POLECANE/Niepolecane serwisy/mechanicy - propozycje i dyskus
Moderator: Mariusz
Witam .Polecam Serwis
OLSEN TEAM KLINIKA SILNIKA LUBLIN ul. Bulwarowa 4 .tel. 506 701 250
519 058 928
Rzetelna obsługa bez ściemy znają się na robocie.
Dzięki nim wiem co znaczy 150KM w Zafirze.
- wpisy powyżej - znajdują się w odrębnym temacie http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=107509#107509
proszę o dopisywanie tutaj wszystkich polecanych, sprawdzonych serwisów, mechaników oraz tych których należy unikać - wszystkie propozycję będą przenoszone do tematu wydzielonego z podziałem na województwa
OLSEN TEAM KLINIKA SILNIKA LUBLIN ul. Bulwarowa 4 .tel. 506 701 250
519 058 928
Rzetelna obsługa bez ściemy znają się na robocie.
Dzięki nim wiem co znaczy 150KM w Zafirze.
- wpisy powyżej - znajdują się w odrębnym temacie http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=107509#107509
proszę o dopisywanie tutaj wszystkich polecanych, sprawdzonych serwisów, mechaników oraz tych których należy unikać - wszystkie propozycję będą przenoszone do tematu wydzielonego z podziałem na województwa
Ostatnio zmieniony 25 lip 2011, 11:03 przez Senator, łącznie zmieniany 1 raz.
AUTO-GAZ MSN montaż, serwis, naprawa instalacji gazowych LPG
80-288 Gdańsk, Kruczkowskiego 11
tel: 58 302-42-45, 515-639-427
www.autogaz.pomorze.pl
Jakość usług : 6
Czas realizacji : 6
Przystępność cen : 6
Ocena ogólna : 6
SZYBKO I SOLIDNIE
Przyjechałem wprost z ulicy z problemem "rezerwy", zostałem natychmiast obsłużony w pełni profesjonalnie i szybko. Sposób usunięcia usterki wzorowy - żadnych półśrodków, solidnie i porządnie - do tego bardzo miła obsługa.
Jeżeli masz problem ze swoją instalacją gazową to nie szukaj po mieście fachowej pomocy - już ją znalazłeś!
POLECAM!
- dopisane
80-288 Gdańsk, Kruczkowskiego 11
tel: 58 302-42-45, 515-639-427
www.autogaz.pomorze.pl
Jakość usług : 6
Czas realizacji : 6
Przystępność cen : 6
Ocena ogólna : 6
SZYBKO I SOLIDNIE
Przyjechałem wprost z ulicy z problemem "rezerwy", zostałem natychmiast obsłużony w pełni profesjonalnie i szybko. Sposób usunięcia usterki wzorowy - żadnych półśrodków, solidnie i porządnie - do tego bardzo miła obsługa.
Jeżeli masz problem ze swoją instalacją gazową to nie szukaj po mieście fachowej pomocy - już ją znalazłeś!
POLECAM!
- dopisane
Ostatnio zmieniony 25 lip 2011, 14:47 przez GDA, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,
nie polecam Car Opel w m. Klaudyn k Wawy, ul. plut. Ciećwierza 39-proponuje omijać ich szerokim łukiem....
a z drugiej strony w sprawie wymiany oleju, filtrów i klimatyzacji polecam "Dar-Oil" w Markach zaraz za MarcPolem. Ceny mają tak niskie że aż mi wstyd płacić tak mało. Naprawdę polecam. Wymieniam tam olej od kliku lat, tak jak mój szwagier, teść i paru innych kumpli...
- dopisane
nie polecam Car Opel w m. Klaudyn k Wawy, ul. plut. Ciećwierza 39-proponuje omijać ich szerokim łukiem....
a z drugiej strony w sprawie wymiany oleju, filtrów i klimatyzacji polecam "Dar-Oil" w Markach zaraz za MarcPolem. Ceny mają tak niskie że aż mi wstyd płacić tak mało. Naprawdę polecam. Wymieniam tam olej od kliku lat, tak jak mój szwagier, teść i paru innych kumpli...
- dopisane
Ostatnio zmieniony 30 lip 2011, 22:16 przez Butch, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie polecam zakładu MOTOHIT w Szczecin-Mierzyn. Nie działała mi klima więc się do nich przejechałem. Pan "mechanik" podłączył sprężarkę na krótko i stwierdził, że nie działa, że padła cewka. Następnego dnia zadzwonił informując że koszt naprawy 800 zł. Poczytałem i sam się zabrałem za naprawę cewki. Koszt 100 zł i 3h w kanale. Po czym sprężarka dalej nie działała. Padł bezpiecznik. Koszt 40 gr. Takim mechanikom to ja dziękuję.
- dopisane
- dopisane
Ostatnio zmieniony 01 sie 2011, 21:39 przez losiu, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam z rejonu śląska
"Diesel Service" Mechanika Pojazdowa Maciej Mazanek
ul. Dworcowa 24, Woźniki, tel. 34 3573251, 607 840 414.
Gość zajmuje się diselkami ogólnie , ale widać , że ma pojęcie , zresztą polecony mi przez kolegę mechanika z Bytomia. Jak on mi to powiedział to jedyny który w tym rejonie ma pojęcie o dieslach. Sam nie chwycił się za moją Zośke , ale polecił mi właśnie jego. Byłem zrobili rozrząd, wymianę filtrów , olej, no i takie tam bzdety zapłaciłem niecałe 1400zł. Koszt z częściami. To chyba cena rozsądna, tak mi się wydaje.
Jedyny mankament to czas oczekiwania, tam wiecznie pełno i na naprawę od ręki nie ma co liczyć. Z drugiej strony czy to mankament ??
- dopisane
"Diesel Service" Mechanika Pojazdowa Maciej Mazanek
ul. Dworcowa 24, Woźniki, tel. 34 3573251, 607 840 414.
Gość zajmuje się diselkami ogólnie , ale widać , że ma pojęcie , zresztą polecony mi przez kolegę mechanika z Bytomia. Jak on mi to powiedział to jedyny który w tym rejonie ma pojęcie o dieslach. Sam nie chwycił się za moją Zośke , ale polecił mi właśnie jego. Byłem zrobili rozrząd, wymianę filtrów , olej, no i takie tam bzdety zapłaciłem niecałe 1400zł. Koszt z częściami. To chyba cena rozsądna, tak mi się wydaje.
Jedyny mankament to czas oczekiwania, tam wiecznie pełno i na naprawę od ręki nie ma co liczyć. Z drugiej strony czy to mankament ??
- dopisane
Ostatnio zmieniony 05 sie 2011, 18:11 przez polkolpo, łącznie zmieniany 1 raz.
Koledzy możecie polecić jakiś warsztat w Łodzi?
Do tej pory jeździłem Do serwis Zabrocki na Puszkina ale po ostatniej wizycie ręcę mi opadły .
A ceny to już naprawdę mają z kosmosu.
Za wymianę wkładu termostatu zażyczyli sobie 150 zł nie mówiąc o innych błedach które mi zrobili podczas naprawy układu chłodzenia.
CZASY ŚWIETNOŚCI TEGO WARSZTATU JUŻ MINEŁY.
NIE POLECAM
Do tej pory jeździłem Do serwis Zabrocki na Puszkina ale po ostatniej wizycie ręcę mi opadły .
A ceny to już naprawdę mają z kosmosu.
Za wymianę wkładu termostatu zażyczyli sobie 150 zł nie mówiąc o innych błedach które mi zrobili podczas naprawy układu chłodzenia.
CZASY ŚWIETNOŚCI TEGO WARSZTATU JUŻ MINEŁY.
NIE POLECAM
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Osobiście mogę zaoferować usługi z zakresu elektryki samochodowej oraz mechanikę;
- naprawy elektryki oraz diagnostyka
- autoalarmy, czujniki cofania etc.
- bieżące naprawy mechaniczne klocki, amortyzatory, oleje filtry itp
- wymiana opon, wyważanie
- zlecenia nie typowe do uzgodnienia np dorobienie jakiegoś oświetlenia czy gniazdka, może zaspawać klapę :>
Kontakt:
Warszawa ul. Dzieci Warszawy 60 (róg Wiosny Ludów Auto-Tech)
tel w sprawach elektyki 501-126-144 to bezpośrednio do mnie
tel w sprawie mechaniki 502-277-354
oki
- naprawy elektryki oraz diagnostyka
- autoalarmy, czujniki cofania etc.
- bieżące naprawy mechaniczne klocki, amortyzatory, oleje filtry itp
- wymiana opon, wyważanie
- zlecenia nie typowe do uzgodnienia np dorobienie jakiegoś oświetlenia czy gniazdka, może zaspawać klapę :>
Kontakt:
Warszawa ul. Dzieci Warszawy 60 (róg Wiosny Ludów Auto-Tech)
tel w sprawach elektyki 501-126-144 to bezpośrednio do mnie
tel w sprawie mechaniki 502-277-354
oki
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
GrzeŚ_79 pisze:Właśnie odebrałem od elektryka Zośkę po reanimacji przewodów w drzwiach (wymiana na nowe, od kostki do progu) w super cenie. Z czystym sercem polecam tego elektryka.
Trzciałkowski Dariusz.
Elektromechanika samochodowa, regeneracja rozruszników i alternatorów
ul. Spisaka 70, Warszawa-Ursus Mapa
698 669 903
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Mieszkaniec
- Model:
Stanowczo NIE polecam,
PIT STOP , ul. Szarych Szeregów 5b, Warszawa.
mechanika, elektryka,wulkanizacja,
Naciągacze!!! podjechałem samochodem odpalonym awaryjnie po wielkich trudach i oni o tym wiedzieli, wiedzieli również że byłem wcześniej u innych mechaników, notabene sąsiadów bo tam warsztat przy warsztacie. Diagnoza następnego dnia, uszkodzony komputer 1200zł oczywiście odmówiłem, i skończyło się na dwóch fiolkach specyfiku do czyszczenia wtrysków - 38zł
Bardzo mocno POLECAM
AUTO EKSPERT, WARSZAWA, UL ŻWIRKI
Niestety tylko poważniejsze sprawy u nich robię bo są dość drodzy, ale solidni. Problem z wtryskiwaczami również oni rozwiązali, a wcześniej to dwa rozrządy plus kilka przeglądów bo pewne info dadzą, za hamulce i zawieszenie niestety czeszą jakby to robota dla jubilera była
PIT STOP , ul. Szarych Szeregów 5b, Warszawa.
mechanika, elektryka,wulkanizacja,
Naciągacze!!! podjechałem samochodem odpalonym awaryjnie po wielkich trudach i oni o tym wiedzieli, wiedzieli również że byłem wcześniej u innych mechaników, notabene sąsiadów bo tam warsztat przy warsztacie. Diagnoza następnego dnia, uszkodzony komputer 1200zł oczywiście odmówiłem, i skończyło się na dwóch fiolkach specyfiku do czyszczenia wtrysków - 38zł
Bardzo mocno POLECAM
AUTO EKSPERT, WARSZAWA, UL ŻWIRKI
Niestety tylko poważniejsze sprawy u nich robię bo są dość drodzy, ale solidni. Problem z wtryskiwaczami również oni rozwiązali, a wcześniej to dwa rozrządy plus kilka przeglądów bo pewne info dadzą, za hamulce i zawieszenie niestety czeszą jakby to robota dla jubilera była
Polecam
Elektronika Zafira opel (naprawy kompów na miejscu profesjonalnie) i nie tylko mają porządnego kompa Radom i okolice
http://sirak.pl Ślepowroń 92 , na trasie Radom - Piotrków Tryb.
Polecam
Autoryzowany serwis BRC Radom ul. Warszawska 172 - Brc Sequent24 z montażem 2600zł profesjonalnie. Polecam osobistą rozmowę i doradztwo z mechanikami na serwisie ogarnięci ludzie
Elektronika Zafira opel (naprawy kompów na miejscu profesjonalnie) i nie tylko mają porządnego kompa Radom i okolice
http://sirak.pl Ślepowroń 92 , na trasie Radom - Piotrków Tryb.
Polecam
Autoryzowany serwis BRC Radom ul. Warszawska 172 - Brc Sequent24 z montażem 2600zł profesjonalnie. Polecam osobistą rozmowę i doradztwo z mechanikami na serwisie ogarnięci ludzie
Szukam dobrego mechanika z okolic śląska dla mojej zafiry Mam problemy z odpalaniem ale to nie zawsze tylko najczęściej jak silnik jest nagrzany po krótkiej przerwie
Nie wiem czy to układ paliwowy czy rozrusznik czy świece
Występuje coś takiego jakby silnik zaskoczył i zgasł i znowu zapalił a wrażenie że coś się zaraz rozleci takie bardzo nieprzyjemne
Nie wiem czy to układ paliwowy czy rozrusznik czy świece
Występuje coś takiego jakby silnik zaskoczył i zgasł i znowu zapalił a wrażenie że coś się zaraz rozleci takie bardzo nieprzyjemne