Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
thomas32 pisze:jarek8v ja mam oponki 225/45 R17 na felach jakie widzisz na avatarze. Fela ma 7,5 cala szerkości
Czy mogłbyś wstawić świeżą fotkę takiego kółka? Jak to ma się do komfortu podroży na naszych drogach i ewentualnego ocierania ??? Właśnie planuję zmianę kółek z 15 na 17 i nie bardzo wiem jakie oponki dobrać ....
Co tyczy się komfortu to nie ma cudów. Rzeczywistość polskich dróg jest taka a nie inna. Mając profil 45mm robi swoje. Czuć prawie każdą większą dziurkę. A co do ocierania to przy większej nie równości ociera mi w tylnej prawej strony. Jeżeli planujesz zmianę to pomyśl o mniejszej szerokości max. 7 cali a szerokość to przynajmniej oponki 215/50 R17
dziękuje Ci bardzo... mam ten sam kolor autka... poki co wczoraj skończyłem montaż systemu audio co przy padającym deszczu okazało się nie lada wyzwaniem....następnym krokiem -->nie wiem czy jeszcze w tym sezonie będzie wymiana kółek.... i dzięki Twojej fotce mniej więcej wiem jak będzie wyglądać moja Zafirka... tak jak napisałeś ja zdecyduję sięraczej na oponki nieco węższe i "wyższe"
Witam!!! U siebie mam koła 16 cali na 205 szerokie i spalanie drastycznie wzrosło , na pełnym zbiorniku pod korek na seryjnych 15-kach robiłem około 1180km spokojna jazda , na 16-kach jak zrobię 800 to jest max , czyli spalanie rośnie.
Jak kiedyś pracowałem w Instytucie Lotnictwa to robiliśmy testy odnośnie wzrostu spalania po założeniu szerszych kół.Tak w przybliżeniu to wyszło około 0.5 litra na każde 10 szerokości koła..