[B]Polecane silniki: benzynowe czy diesel - dylematy
[B]Polecane silniki: benzynowe czy diesel - dylematy
Witam .
Na początku mego postu witam forumowiczów .
Chcę kupić Zafirkę ... jaki silnik polecacie ??? Może ma już ktoś doświadczenia w tym zakresie większe niż ja w tej marce samochodów - planowana kwota to do 40000 zł i na pewno będzie to Zafira B.
dziękuję
Na początku mego postu witam forumowiczów .
Chcę kupić Zafirkę ... jaki silnik polecacie ??? Może ma już ktoś doświadczenia w tym zakresie większe niż ja w tej marce samochodów - planowana kwota to do 40000 zł i na pewno będzie to Zafira B.
dziękuję
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, 23:49 przez miomio1, łącznie zmieniany 2 razy.
wszystko zależy jakie przebiegi robisz rocznie, miasto czy trasa - tak jak pisał kolega Kopernik przeszukaj forum bo wielu już miało ten dylemat
np tu
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... zy+benzyna
pozdrawiam
np tu
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... zy+benzyna
pozdrawiam
Witam. Szwagier planuje kupić Zafirkę 2006/2008. Czy jest szansa na zakup w miarę prostego silnika diesla 8V, bez DPF i proste turbo. Był chyba podobny post ale nie mogę go odszukać na forum.
No to szwagier ma kłopot, bo w tych rocznikach to 1,7 lub 1,9 CDTI. Na temat 1,7 się nie wypowiadam, 1,9 w prostszej formie to wersja100/120 KM. Poza tym w rocznikach 2007, 2008 zqafirę bez DPF będzie raczej bardzo trudno wyrwać. Zawsze może sobie kupić Tourana 1,9 TDI, bez DPF, ale to taki strzał w kolano
Jeśli Szwagier nie chce mieć problemu ,. nie kupi cokolwiek innego ... ( wczoraj widziałem 12 letnie Tico , 270.000 km i smiga ) ..Janusz 123 pisze:Witam. Szwagier planuje kupić Zafirkę 2006/2008. Czy jest szansa na zakup w miarę prostego silnika diesla 8V, bez DPF i proste turbo. Był chyba podobny post ale nie mogę go odszukać na forum.
niech szuka SKODY !!
- slater7
- Świeżak
- Imię: Krystian
- Auto: Audi
- Model: A6
- Oznaczenie silnika: CAHA
w tych rocznikach to jak los na loteryji trafic bez dpf...zdecydowanie 1.9 - jak chce 8v to 120km - w serii wychodza pod 130km i niech sie umowi na grupowke po zakupie bo co sie odwlecze to nie uciecze + chipek + egr.... i wtedy bedzie mial diesla pelna gembaJanusz 123 pisze:Witam. Szwagier planuje kupić Zafirkę 2006/2008. Czy jest szansa na zakup w miarę prostego silnika diesla 8V, bez DPF i proste turbo. Był chyba podobny post ale nie mogę go odszukać na forum.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S. Lem
- slater7
- Świeżak
- Imię: Krystian
- Auto: Audi
- Model: A6
- Oznaczenie silnika: CAHA
sam wiekszosc czasu spedzam w uk...Pb jest troche tansza i jesli wiekszosc smiga po miescie i nie robi orgromu tras to benzynka jak najbardziej ok...sam jak mam tylko po okolicy skoczyc to biore vw polo zony - petrol.pozdroJanusz 123 pisze:Dzięki. Może jednak przekonam go do benzyny bo w Angli LPG jest mało popularne.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S. Lem