Polecane / NIEpolecane - przyciemnianie szyb... propozycje

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
el_guapo

Przyciemnianie szyb

#1 Post autor: el_guapo »

Panie i Panowie,
Jeszcze przed oficjalnym powitaniem rozkręcam za pośrednictwem innego forum, z którego się wywodzę akcję przyciemniania szyb w Warszawie.
Jestem tzw. kontaktem, który zapisuje chętnych na listę. Lista zostanie przekazana warsztatowi www.przyciemnianie.pl i na jej podstawie (ilości chętnych i szyb do przyciemnienia) otrzymamy szczegółowy cennik.

Ostatnia akcja spotkała się ze sporym odzewem, co przedłożyło się na atrakcyjne ceny przyciemniania. Przykładowo ceny z ostatniej akcji "przyciemnianie":
Ceny:

Auto 3drzwiowe - 200 - tył
Auto 5 drzwiowe - 300 - tył
Całe auto lub tył kombi - 400

Za Tył rozumiemy (dwie boczne szyby tylne plus tylna szyba bagaznika).

tył kombi - szyby w tylnych drzwiach + bagaznik
Proszę mieć na uwadze, iż na prośbę warsztatu zadeklarowałem stworzenie listy i nie jestem umocowany do negocjowania cen i autorytatywnego wypowiadania się o technologii przyciemniania.
Identyfikatorem samochodu "uprawnionego" do przyciemnienia będzie nr.rej. ale w pierwszej fazie zbierania listy chętnych możecie go nie podawać.

Każdy chętny powinien wysłać dane na mój priv w formacie:
Nick\Marka\Model\Nr rej\Typ nadwozia\Ile szyb\Uwagi

Typ nadwozia: 3D, 5D, 4D, Van, Kombi
Ile szyb: proszę o policzenie poszczególnych szybek do ściemnienia (np. szyba dzielona w drzwiach tylnych = 2 szyby)
Uwagi: w uwagach proszę o informację co będzie do ściemnienia

Przykładowo:
el_guapo\Opel\Zafira\nr rej \Van\7\Tylne drzwi, szybki boczne bagażnika, tylna szyba
Maciek

#2 Post autor: Maciek »

Do kiedy należy się deklarować?
el_guapo

#3 Post autor: el_guapo »

Maciek pisze:Do kiedy należy się deklarować?
Jeszcze 6 dni.
Masz racje, to jest dopiero deklaracja i na jej podstawie dostaniemy cennik.
Nie ukrywam, że jeżeli na 20osób zadeklarowanych zrezygnuje 10, to ceny będą wyższe, zatem apeluję o rozważne i przemyślane wpisywanie się na listę, bo choć do niczego to nie zobowiązuje może napsuć krwi 100% zdecydowanym.
Maciek

#4 Post autor: Maciek »

Szkoda, że tak krótko.
Cena 400 zł. za kombi wygląda zachęcająco, ale w tej chwili z kasą na przyjemności nie bardzo stoję... może następnym razem ;)
el_guapo

#5 Post autor: el_guapo »

Maciek pisze:Szkoda, że tak krótko.
Cena 400 zł. za kombi wygląda zachęcająco, ale w tej chwili z kasą na przyjemności nie bardzo stoję... może następnym razem ;)
6 dni na zapisanie się.
Akcja będzie później (po pierwszym ;) ) - zrób sobie prezent na święta :D
Maciek

#6 Post autor: Maciek »

No nic, jeszcze przemyślę...
Awatar użytkownika
QRZOL
Mieszkaniec
Imię: Maciej
Auto: ZB 1.7 CDTI Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: A17DTR
#7 Post autor: QRZOL »

To troszkę drogo.....U mnie gość bierze 600 za całą Zośkę całe strony łącznie z trójkątami....
czy to taka promocja??
Obrazek
Maciek

#8 Post autor: Maciek »

Ja płaciłem 550 za kombi (5 szyb) w Wawie...
el_guapo

#9 Post autor: el_guapo »

Maciek pisze:Ja płaciłem 550 za kombi (5 szyb) w Wawie...
No i jestem "po" przyciemnianiu, lżejszy o 400zł ale robota perfect :D .
Mogłem tylko przyciemnić nieco więcej, ale trudno się mówi... :roll:
M@rio

#10 Post autor: M@rio »

jakieś zdjęcia jak wygląda poprosimy - mnie też kumpel namawia za 450 zł całość przy czym przednie jakąś delikatną folią że prawie nie widać
el_guapo

#11 Post autor: el_guapo »

Flakun pisze:jakieś zdjęcia jak wygląda poprosimy - mnie też kumpel namawia za 450 zł całość przy czym przednie jakąś delikatną folią że prawie nie widać
To bardzo atrakcyjna cena jak za całość.
400zł kosztowało mnie przyciemnianie tyłu, czyli bagażnik + szyby w drzwiach tylnych.

Folie były 4ry:
1 jaśniutka
2 ciemniejsza
3 ciemna
4 "smoła"

Wziąłem 2kę i trochę żałuje. W warsztacie wyglądała OK, ale na zewnątrz, w dzień jest trochę za jasna - jej stopień przyciemnienia jest zbliżony do fabrycznie przyciemnionych szyb w Zafirach A.
mlody17
Bywalec
Imię: Michał
Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI OPC Line
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH

#12 Post autor: mlody17 »

ja za przyciemnienie w ZAFIRZE całego tyłu zapłaciłem 350 zł a folie od środka mam niebieską pasująca do koloru autka a z zewnątrz jest czarna :mrgreen:
rzadki

#13 Post autor: rzadki »

mlody17, napisz gdzie przyciemniałeś
KOPERNIK

#14 Post autor: KOPERNIK »

Witam.

Często ludzie szukają gdzie przyciemnić szyby w swoich autkach także myślę że temat się przyda..

Wpisujemy tu firmy zajmujące się przyciemnianiem szyb w całej Polsce...

Jeśli by ktoś chciał przyciemnić szyby z woj.Łódzkiego to polecam ten firmę

http://www.przyciemnianie.auto.pl/

Sam u nich robiłem i jestem bardzo zadowolony..
Właściciel sam to robi i powiem że byłem pod wrażeniem że sam obkleił Zafire w nie całe 2godz z wyjęciem tylnych szyb i demontażem tapicerki... :shock:
Ostatnio zmieniony 19 sie 2011, 17:10 przez KOPERNIK, łącznie zmieniany 1 raz.
M@rio

#15 Post autor: M@rio »

http://www.blacksun.pl/

Firma z Torunia - moja Zocha się u nich ściemniała jestem zadowolony - polecam w 100%
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”