Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zamiast czekac z niecierpliowscia to poszukaj i poczytaj na forum
mozesz rowniez tu http://projektnavi.pl/
BC aktywacja jedynie za pomoca kompa - instrukcja jest na forum,
Qaziu19 pisze:Witam,
.....
Chodzi o wgranie polskiego menu do CD 70 Navi, czyli jak mniemam także oprogramowania- poszukuję krok po kroku jak to się robi oraz linki do oprogramowania.
.....
Qaziu19 gdybyś poszukał trochę na forum i poczytał, to pewnie Twoje zniecierpliwienie już by opadło, możesz skorzystać z rady kolegi kicaj , ale tam możesz uzyskać tylko spolszczenie menu Navi, Jest już natomiast nowa możliwość spolszczenia całego radia, navi, zakładki tel. oraz BC - autorem jest DJ_Tomcat obecny również na naszym forum, jest tylko jeden problem że robi to jako usługę i osobiście.
Potwierdzenie powyższego jest ten temat, a właściwie przedostatni jego post http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=4837&start=240
Wielkie dzięki poprzednikom, jednakże moje poszukiwania instrukcji uruchomienia BC poprzez tech2 lub op-com nie znalazły rezultatów na tym forum. Może ktoś pomoże linkami.
Dzięki.
- diagnostyka
- wybieramy rok auta
- wybieramy model auta
- informacje-rozrywka
- DIS info display TID BID GID CID
- wybieramy aktualny ID systemu
- programowanie
- zaprogramować indeks kodów
- z listy wybieramy 00803 klikamy start programming i już gotowe
Tym sposobem uaktywnimy sobie wszystkie dane na temat spalania: chwilowe zużycie, zużycie na 100km itp. Tylko takie dane ze względu na ograniczone możliwości wyświetlacza.
Podejrzewam gdyby wymienić wyświetlacz z BID na GID lub CID był by pełen BC, ale nie mam tego jak sprawdzić.
p.s.
Są tam także inne indeksy, jeśli ktoś wie co one robią proszę o opis. Indeks 01001 także aktywuje BC. Pozostałe go wyłączają ale robią coś innego.... ale co???
1. Diagnostyka/Rok/Model
2. Nadwozie
3. UEC Centralny zespół elektroniczny
4. Programowanie
5. Konfiguracja wariantów programu
6. Podajemy security code
7. W pozycji 9-tej z 16-tu "Usterka kontrolki" ustawiamy na WYSTĘPUJE
8. Programuj
9. Potwierdzamy OK
10. Po komunikacie o dokonaniu zmiany wychodzimy.
Uwaga!
Jeżeli info o usterkach nadal się nie pokazuje należy również wejść w DIS (rocznik/model/informacje rozrywka/DIS) i tam też jest "USTERKA KONTROLKI" i też musi być ‘WYSTĘPUJE
Jeżeli w techu2 mam wybór tylko do 2004 to znaczy ze mam jakaś kaszanę tego techa2? Czy to znaczy że ten który krąży po necie to jest wersja lite lub coś takiego?
Dzięki za odpowiedź?
Witam
Postanowiłem podłączyć się do tematu. Mam Zafira B 2006 19DTH z wyświetlaczem GID
Poszukuje zakładu we Wrocławiu gdzie byliby mi wstanie uruchomić Spalanie, Zasięg itp..
W tej chwili mam tylko jakiś stoper
Przez kilka lat mieszkałem w Czechach rok temu próbowałem tego zabiegu w Czeskim ASO
Skończyło się na tym że zabulilem za Odzyskanie Kodu Imobilajzera,
nie wiem na co im to było ale około 100zł kosztowało,
po czym wgrali mi nowy soft i stwierdzili ze w tym modelu nie działa.
Szukam zakładu w We Wrocku i tak mniej więcej ile taki zabieg kosztuje ?
;
gito ..."po czym wgrali mi nowy soft i stwierdzili że w tym modelu nie działa". Jak to nie zadziała ? Ja też mam Zośkę B Z19DTH z 2006 , troszkę wypasioną, bursztynowy wyświetlacz i u mnie pokazuje spalanie, zasięg. Mogę w to "wejść" nawet z guzików na kierownicy.
Hej, a ja mam koledzy takie pytanie, ostatnio aktywowałem sobie komputer przy pomocy techa, pokazuje spalania i inne rzeczy jakie tam są, ale mam pytanko jak skasować (wyzerować) np stoper czy zużycie paliwa na danej trasie. Jak jestem na stoperze kółkiem prawym naciskam, to stoper startuje, drugi raz, zatrzymuje się, jak go skasować
Kupiłem sobie Zośkę B. Flexivan. Ciężarówka dwuosobowa i duuża paka.
Na wyświetlaczu jest tylko data, temperatura i radio.
Na stacji powiedzieli, że mogę mieć spalanie, ale muszę im dać 200 zł.
Macie może tańszy sposób?