka która niby jest przewidziana do sygnału alarmu.
- JARO
- Mieszkaniec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel Zafira A 1.8/Insignia A 2.0CDTI
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Tak myślałem ale nie byłem pewien. wydaje mi sie że mam mikrofon zamontowany nad drzwiami kierowcy w miejscu gdzie jest rączka po stronie pasażera i nic więcej nie widziałem. niestety nie wiem nawet jak tego używać? czy jest to jakoś połączone z orginalnym radiem? bo mam założone nieorginalne. Dzięki za odpowiedź.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Henryk
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Do tego powinien być jeszcze moduł który przełącza głośniki z radia na zestaw głośnomówiący.Niestety ten moduł pracuje ze starszą Nokia 6300 o ile sie nie mylę.Ja u siebie wrzuciłem ten stary a zamontowałem też Nokii na Bluetooth ,większość przewodów z wtyczkami nawet pasowała, także nie było to pracochłonne..
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
JARO, zapodałeś straszna zagadkę - rebus. Nie da się tylko na podstawie tych dwóch zdjęć powiedzieć czy jest podłączony do radia - to co widać to tylko centralka zestawu, prawdopodobnie Nokia Cark 91 - już chyba tylko miłośnicy Nokii 6210 lub 6310i używają taki telefon. Jeśli to jest ten model co podałem, to on chyba nie miał BT i w związku z tym właściwie już go nie użyjesz
Dziś ja mam kilka pytań:
1) Od czego jest ta wtyczka ? :
2) A od czego ta (znalazłem ją pod tunelem środkowym , po stronie pasażera:
3) Od czego są te przewody (idą do ECU i są przy progu prawym - kolor brązowy i czerwony). Mam do nich przylutowane kabelki które idą w przedni lewy słupek (gdzie dochodzą nie wiem )
4) ostatnie. Po stronie kierowcy w okolicach pedału sprzęgła wystaje taka śróbka. Czy tak powinno być ?? :
1) Od czego jest ta wtyczka ? :
2) A od czego ta (znalazłem ją pod tunelem środkowym , po stronie pasażera:
3) Od czego są te przewody (idą do ECU i są przy progu prawym - kolor brązowy i czerwony). Mam do nich przylutowane kabelki które idą w przedni lewy słupek (gdzie dochodzą nie wiem )
4) ostatnie. Po stronie kierowcy w okolicach pedału sprzęgła wystaje taka śróbka. Czy tak powinno być ?? :
Ta złączka jest do zmieniarki CD pod fotelem pasażera.celius pisze:2) A od czego ta (znalazłem ją pod tunelem środkowym , po stronie pasażera:
Ostatnio zmieniony 23 sie 2011, 19:00 przez jendrek, łącznie zmieniany 1 raz.