Zafira A - Jakie głośniki? Gdzie? Montaż - demontaż

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry A

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
arash

#31 Post autor: arash »

jeżeli nie masz srubek zabezpieczajacych to możesz próbować jak piał kolega Bajbus... też tak robiłem u mnie -gwozdzikami :)
BajBus

#32 Post autor: BajBus »

arash pisze:jeżeli nie masz srubek zabezpieczajacych
śrubki to nie problem, mały torx i wykręcamy...
arash

#33 Post autor: arash »

ta ... trzeba najpierw mieć torxy :lol: napewno nie ktorzy nie wiedzą wcale co to jest :P
kebul

#34 Post autor: kebul »

scaniairizar pisze:Tomek, bo zasadniczo (nie wiem czy u Ciebie też) ale głośniki z tyłu w zafirach były mniejsze, o ile z przodu były chyba o mocyu 25W, tak z tyłu o ile sie nie myle 20 albo 15W. ja osobiście mam je zmienione na 4x50W Herza.
a możesz podać jakie wymiary mają głośniki z tyłu? chodzi mi o rozstaw śrub. i jak je wymienić. trzeba zdemontować pół drzwi czy wystarczy tylko obudowę głośników.
jacek76

#35 Post autor: jacek76 »

Kebul, jeżeli chcesz założyć inne głośniki to muszisz najpierw zainwestować w dystanse. Przykręcasz dystanse a do dystansów głośniki. Z przodem z reszta tak samo.
Połowy drzwi rozbierać nie trzeba ale boczek tak :mrgreen:
kebul

#36 Post autor: kebul »

jacek76 pisze:Kebul, jeżeli chcesz założyć inne głośniki to muszisz najpierw zainwestować w dystanse. Przykręcasz dystanse a do dystansów głośniki. Z przodem z reszta tak samo.
dzieki za info

a opowiedz mi cos jeszcze o dystansach. jak to wyglada?
jacek76

#37 Post autor: jacek76 »

kebul pisze:
jacek76 pisze:Kebul, jeżeli chcesz założyć inne głośniki to muszisz najpierw zainwestować w dystanse. Przykręcasz dystanse a do dystansów głośniki. Z przodem z reszta tak samo.
dzieki za info

a opowiedz mi cos jeszcze o dystansach. jak to wyglada?
A co tu pisać , jaki koń jest każdy widzi.

http://www.allegro.pl/item788857409_dys ... a_tyl.html
landrYn

#38 Post autor: landrYn »

Jakie są średnice głośników przednich i tylnych w Zafirze A? Przeszperałem internet i trafiłem na 165mm przód i 130mm tył - prawda to?
giant19s

#39 Post autor: giant19s »

Witam,
Zajrzyj sobie do tego tematu
--KLIK--
Temat już poruszany więc potrzebne informacje znajdziesz ;)
Bynajmniej rozmiarówka głośników jak się doszukałem to przód 160-165mm z tylu 130-135mm.
landrYn

#40 Post autor: landrYn »

Dzięki za pomoc ;]
milosz219

#41 Post autor: milosz219 »

odkrecilem wtyczke na prawych drzwiach z przodu i nie nic uszkodzonego nie rzucilo mi sie w oczy.Ktore przewody we wtyczce beda od glosnikow, ktore od centralnego zamka, a ktore od elektrycznych szyb, zauwazylem tez nie niedziala mi ogrzewanie prawego lusterka, ruszyc moge zeby ustawic.Macie gdzies opis wtyczki, czy da sie calkiem sciagnac tą gumę ochraniajaca przewod.
rzadki

#42 Post autor: rzadki »

arash pisze:a ... trzeba najpierw mieć torxy :lol: napewno nie ktorzy nie wiedzą wcale co to jest :P
wpisz w wyszukiwarkę grafiki google słowo TORX a świat stanie się prostszy ;)
milosz219

#43 Post autor: milosz219 »

czy przez podlaczony zestaw glosnomowiacy moze nie grac prawa strona glosnikow z przodu
darkp1

#44 Post autor: darkp1 »

Możliwe, zależy jak jest podłączony.
milosz219

#45 Post autor: milosz219 »

a jak moze byc podlaczony.Czy prawy glosnik moze sluzyc jako glosnik dla zestawu.Teraz wypięty mam zestaw, wyciagnąłem wzmacniacz, nie wiem czy glosniki sa podpięte pod radio.Z prawej strony w nogach bylo wszystko polączone.Kojarzycie jakiego koloru moga być przewody do glosnikow?Czy da sie wykorzystac jakos ten zestaw.Byl na starsze model Nokii, czy jakas przejsciowka moze zalatwic sprawę?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”