[B]Przycisk ogrz. tylnej szyby i lusterek nie można wyłącz

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
grabarz11

[B]Przycisk ogrz. tylnej szyby i lusterek nie można wyłącz

#1 Post autor: grabarz11 »

Witam, od jakiś 2 dni swieci mi się ciągle diodka przy przycisku na ogrzewanie tylnej szyby i lusterek i nie moge tego wyłączyć. Nic nie było kręcone przy samochodzie po prostu odpaliłem silnik i juz się swieciła. Do tego od wczoraj "rwie/szarpie" mi samochód na pierwszych biegach tak jak bym puszczał i naciskał pedał gazu. POMOCY :(
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 01:30 przez grabarz11, łącznie zmieniany 2 razy.

Woytas

#2 Post autor: Woytas »

proponowałbym zczytać błędy (chociaż wypedałować) co by z fusów nie wróżyć

kicaj

#3 Post autor: kicaj »

jaka diodka?vchodzi ci o wskaznik wlaczenia ogrzewania tylnej szyby czy masz jakas diode obok tego przycisku (nie na przycisku)
kiedy ostatni raz wypalal sie dpf?
Ostatnio zmieniony 09 sie 2011, 08:59 przez kicaj, łącznie zmieniany 1 raz.

grabarz11

#4 Post autor: grabarz11 »

no dioda na przycisku się świeci a dpf wypalił się jakies 2-3 tygodnie temu i nigdy przy wypalaniu tego nie było ze nie da się wyłaczyć ogrzewania na tylnej szybie i lusterkach.

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#5 Post autor: Lorry »

Może jest już mocno zapchany i komp chce obciążyć mocniej silnik żeby sszybciej się nagrzał i zainicjował wypalanie ;)

Jak śmigasz tylko krótkie odcinki, zrób sobie i Zosi wycieczkę koło 40km łącznie i powinno być cacy z DPFem i resztą ;)

kicaj

#6 Post autor: kicaj »

grabarz11 pisze:a dpf wypalił się jakies 2-3 tygodnie temu
tzn ile km? po moglo auto stac 3 tyg albo dziennie przejechac 300km...
jakie srednie spalanie?

grabarz11

#7 Post autor: grabarz11 »

tzn. samochodem jeżdźe przeważnie po mieście a w soboty i niedziele robie jakieś 100km w tą i z powrotem. Ostatnio we wtorek pojechałem do Zakopanego więc zrobiłem ok 400km lecz kontrolka włączyła mi sie dopiero jakieś 4 dni od przyjazdu do Zakopanego. Jak liczyłem spalanie od ostatniego tankowania wyszło mi jakieś 7l/100km

Anony Mous

#8 Post autor: Anony Mous »

Podepnij auto pod fejsa ,sprawdz nasycenie DPF-a oraz przebieg od ostatniej regeneracji i wszystko będzie jasne.

kicaj

#9 Post autor: kicaj »

albo zwyczajnie zepsul sie przekaznik...

Pedro
Debiutant
Model:

#10 Post autor: Pedro »

Przy wypalaniu DPF wprawdzie szyba i lusterka się grzeją ale wtedy dioda na wyłączniku się nie świeci. Zrób tak jak koledzy radzą sprawdź fejsem nasycenie filtra to jeżeli chodzi o szarpanie, sprawdź inne ewentualne błędy. Możesz odłączyć na chwilę akumulator może REC " złapał" jakiś stan nieustalony i to powoduje świecenie szyby.

tico0

#11 Post autor: tico0 »

To i ja powróżę z fusów.... ;) obstawiam uszkodzenie w panelu sterowania...
Pedro pisze:Możesz odłączyć na chwilę akumulator może REC " złapał" jakiś stan nieustalony i to powoduje świecenie szyby

Gdy by rec złapał "stan nie ustalony" nie świeciła by diodka, to jest jak dla mnie uszkodzenie panela....
grabarz11 pisze:Do tego od wczoraj "rwie/szarpie"
Woytas pisze:zczytać błędy (chociaż wypedałować) co by z fusów nie wróżyć

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”