Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
to kluczykiem tam nie można? I wcisnąć pingle palcem
Kluczyk jest w karcie i służy tylko do odblokowania drzwi od kierowcy. Przed wyciągnięciem aku przyciski nie reagowały na karcie. Jak go wyciągnąłem to zobaczyłem, że wszystkie są otwarte. Pewnie gdybym odpalił auto za pomocą kabli to bym zamknął centralny, ale nie miałem takiej możliwości. A "pingli" to auto nie posiada.
norbert_p pisze:
Kluczyk jest w karcie i służy tylko do odblokowania drzwi od kierowcy. Przed wyciągnięciem aku przyciski nie reagowały na karcie. Jak go wyciągnąłem to zobaczyłem, że wszystkie są otwarte. Pewnie gdybym odpalił auto za pomocą kabli to bym zamknął centralny, ale nie miałem takiej możliwości. A "pingli" to auto nie posiada.
To robisz tak: Otwierasz maskę, zamykasz samochód z pilota, wyciągasz aku i wsio.
Hmm ale jak otworzysz ?? Choć powinieneś mieć kluczyk, każde renault ma go w wyposażeniu właśnie do awaryjnego otwierania.
Witam.Może mi doradzicie Posiadam Seata ibize 1.4 TDI Z numeru win mój akumulator oryginalny był 70Ah / 340A , mam zamiar kupić nowy jaki proponujecie (auto jeżdzi krótkie trasy do pracy i spowrotem ) . Jaki akumulator bym musiał kupic ,by był dobry ? wiem że centra tylko plis o porade w parametrach .
który lepszy:
Centra plus 71Ah / 640A = 330zł
lub
Centra Futura 64Ah / 640A = 340zł
Pytałem na forum ibizy lecz -odpowiedzi nie dostałem , dlatego liczę na Was
Też stanąłem przed koniecznością zkupu nowego akumulatora. Obecnie mam oryginalny GM z końca 2006 roku o parametrach 70 Ah, 800 A. Generalnie jest to produkt Varty oklejony przez GM. Z racji tego, że żywot mu się kończy - przy rozruchu napięcie jest na granicy 10 V, a na zimę to będzie już za mało, rozważam dwa produkty
- Centra Futura 72 Ah 720 A w cenie 340 zł z 3 letnią gwarancją w sklepie w Poznaniu
- GM 70 Ah 800 A (czyli taki sam jak miałem) w cenie 360 zł na Allegro niby z 1 roczną gwarancją (chyba powinno być więcej...) sprzedawany przez sklep motoryzacyjny
Pytanie jest prozaiczne - który zakupić? Kiedyś do Mondeo 2.0 TDCI chciałem kupić Futurę gość w sklepie mi odradził i wcisnął produkt tańszy firmowany niby przez Vartę.
Druga sprawa - czy nie powinno być na GM 2 albo 3 lata gwarancji???
drmex, wziąłbym Centre - dobra cena + 3-letnia gwarancja.
Mam ja w swojej Zosi od 10 miesięcy - nic się z nią nie dzieje, ma małe spadki napięcia mimo dłuższego garażowania auta. Spotkałem się z opiniami, że Centry są dobre przez okres gwarancyjny a potem padają - ale nie spotkałem nikogo w realu kto by na nie narzekał (poza sprzedawcami aku innych marek ).
Mam Centry Futury w dwóch autach (72 i 44 Ah) sprawują się jak na razie bez zarzutu.
Polecam Centra Futura 72 Ah 720 A. We wszyskich samochodach, które miałem do tej pory, a było ich kilka , jak zaszła potrzeba to stosowałem Centre i nie miałem żadnych problemów. 3 letnia gwarancja to jest bardzo dużo, praktycznie na całą zywotność.