[B]Przycisk ogrz. tylnej szyby i lusterek nie można wyłącz
[B]Przycisk ogrz. tylnej szyby i lusterek nie można wyłącz
Witam, od jakiś 2 dni swieci mi się ciągle diodka przy przycisku na ogrzewanie tylnej szyby i lusterek i nie moge tego wyłączyć. Nic nie było kręcone przy samochodzie po prostu odpaliłem silnik i juz się swieciła. Do tego od wczoraj "rwie/szarpie" mi samochód na pierwszych biegach tak jak bym puszczał i naciskał pedał gazu. POMOCY
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 01:30 przez grabarz11, łącznie zmieniany 2 razy.
tzn. samochodem jeżdźe przeważnie po mieście a w soboty i niedziele robie jakieś 100km w tą i z powrotem. Ostatnio we wtorek pojechałem do Zakopanego więc zrobiłem ok 400km lecz kontrolka włączyła mi sie dopiero jakieś 4 dni od przyjazdu do Zakopanego. Jak liczyłem spalanie od ostatniego tankowania wyszło mi jakieś 7l/100km
Przy wypalaniu DPF wprawdzie szyba i lusterka się grzeją ale wtedy dioda na wyłączniku się nie świeci. Zrób tak jak koledzy radzą sprawdź fejsem nasycenie filtra to jeżeli chodzi o szarpanie, sprawdź inne ewentualne błędy. Możesz odłączyć na chwilę akumulator może REC " złapał" jakiś stan nieustalony i to powoduje świecenie szyby.
To i ja powróżę z fusów.... obstawiam uszkodzenie w panelu sterowania...
Gdy by rec złapał "stan nie ustalony" nie świeciła by diodka, to jest jak dla mnie uszkodzenie panela....
Pedro pisze:Możesz odłączyć na chwilę akumulator może REC " złapał" jakiś stan nieustalony i to powoduje świecenie szyby
Gdy by rec złapał "stan nie ustalony" nie świeciła by diodka, to jest jak dla mnie uszkodzenie panela....
grabarz11 pisze:Do tego od wczoraj "rwie/szarpie"
Woytas pisze:zczytać błędy (chociaż wypedałować) co by z fusów nie wróżyć