a wiec tak usterka nadal nie naprawiona, posprawdzane wszystkie przewody zaworki egr, kierownica turba bledow nei ma zadnych parametry na pracujacym jak i jezdzacym silniku bardzo dobre a usterka z tym falowaniem jak byla tak jest. Zmniejszyly sie tylko objawy po prostu mniej czuc ale przy wiekszych predkosciach jest to wkurzajace.
Mechanik juz rozklada rece.... jedno co go jeszzce gryzie to mowil ze moze jak zakladali nowy silnik mogli zle przelozyc (ustawic) pompe wtryskowa i ze jest zle ustawiony kat wtrysku czy przestawiony zaplon (juz nie pamietam co mowil)
powoli juz trace nadzieje na naprawe tej usterki a kazdej czesci krok po kroku nie chce mi sei wymieniac wiec pozostaje tylko chyab z tym jezdzic......
[ Dodano: Sro Sie 17, 2011 14:41 ]
dzis zauwazylem ze z pod EGRa chlapie mi na ten gruby waz idacy do intercoolera jakims olejem przez co tak sei dzeje czy to EGR jest nie wyczyszczony czy jakas uszczelka tam puscila (jesli jest)....
[ Dodano: Sro Sie 17, 2011 14:41 ]
dzis zauwazylem ze z pod EGRa chlapie mi na ten gruby waz idacy do intercoolera jakims olejem przez co tak sei dzeje czy to EGR jest nie wyczyszczony czy jakas uszczelka tam puscila (jesli jest)....