witam
po wyłączeniu auta i wyjeciu kluczyka ze stacyjki na wystwietlaczu kompa wyswietlana jest temp zew i godzina.
.Problem duzy bo jestem na wakacjach obawiam sie o aku.
Tak pozatym auto działa wszystkie funkcje sa wyswietlane
panel komputera wyswietla temp i godzine po wyjęciu kluczyka
Moderator: Sebu$
-
Anony Mous
-
Teocc
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Miałem identyczną sytuację, wyjełem bezpiecznik nr37 na drugi dzień było już ok.
Możliwe ze stacyjka odbiła, ale do tematu się jeszcze nie zabrałem.
Radio też nie działało, jak włączysz radio to masz podświetlanie przełączników na kierownicy w tej sytuacji był tylko sam komputerek.
Możliwe ze już wcześniej dwa razy tak miałem bo rozładował mi się aku i nie znalazłem przyczyny.
Możliwe ze stacyjka odbiła, ale do tematu się jeszcze nie zabrałem.
Radio też nie działało, jak włączysz radio to masz podświetlanie przełączników na kierownicy w tej sytuacji był tylko sam komputerek.
Możliwe ze już wcześniej dwa razy tak miałem bo rozładował mi się aku i nie znalazłem przyczyny.
-
Teocc
Przepraszam ze tak poźno ale niemiałem juz potem dostepu do neta.
Ale ... tez wyjąłem bezpiecznik na cała noc i rano problem zniknąl jak narazie jest OK.
Tylko ze nie lubie takiego rozwiązania problemu jakaś przyczyna musiałabyc.
Jesli to działa na zasadzie jakiego układu elektronicznego to mo,ze jakiś tranzystora sie zablokował ... astacyjka czy sama jakoś odbiła tego niewiem bo niewidze związku z wyjeciem bezpiecznika a odbiciem stacyjki.
Ale ... tez wyjąłem bezpiecznik na cała noc i rano problem zniknąl jak narazie jest OK.
Tylko ze nie lubie takiego rozwiązania problemu jakaś przyczyna musiałabyc.
Jesli to działa na zasadzie jakiego układu elektronicznego to mo,ze jakiś tranzystora sie zablokował ... astacyjka czy sama jakoś odbiła tego niewiem bo niewidze związku z wyjeciem bezpiecznika a odbiciem stacyjki.