[A] - fabidan - Z18XE EDITION 2000, 125 KM, 2000

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
fabidan

[A] - fabidan - Z18XE EDITION 2000, 125 KM, 2000

#1 Post autor: fabidan »

Moja zafirka zdobyła już trzy klubowe artefakty 8) , więc przyszła pora w końcu ją przedstawić :D
Zafirkę zakupiłem w ubiegłym roku, po kilkunastu wizytach na naszym forum wybór padł na benzynke 1.8, z myslą o jej późniejszym zagazowaniu (co stało się faktem na przełomie lutego i marca tegoż roku - instalacja STAG 300)
Metryka zafirki:
Jest to wersja edition2000
Data produkcji: 2000-08-21
Typ Silnika: Z18XE 125 KM
Kolor karoserii: Polarmeerblau - odpowiednik GM - Z282
4 szybki elektr.
Klima manualna
Alufelgi wzór N29 6JX15
Oponki lato Vredestein Sportrac3 195/65/R15
Oponki zima Vredestein Snowtrac3 195/65/R15
Radiotelefon Philips CCRT 700
8 głośników
Wyświetlacz wielofunkcyjny
Sterowanie radiem z kierownicy
Tempomat
Komputer pokładowy
Zafirką przejechałem już podad 10kkm i jak na razie służy mi niezawodnie, z czego jestem niezmiernie rad.

ObrazekObrazekObrazek Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazekObrazekObrazek
LINK DO ALBUMU Z18XE 125 KM
PS. To żona uparła się na ten samochód, a teraz to chyba ja jestem bardziej zadowolony :)

sQcha

#2 Post autor: sQcha »

Ładna Zosia - zadowolenia z jazdy życzę!

kamol

#3 Post autor: kamol »

ładna :piwo: zazdroszczę Ci ciemnych szybek z tyłu :/
Jeśli mnie oczy nie mylą :shock: naklejka ZKP tą przeźroczystą folię powoli należy odkleić i zostanie Ci tylko czarna naklejka na lakierze, bez przeźroczystej folii :P
podoba mi się ten model alusów :D bezawaryjności

fabidan

#4 Post autor: fabidan »

właśnie miałem pytać na forum o tę naklejkę, bo po deszczu nieładnie zaczęła wyglądać - dzięki za info - dziś przetestuje. Podgrzewać suszarką?

Zyjon

#5 Post autor: Zyjon »

Ładny egzemplarz Zosieńki. Ciekawe te relingi z 2 punktami mocowania. Na tym forum czytałem, że przed FL były mocowane w 3 miejscach :roll: Co do naklejki z tyłu... :lol: Ja też tak zrobiłem - ponoć nie byłem pierwszy i też nie drugi. Tak więc Ty nie jesteś też i trzeci... :lol: Ja myślałem, że wadliwa i gdy zrobiła się niebieska i matowa postanowiłem ją usunąć. Zrobiłem to bez jakichś widziwiasów i normalnie zeszła. Po prostu odklejaj z wyczuciem, w razie potrzeby ponownie dociskając/gładząc to, co ma zostać.

kamol

#6 Post autor: kamol »

nic nie grzać :czerwona:
tylko przed nieodklejeniem foli szmatka w rękę i pocierasz całą naklejkę żeby się przykleiła, teraz delikatnie i powoli odklejasz i patrzysz czy naklejka zostaje na karoserii jeśli się odkleja razem z folią to spowrotem na blachę ( najlepiej szmatką ) pocierasz :roll: :lol: i znowu odklejasz folię
Folia ma o ileś % gorszy klej niż naklejka więc nie będzie problemu :P

fabidan

#7 Post autor: fabidan »

jak przestanie dziś w końcu padać w Olsztynie to się za to zabiorę :)
odnośnie alusów - również mi się podobają - zastanawiałem się nad zmianą na 16 nieoryginalne, ale koniec końców zostały fabryczne.
edit:
Obrazek Uploaded with ImageShack.us

teraz znacznie ładniej to wygląda :D dzięki :piwo:

Anony Mous

#8 Post autor: Anony Mous »

Witam swojaka w końcu troszkę nas przybywa, miliona km życzę. Widzę ze kolega na generałów mieszka? W niedługim czasie mam zamiar zorganizować spot olsztyński także już dziś zapraszam. :piwo:

fabidan

#9 Post autor: fabidan »

tak na Sucharskiego w ślicznym różowym domku :) a na mini-spocik nie omieszkam się pojawić :piwo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”